Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP
8.12. - 22.12.2006.
OVAN
Želite smiraj na emotivnom planu, a sami gradite situacije koje u vaš život unose nemir i napetost. Pokušajte da umirite svoje srce i da se iskreno okrenete svojoj vezi. Više nežnosti, a ne strasti, je ono što je potrebno vama i vašem izabraniku. Uspeh na poslovnom planu stigao je zasluženo. Angažovali ste svu svoju energiju i uložili veliki trud. Očekujte uskoro i značajniju finansijsku dobit. Povremene glavobolje su reakcija na stres.

BIK
Izašli ste iz kriznog perioda, tako da u potpunosti možete da se posvetite jedno drugom. U svakom slučaju, pred vama je period pun nežnosti, ali i burnih i strastvenih trenutaka. Ukoliko je moguće, otputujte zajedno, bar za vikend. Imate fantastične ideje, ali trenutno ne i mogućnost da ih realizujete. Sačekajte svojih pet minuta. Vi to umete, samo ukoliko dovoljno želite. Potrebno vam je više fizičkih aktivnosti. Metabolizam vam je usporen.

BLIZANCI
U vašim ljubavnim odnosima je čas toplo, čas hladno. Raščistite prvo sa sobom, pa tek onda krenite na raščišćavanje odnosa sa partnerom. Ukoliko ste želeli novu situaciju na poslovnom planu, ili novi posao, želja vam se ostvaruje. Nemojte, dvoumeći se predugo, da propustite ovaj izuzetno pozitivan period i svoju šansu. Svesni ste i sami u kojoj meri vaše zdravlje zavisi od vašeg psihičkog stanja.

RAK
Ne podrazumevajte odnos sa partnerom. On jeste pozitivan, lep i prijatan, ali to ne znači da ga ne treba i dalje negovati. Iznenadite partnera nečim prijatnim. Dovoljna će biti vaša pažnja i ona erotičnost kojom ste zračili na početku veze. Držite se realnog, bar kada je posao u pitanju. Ne preskačite prve korake, ne možete se uzdići bez početaka. Poslučajte savet starijeg kolege, pomoći će vam. Lagana rekreacija pomoći će vašoj cirkulaciji.

LAV
Mnogi će lavovi, tokom naredne dve nedelje, naići na osobu suprotnog pola koja će ih u potpunosti šarmirati. Samouverena, blistave pojave, harizmatična i duhovita, obuzeće vašu svakodnevicu i vaše snove. Uživajte u zaljubljenosti. Ne rasipajte svoju energiju. Ukoliko ste ušli u novi poslovni projekat, držite ga se. Ne možete istovremeno da budete na sto strana. Vašoj ishrani nedostaje vitamina.

DEVICA
Ne brinite, ne morate znati svaki korak partnera da biste imali poverenje u njega. Postići ćete veliki napredak ukoliko budete dovoljno iskreni i razgovarate sa izabranikom. Ponekad od drveta ne vidite šumu. Odredite prioritete vezano za posao i strogo se pridržavajte plana. Ne dozvolite da vam iko oduzima vaše vreme i energiju. Zdravstveno stanje vam je zadovoljavajuće.

VAGA
Čini se da vam je u poslednje vreme potrebna sva pažnja sveta. Flertujete i šarmirate, a ukoliko vaš partenr samo pogleda osobu suprotnog pola, osećate se duboko povređeno. Razmislite da li ste nesigurni i zbog čega, ili ste samo razmaženi. Situacija na poslovnom planu prosto cveta. Tako sugestivni, kakvi jeste, uspeli ste da sve oko sebe uverite kako su vaše ideje prave. Sada vam preostaje da to i dokažete. Vaše zdravstveno stanje je sasvim zadovoljavajuće.

ŠKORPION
Tako harizmatični, zračite erotikom i neodoljivo privlačite suprotni pol. Ipak, povedite računa, svakako postoje i oni koje ne biste želeli u svojoj blizini. Pred vama su izuzetno značajne odluke na poslovnom planu. Ne možete ih izbeći, ne bi ni trebalo da ih izbegavate, ali morate biti izuzetno oprezni. Samo jedna, od nekoliko varijanti, je povoljna za vas. Uzmite u obzir svoju intuiciju, ona vas retko vara. Snažni ste, zdravi i vitalni.

