Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP
22.12. 2006. - 5. 1. 2007.
OVAN
Potrudute se da nadoknadite izgubljeno vreme. Razočarali ste partnera, a nije ni čudo, s obzirom da ste bili posvećeni samo poslu. Bez obzira na njegovo razumevanje, svakako mu nedostaju nežnosti i pažnja. Nezadovoljni ste karijerom, ali se čini da zapravo i ne znate šta želite. Razmislite o svojim emocijama, i razlučite šta je u ovom trenutnku realno, a šta ne. Zdravi ste i snažni.

BIK
Niste sigurni u osećanja koja gajite prema izabraniku. Da li je ovo vaša minus faza, ili samo zatišje u vašoj vezi, ne znate ni sami. Stoga, ne žurite sa odlukom, ma kakva bila. Ovo je trenutak u kome sva vaša angažovanja i sav trud, koji nije mali, mogu pasti u vodu. Oko vas su prilično licemerne osobe koje mogu da vam naude, zato budite oprezni. Pred vama je period, ili velikog uspona, ili dubokog pada. Osetljiviji disajni putevi su, pre svega, uzrokovani snažnom napetošću koju osećate u poslednje vreme.

BLIZANCI
Tako šarmantni, duhoviti i puni harizme, osvajate suprotni pol, želeli vi to, ili ne. Bez daljnjeg vam prija ova pažnja, ali pazite, možete privući i osobe koje bi za vas bile fatalne, i to ne u naročito pozitivnom smislu. U svakom slučaju, vaša sklonost ka flertovanju može da postane i mnogo više od toga. Koliko god se trudili da postignete određene rezultate na poslovnom planu, značajnijih pomaka, za sada, nema. Uskoro će doći i vaših pet minuta. Nešto niži krvni pritisak vam može otežavati funkcionisanje.

RAK
Ponekad se stiče utisak da vašem samosažaljenju nema kraja. A sve to bez potrebe i bez realne osnove. Imate svu pažnju i svu podršku partnera, a ukoliko biste vi želeli nešto novo, onda je to sasvim druga stvar. Na poslovnom planu vam zaista cvetaju ruže. Kreativni ste, uspevate da realizujete svoje ideje bez po muke, a vaši saradnici vas podržavaju da u tome i napredujete. Iskoristite ovako pozitivan period i ne zastajkujte, koliko god da ste se, možda, i umorili. Obratite pažnju na ishranu. Lakša hrana bi vam neuporedivo više prijala.

LAV
Ništa pozitivno ne možete učiniti stalnim kritikama i neraspoloženjem. Koliko god da ste nezadovoljni svojom vezom, to nije razlog, pa ni pravi način, da svog partnera kritikujete i činite odgovornim za sve ono što vam se ne dopada. Obećana su vam zlatna brda i doline, a vi sve verujete. To što ste sami obuzdani i odgovorni, ne znači da su i svi ostali takvi. Dakle, ne radujte se u napred, sačekajte da se želje realizuju. Čuvajte kičmu.

DEVICA
Mnoge device će tokom naredne dve sedmice upoznati ljubav svog života. Ukoliko već imate emotivnu vezu, situacija se po malo komplikuje, ali ne u toj meri da je ne možete rešiti. A vi, uživajte u svojoj zaljubljenosti. Ne komplikujte situaciju više nego što je potrebno. Na poslovnom planu vam, trenutno, i onako nije lako. Sačekajte povoljniji momenat, sada ništa ne možete promeniti. Više odmora vam ne bi bilo na odmet.

VAGA
Manipulišete tuđim emocijama, što nikako ne može da izađe na dobro. To što ste vi šarmantni, prijatni i pametni, ne znači da ste samo vi takvi. Partneru je već odavno dosta igara i neiskrenosti. Ukoliko vam je iole stalo, potrudite se da što pre ispravite što se može. Promene na poslovnom planu su, bez obzira da li vam odgovaraju ili ne, gotovo neizbežne. Prema tome, što se brže prilagodite, biće vam lakše, pa ćete i biti uspešniji. Ne predstoje vam značajniji zdravstveni problemi.

