Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Horoskop
19. 1. - 2. 2. 2007.
OVAN
Zadovoljstvo vam je u prvom planu, ali uglavnom samo vaše. Partner je svestan vašeg egocentrizma, zato se nemojte začuditi njegovim nezadovoljstvom. Ukoliko želite da budete zadovoljni, imajte na umu da morate zadovoljiti i izabranika. Na poslovnom planu ređate uspeh za uspehom. To ne znači da i dalje ne treba da budete oprezni. Pred vama su iskušenja zbog kojih ćete morati duboko da se zamislite, pre nego što donesete ispravnu odluku. Zdravlje vam, bar za sada, ne predstavlja problem.

BIK
Ne donosite odluke naprečac, bar kada je vaša veza u pitanju. Ne bi bilo loše da vaš stav bude tolerantniji, a ponašanje popustljivije. Dopustite da partner ponese nešto više inicijative. Na taj način će on biti zadovoljniji, a vi ćete izbeći preteranu odgovornost. Veoma ste sugestivni, što je u ovom trenutku veoma značajno i pozitivno za vašu karijeru. One retke, koji nisu zainteresovani za vaše ideje, ostavite na miru. Ne trebaju vam saradnici koji nisu lojalni. Čuvajte kičmu, vaše tegobe su hroničnog karaktera.

BLIZANCI
Vaša sklonost ka flertovanju počinje ozbiljno da zabrinjava partnera. Imaje u vidu da tolerancija izabranika ima granica i da su mnogo uže nego što vi to sada mislite. Na dve stolice, u svakom slučaju, nikako ne možete da sedite bez posledica. Originalni ste, hitri, od inicijative... Sve u svemu, posedujete kvalitete koji su potrebni da biste napredovali na poslovnom planu. Nastavite istim tempom i sa istom voljom. Bez obzira na angažovanost, koja je sada neophodna da biste uspeli, morate i da se odmarate. Ne zaboravite da vam je san, kao i svakom blizancu, neophodan.

RAK
Ne budite nepravedni prema partneru. U poslednje vreme ste nezadovoljni, iako imate svu pažnju, brigu i pozitivne emocije. Reklo bi se, bez razloga. Ukoliko vi ipak smatrate da razlog postoji, ne bi bilo loše da otvoreno razgovarate sa izabranikom. On ne može da zna svaku vašu misao i emociju. Na poslovnom planu očekujete promenu, koja za sada nije osobito realna. Morate pokazati više strpljenja. Nešto osetljiviji stomak odraz je vašeg psihičkog stanja.

LAV
Vaš optimizam je u padu, ali je partner srećom tu da vas podrži, da vam prenese svoj entuzijazam i spreči da se vaše negativne emocije razviju. Oslonite se na njega, trebalo bi da imate poverenja, uostalom, vi ste ga sami izabrali. Vaš kontakt sa saradnicima iziskuje mnogo više truda i vaše dobre volje, nego što sada pokazujete. Ukoliko budete svesni da vam posao zavisi od odnosa sa saradnicima, možda ćete se i više potruditi da ga ostvarite. Kontrolišite češće krvni pritisak.

DEVICA
Partner od vas očekuje pomoć, ali je ne traži otvoreno. Njegova nesigurnost ne mora biti i vaša. Pomozite mu da je prevaziđe i učinite vašu vezu još kvalitetnijom. Očekuju vas veoma prijatni trenutci, jer je vaša ljubav u cvatu... Zadovoljni ste stanjem u okviru svoje delatnosti, ali i dalje težite da svoj posao učinite još kvalitetnijim i stabilnijim. Okolnosti vam idu na ruku, dakle, samo tako i nastavite. Pomoći će vam osoba koja vam je na bilo koji način nadređena. Vaše zdravstveno stanje je sasvim stabilno.