STRELAC
Prizemljenje iz zamagljenih oblaka iluzija, očigledno, nije tako prijatno kao lebdenje u ljubavnim visinama. Nije vam žao zbog svojih maštarija, što je krajnje pozitivno i što govori o tome da prihvatate odgovornost na zdrav način. Što se karijere tiče, sve je u savršenom redu, osim što je moguće da ćete imati neprijatnosti zbog neke vrste papirologije. Budite oprezni, da vam ovi problemi ne bi sputavali posao. Proverite vid.

JARAC
Vaša veza je sve stabilnija. Vi ste osoba koja svoju naklonost i svoju ljubav pokazuje, pre svega, delima, a vaš partner je, blago rečeno, oduševljen. I obrnuto. Rečju, nadopunjavate se. Ne dozvoljavajte sebi konfliktne situacije, posebno ne sa osobama koje su vam nadređene. Čak i kada ste potpuno uvereni da ste u pravu, morate sačekati pravi trenutak. Lagane šetnje u prirodi prijale bi vašem telu.

VODOLIJA
Skloni ste da racionalizujete emocije, što ponekad ubija toplinu u vašem odnosu. Vaš partner ne poseduje ovu sklonost, u poslednje vreme mu nedostaju vaši zagrljaji. Ovo je prolazna kriza zbog koje ne treba posebno brinuti. Trebalo bi da imate više poverenja u svoje saradnike. Mnogi su već pokazali svoje mogućnosti i dokazali lojalnost. Sada ništa ne možete postići sami, naprotiv, jedino timski rad može dovesti do uspeha. Čuvajte zglobove.

RIBE
Ribe se nalaze u fazi „ili-ili“. Značajna odluka je pred vama, a vi se ne osećate dovoljno spremnim za promene. Morate biti dosledni, u suprotnom ćete izgubiti iskrenost. Vaše izuzetno kreativne, pa i avangardne ideje, prihvaćene su sa oduševljenjem. To što niste verovali da će naići na ovakav odziv, odraz je manjka samopouzdanja. Dakle, sada vidite da ne postoji razlog da ne budete dovoljno samouvereni. Vaša moć regeneracije, trenutno je izuzetna.


U OVOM BROJU:

- Senzacija:
Tropska višnja kao bundeva

- Nevena Gičević:
Model iz školske klupe

- Preventiva:
Alergije na seks

- Muškarci:
Sedenje bicikl i seks bez mere opasni po prostatu


U NAREDNOM BROJU!
DODATAK NA 16 strana
Lepi za samo nedelju dana plus kineski horoskop


Zimzelen za treće doba
Višegodišnji polužbun (Vinca minor), u narodu poznat kao zimzelen, koristi se u tradicionalnoj medicini kao gorko sredstvo za jačanje i protiv malokrvnosti. Posle brojnih analiza potvrđeno je da snižava krvni pritisak, pospešuje prokrvljenost mozga i obezbeđuje mu bolje snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama. Zbog toga se čaj od osušenih listova i vršnih delova biljke dok je u cvetu preporučuje pacijentima u trećem dobu koji imaju problema sa cerebralnom cirkulacijom i gubitkom pamćenja.

I koštice leče
Možda zvuči čudno, ali i koštice agruma su lekovite. One iz grejpa uništavaju bakterije u želucu i crevima, a iz limuna su se pokazale kao dobar laksativ. Preporučuje se da se i jedne i druge progutaju cele, jer u slučaju da se sažvaću mogu da iritiraju želudac.

Peršun protiv peruti
Zima je godišnje doba kada se često pojavljuje perut u kosi, a da bi se rešili ove napasti, pomoćiće vam peršun:
* koren peršuna usitniti i 3 kašike ove mase pomešati sa istom količinom ricinusovog ulja, pa smesu utrljati u vlasište 1 x nedeljno, sačekati 15 minuta i isprati vodom

Brokoli koče herpes
Novija istraživanja su potvrdila da supstance iz brokolija u 99,9 % slučajeva usporavaju razmnožavanje virusa herpesa. Iako je za sada reč samo o eksperimentu u laboratoriji i tek bi trebalo da uslede ona na obolelima, visok procenat efikasnosti ukazuje da bi rezultati mogli da budu pozitivni.