ŠKORPION
Vaša poisesivnost i ljubomora su na daleko poznati, ali se čini da ste u ovom periodu prevazišli sebe. Stavite konačno tačku na neka svoja ponašanja, posebno kada nemaju realnu osnovu. Partner vam je u potpunosti odan, u šta definitivno ne bi trebalo da sumnjate. Hteli biste da vaše mišljenje bude prihvaćeno po svaku cenu. Malo više fleksibilnosti u vašim odnosima sa saradnicima, bilo bi neophodno. Vaši energetski potencijali su veliki, ali ne i neiscrpni.

STRELAC
Ne liči na vas da sedite i čekate da neko ko vam se tako snažno dopada napravi prvi korak. Pri tom, imajte u vidu da je sasvim moguće da taj neko i nema pravi uvid u vaše emocije. Ne gubite vreme, obnovite svoje samopouzdanje i stupite u akciju. Tako šarmantne, iskrene i duhovite, teško da bi iko mogao da vas odbije. U svakom slučaju, pred vama su izuzetni trenutci. Moguć je kraći put vezan za karijeru. Ovo putovanje vam može mnogo toga promenitiu pozitivnom smislu. Prekontrolišite krvnu sliku. Moguće je da patite od malokrvnosti.

JARAC
Vaša veza je zaista vredna pažnje. Ipak, imajte na umu da privlačite i osobe iz vaše okoline koje ni u kom slučaju nisu dobronamerne. Ne dopustite da vas iko savetuje i da se iko meša u vaše odnose sa partnerom. Na poslu ste odgovorni, perfekcionista i obzirni prema saradnicima, a to zaslužuje nagradu koja vam sleduje. Ne budite skromni, vi ste je zaista zaslužili. Vi jeste disciplinovani i vodite računa o svom zdravstvenom stanju, ali izgleda da vas lakša prehlada ne može mimoići.

VODOLIJA
Srešćete osobu koja će u potpunosti zarobiti vaše misli i osvojiti vaše emocije. Izuzetno snažna erotska privlačnost nije nešto što se vama često dešava. Stoga, bez obzira da li ste trenutno slobodni, teško da ćete odoleti ovom iskušenju. Naravno, pitanje je da li je uopšte potrebno odolevati?! Administrativni poslovi nisu oni koji vas oduševljavaju, ali ih morate revnosno obavljati. Vaše zdravstveno stanje je sasvim zadovoljavajuće, što nije čudo jer ste u emotivnom uzletu.

RIBE
Vodite računa o tome šta govorite, i kako se ponašate i da li je vaše ponašanje u skladu sa vašim rečima. Ukoliko biste svoja maštanja slobodnije izneli, veza bi vam bila neuporedivo zanimljivija, a nesporazumi bi bili prevaziđeni. Na poslovnom planu vam ne predstoje značajnija zbivanja. Po malo ste ušli u kolotečinu koja za vas nije pozitivna. Imajte u vidu da ste u mogućnosti da menjate ovakvu situaciju. Zdravstveno stanje vam je stabilno.


U ovom broju:

BILJE

NOVOGODIŠNJE DRVO
Nežna jela bolest tera

DVA LICA AMBROZIJE
Lekovita zloća

VRSTE KOJE NESTAJU
I bašta u čituljama


ZDRAVLJE

DIJETA
Skinite pritisak s klackalice

DEMENCIJA
Aktivne vijuge duže pamte

MULTIPLA SKLEROZA
Kad nervi ukoče život

KOMPJUTERSKE ALERGIJE
Kijate li pred monitorom


JAPANSKA TAJNA
---------------
Budite LEPI
ZA samo
NEDELJU DANA!
------------------
- nega kože
- ritualno kupanje
- vodite ljubav ujutru
- vežbe i ishrana


U NAREDNOM BROJU
DODATAK NA 16 STRANA
100 najboljih recepata
Bilja&Zdravlja
+
horoskop za 2007.