Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Mama na RTS tata u – potpalublju!
Zdravstveni bilten poznatih: Maja Žeželj
Maja Žeželj sa ćerkom Lenom

Piše S. Radovanović
Samo na kratko “pobegne” pred kamere i čim se ugase reflektori, moderno i svima poznato tv lice žuri kući i vraća se ulozi mame potpuno posvećene svojoj ćerkici Leni

Maja Žeželj poznato je lice udarnog TV dnevnika RTS, a mi smo imali priliku da u ime naših čitalaca zavirimo i u njen privatni život. U polovini kuće na beogradskom Crvenom krstu živi sa suprugom Ivanom Stankovićem i 14-tomesečnom ćerkom Lenom, a u drugom delu njena svekrva Nada, tako da je Leni lako da začas skokne sa mamom do bakinih vrata. Za nju je to najbolji provod, pogotovo uveče pred spavanje.

Maja se, što su registrovali gledaoci RTS, brzo posle porođaja vratila pred kamere, ali po pozivu Aleksandra Tijanića “samo da odradi nekoliko udarnih dnevnika mesečno”, a suprug Ivan je vlasnik marketinške agencije

SUDAR
Jača od ubitačnog kamiona
- Zamalo da poginem u sudaru pre 17 godina kod Centra Sava. Pri skretanju na parking udario nas je kamion baš sa moje strane. Ostali su bili nepovređeni, ali sam ja jedva preživela. Karlica mi je bila polomljena na 3 mesta, kao i pet rebara od kojih je jedno probilo plućno krilo. Posle reanimacije imala sam privremenu amneziju. Lekari su rekli da sam preživela samo zahvaljujući jakom organizmu, sportu i zdravim nepušačkim plućima.
Ležala sam 2 meseca nepokretna. Ostala sam bez slezine. Narednih 12 godina svakodnevno sam osećala blage bolove u kičmi, ali sam mislila da tako mora da bude. Posle toga je muž Ivanove koleginice, fizioterapeut Milan Stjepanović utvrdio da mi je karlica zarotirana. Spasao me je! Tegobe su minule za samo 7 dana i 5 vežbi, ali ih radi sigurnosti radim i danas.

“Comunist” i suvlasnik restorana “Sinatra” sa Franom Lasićem u strogom centru Beograda. Ivan je, inače, sa Draganom Sakanom bio osnivač čuvene agencije “Sači&Sači”, ali je ostao izvan fokusa javnosti i nije se tada eksponirao. Kao i pri ovom razgovoru.
Maja je detinjstvo provela na Voždovcu, a mladost u Ulici Strahinjića bana, jednom od najpoznatijih „sokaka“ u centru Beograda. Tu i danas žive njeni roditelji, majka Gordana i otac Milan.
Najveći deo slobodnog vremena provodi s ćerkom kojoj je potpuno prilagođen porodični ritam. Mama joj tepa Tujčica, kako kaže, od devojčica, a tata Bembuća, šećerna penica i – bebica. Do pre par dana još se budila usred noći da je mama podoji, ali je sad uhvatila novi ritam i budi se oko 6 ujutro.

- Kako bi se naspavao, tata se izolovo u podrumski deo kuće, koji u šali zovemo potpalublje – priča Maja. - Tu su nam fitnes prostorije, sa spravama za vežbanje. Kako je tamo uvek hladovina, često mu se i mi pridružimo kada su velike vrućine. Tada je tek registrovao koliko je materinstvo naporno i rekao da “nikad ne bi mogao da bude majka”! Morao je, inače, da se izdvoji, jer je stub porodice i ne bi valjalo da nas dvoje budemo neispavani zbog jednog deteta.
Za Maju je doručak obavezan i najvažniji obrok. Lena, naravno, ima prednost. Prvo ide voćni tanjir, najčešće sa jabukom, grejpfrutom, nektarinom, pomoranđom i bananom. Slede musli po sopstvenoj recepturi - i dan pun energije može da počne.

- Treba osluškivati i slediti prirodu. Ona ima jasne tokove i diktira šta i kada treba raditi i opravdano je samo manje prilagođavanje prirode svojim potrebama, jer ne možemo u današnjim civilizacijskim tokovima da živimo na drvetu. Poštujem kada moj organizam traži određenu hranu, a moja ćerkica tačno zna kada se njoj spava. U knjigama piše kako detetu ne treba davati vodu ako se probudi noću. Ne slažem se sa tom teorijom, jer mislim da ono tačno zna šta mu je potrebno.


SADRŽAJ

TEMA BROJA: HLEB NAŠ NASUŠNI
- Da li ste hlebožder
- Da vam kriška bude lek
- 19 pekarskih recepata

RECEPTI S MIROČA
Lečite se po VLAŠKI

DR U ŠACI
Znate li šta su MUDRE

Napravite sami
Kozmetika za NJU i NJEGA

Sport za veterane
Da li ste ORIJENTIRING?

Prirodna zimnica
Kisela rapsodija u tegli

Nesanica
Hrana za laku noć

Večni ruzmarin
Morska rosa na 100 načina!

Zdrava ishrana
10 odbačenih zabluda!