Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP

OVAN
Nemojte da se čudite što partner očajnički pokušava da privuče vašu pažnju. Ignorišete ga, svesno ili nesvesno, a zapravo ga gotovo ne primećujete. Vaše obaveze i brige nisu opravdanje za ovakvo ponašanje. Napredovanje u karijeri može da izazove veoma neprijatne reakcije vaših saradnika. Ne obraćajte pažnju, to je samo posledica zavisti. Napredak, svakako, zaslužujete. Povedite računa o urinarnom traktu, posebno o funkciji levog bubrega.

BIK
Plašite se iskrenog razgovora sa partnerom, a to je jedini način da veza bude spašena, preciznije rečeno preporođena. U suprotnom bićete sve nezadovoljniji kako vi, tako i vaš partner, a otuđenje će zakucati na vrata vaše zajednice. Dakle, odluka je na vama. Na poslovnom planu se sve odvija upravo onako kako ste i planirali, što znači da je situiacija pozitivna. Ipak, ne budite otvoreni sa svima. Mnogi bi rado videli vaš neuspeh. Zdravi ste.

BLIZANCI
Vaša veza cveta punim cvatom. Konačno ste naišli na partnera koji je pravi, pa ne tražite mišljenje okoline, ni onih koje smatrate bliskim. Imajte na umu, vaš izabranik je samo vaš izabranik i tako bi trebalo i da ostame. U svakom slučaju, opustite se i uživajte. Neočekivani materijalni dobitak pomoći će vam da počnete da realizujete jednu od svojih interesantnih ideja. Saradnici su vam potrebni, ali budite oprezni pri izboru. Da bi vaše zdravlje bilo stabilnije, menjajte neke od loših navika.

RAK
Senzibilni i intuitivni ne primećujete u kojoj ste meri privlačni i dragi osobi koja vam se dopada. Učaurili ste se u svoj oklop i ne činite ni jedan korak, bar ne u napred. Pokušajte bar malo da se otvorite, jer, u tom slučaju, otvoriće se mogućnost da neko vama priđe, a možda će to biti i upravo onaj kome se i nadate. Situacija na poslovnom planu je sve komplikovanija, a vi, bar za sada, ne možete na nju da utičete.. Dakle, povucite se, budite strpljivi i vaših pet minuta će, svakako, doći. Tegobe vam stvara nešto niži krvni pritisak.

LAV
Neko na koga već duže vremena mislite pojaviće se u vašem životu! Ipak, oslušnite emocije i razmislite da li ste samo sentimentalni, ili tu postoji i nešto više i dublje. Šarmom sada možete sve, a na vama je da izaberete. Plenite svojom duhovitošću i širokogrudim stavom. Saradnici su svesni vaše ’’plus’’ faze i sve će učiniti da vam pomognu da ostvarite planove. Oslonite se na njih. Više kretanja i rekreacije ne bi bilo na odmet.

DEVICA
Što ste ćutljiviji i misteriozniji to je suprotni pol više zainteresovan za vas. Naročito osoba za koju ste i vi zainteresovani, ali vi nikako da smognete hrabrosti da to i pokažete. Možda, ipak, neki mali gest sa vaše strane, primetan samo njemu, otvori vrata novoj, izuzetno romantičnoj vezi. Na poslu ste počeli da rasipate energiju na bespotrebne detalje. Čini se da uskoro od drveta nećete videti šumu! Lakše kardiovaskularne smetnje su odraz nagomilane napetosti.

VAGA
Željni ste promena, uzbuđenja, uzavrelih strasti, a da se niste ni zapitali da li i vaš partner priželjkuje to isto. On, zapravo, ne oseća monotoniju zbog koje ste vi tako nezadovoljni i nema potrebu da išta da menja. Nove radne pobede su pred vama. Pitanje je samo u kojoj meri ćete se vi angažovati. Pobedite sopstvenu ležernost, nije sada vreme za opuštanje. Povremena klonulost i nedostatak energije su proizvod vašeg mentalnog i emotivnog inbalansa.

ŠKORPION
Ni malo naivna flertovanja počinju ozbiljno da ugrožavaju vašu vezu. Brzo odlučite šta želite i da li ste spremni i zreli za ozbiljnu zajednicu. U suprotnom, odluku će doneti partner, a vi na nju, najverovatnije, nećete biti spremni. Vaše neraspoloženje i vaša mrzovolja, snažno i negativno utiču i na poslovne saradnike. Naravno, i posao zbog ovakvih odnosa počinje da trpi. Pokušajte da rešite probleme koje imate pre nego što počnu da utiču na vaše zdravstveno stanje.

STRELAC
Ljubav je zakucala i na vaša vrata. Bez obzira da li ste u vezi, ili ne, zaljubićete se. Vaš sadašnji partner, kao i vaša zajednica, zasijaće sjajem koji dugo niste bili u stanju da uvidite. Prihvatićete, konačno, i njegove mane i volećete ga takvim kakav jeste. Ukoliko, pak, sretnete osobu koja vam je interesantna, ona će obuzeti sve vaše misli i srce. Na poslovnom planu vam predstoji napredak kakav niste očekivali. Mobilišite se, jer su pred vama nove i brojnije obaveze i nove odgovornosti. Vaša vitalnost je na zavidnom nivou.

JARAC
Ne dozvolite da se pređašnja negativna iskustva na emotivnom planu štetno odraze na sadašnju vezu. To bi bila posledica vaše nesigurnosti koju svesrdno pokušavate da prevaziđete. Značajnijih problema u vašoj zajednici nema. Kada je posao u pitanju koristite intuiciju. Trenutno sve izgleda drugačije nego što zapravo jeste. Neka vas to ne zavara! Osetljivija koža je odraz vašeg psihičkog stanja.

VODOLIJA
Vašoj vezi je neophodno da ’’napuni baterije’’. Provodite više vremena jedno sa drugim, budite sami i ne dopustite da vam se neko meša u vezu. Ne dozvoliti da se u potpunosti otuđite jedno od drugog, jer vaša veza ima suviše kvaliteta da biste ih ignorisali.Teško doživoljavate kritiku kolega, a ne uzimate u obzir mogućnost da su njihove kritike, bar u ovom trenutku, realne. Razmislite o svojim poslovnim potezima. Ne predstoje vam značajniji zdravstvewni problemi.

RIBE
Vaš izabranik ima ideje šta bi trebalo da se promeni u vašoj vezi, a vi ste se taman ’’ugnjezdili’’ u toplini zajednice. Vaša veza je, zaista, puna topline, ali to ne znači da ne može biti još kvalitetnija i lepša. Uzmite u obzir i želje partnera. Na poslovnom planu vam predstoje promene kojih se, već duže vreme, plašite. Bez razloga, jer, očigledno, niste u dovoljnoj meri svesni svojih kvaliteta i mogućnosti. Moguće su lakše alergijske reakcije.


Sadržaj

--- Bilje ---

LEČENJE STERILITETA
Uvertira za podmladak

NEPLODNOST
Roda u čajniku

KINESKA TRADICIJA
Šoljica puna zdravih legendi

ASTRAGALUS
Drevni koren imuniteta


--- Zdravlje ---

GOJAZNOST MALIŠANA
Da deca ne žive kraće od roditelja

ESENCIJALNA ULJA
Lekovi ali u kapima

PODMUKLA REUMA
Bol se biljem ubija