VAGA
Potrebno vam je stalno povlađivanje, puna pažnja i podrška od strane partnera. S druge strane, on gotovo da uopšte nema vašu podršku i pažnju. Kako ćete ovu neravnotežu dovesti u sklad, samo vi morate da spoznate Ukoliko vam je stalo do veze, budite hitri! Vaš ležeran stav prema poslu, vodi vas direktno u gubitak. Ne može se reći da niste svesni ove činjenice, s obzirom da su vam mnogi na nju ukazali. Obratite pažnju na svoju ishranu. Skloni ste višku kilograma.

ŠKORPION
Vaš partner i vi ste, izgleda, gotovo savršen spoj. Vaša posesivnost se gotovo izgubila, a on je sve sigurniji, kako u sebe, tako i u vas. Strasti su sastavni deo te veze. Uživajte! Izbegavajte donošenje značajnijih odluka, bar kada je posao u pitanju. Puni ste entuzijazma, ali vas on uveliko dovodi u prilično nerealan stav. Posavetujte se sa osobama u koje imate poverenja. Manji pad imuniteta može da vas dovede do lakših infekcija, pre svega disajnih puteva.

STRELAC
Većina strelaca nalazi se na prekretnici, kada su emocije u pitanju. Mnoge veze će upravo sada biti krunisane brakom. Nasuprot tome, odnosi koji su nekvalitetni i na granici da se prekinu, biće okončani. A vi najbolje znate kakve odnose gajite i kakva je vaša veza. Novine na poslovnom planu, koliko god vam bile naporne i iziskivale od vas maksimum, ne mogu se okarakterisati kao negativne. Naprotiv, ovo je početak krajnje pozitivne faze. Vaša svakodnevica traži ravnotežu. Skloni ste ekstremnom načinu funkcionisanja.

JARAC
Vaša sklonost da ne pokazujete svoje emocije u pravoj meri, sve je izraženija. Na taj način vi i partner postajete sve nesigurniji, što svakako ne čini vašu vezu kvalitetnijom. Potrudite se više i pokažite partneru da vam je stalo, što je uostalom i tačno. Učinili ste da vaš posao funkcioniše izuzetno dobro i doveli ste ga u izuzetno stabilno stanje. Priznanja stižu sa svih strana, a saradnici vas izuzetno cene. Više se krećite i bez obzira u kojoj ste meri zauzeti, nađite vremena za fizičke aktivnosti.

VODOLIJA
Skloni ste da dramatizujete situaciju bez naročite potrebe. Ukoliko u vašoj vezi i postoji krizni momentat, ne bi bilo zgoreg da shvatite da su padovi potrebni da bi mogli još više da uzrastete. Opustite se i pokušajte da ne razmišljate suviše. Prioritete, za sada, pružite emocijama. Veoma ste kreativni, što se ogleda i u vašem stavu prema delatnosti koju obavljate. Ukoliko se bavite bilo kojom vrstom umetnosti, očekuju vas veoma pozitivne promene. Krvni sudovi su osetljiva tačka vašeg organizma.

RIBE
Vi definitivno umete da uživate. Vaša veza je stabilna, puna nežnosti i pozitivnih emocija. Očigledno da je vama i partneru stalo da je takvom i održite. Ne gubite nadu kada se situacija u vašoj vezi na bilo koji način iskomplikuje. Imajte u vidu da ste već prolazili kroz takve situacije, i to veoma uspešno. Prekretnica na poslovnom planu čini vas napetim. Nema potrebe da se tako osećate, s obzirom da u potpunosti vladate situacijom. Ne gubite samopouzdanje. Ne predstoje vam značajniji zdravstveni problemi.


Sadržaj:

Bilje

SANDALOVINA
Moćne suze tropskih šuma

ANKSIOZNOST
Strah ublažen čajem

BILJNA DIJETA
Stas kao klas

ZELENA LEPOTA
Umijte krv za lep ten


Zdravlje

RAZVOJ BEBA PO MESECIMA
Homosapiens u pelenama

KAFA, ALKOHOL, DUVAN
Tri jahača bolesti

KUĆNA KOZMETIKA
10 trikova da blistate