Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
MIS poliglota i polisportista
Zdravstveni bilten poznatih: Gordana Strajin
Gordana Strajin

Piše S. Radovanović
Mada ponude stižu i iz samog središta svetskog filma, vojvođanski damar naše mis progovori svaki put kada poruči pun kolorit njoka sa četiri vrste sira, kukuruzom i crvenim paprikama i paradajzom

Dvadesetpetogodišnja Gordana Strajin je apsolvent Fakulteta za trgovinu i bankarstvo u Novom Sadu i solunski “balkan bjuti ambasador”.

Ovo joj nije prva titula. Godinu ranije Gordana je izabrana za mis Novog Sada, čime se kvalifikovala za izbor “Mis turizma, kvin internešnl” u Šangaju odakle se između predstavnica 87 zemalja vratila kući sa čak 5 titula: prva pratilja Mis turizma sveta, Mis turizma Evrope, Mis interneta, druga pratilja Mis bikinija i Mis kineskih tradicionalnih haljina!

Porodica joj je, kaže, glavna podrška, mada se odavno osamostalila.
Od malena je vaspitavana u zdravom duhu. Tata Aleksandar završio je DIF i bio aktivni sportista do pre sedam godina, kada je krenuo u privatni posao špedicije. Tako su Gordana i njen četiri godine stariji brat Goran još kao klinci išli na rukomet, atletiku, trenirali košarku, fudbal... I bila super đak.

NES KAFA
CRNI DEZERT

- Jako volim nes kafu i to sa dosta mleka i malo smeđeg šećera. To je moj mali porok, pijem 2 dnevno, posle doručka i ručka. To mi je i umesto dezerta, jer je slatko.

-Bila sam vukovac, celu osnovnu školu išla sam na folklor, od 12. do 17. godine bila sam član jedne ritmičke grupe za moderni ples, onda od prvog razreda trenirala košarku, a za mene je uvek bilo rezervisano i prvo mesto na kros takmičenjima. Tu su bili i plivanje, skijanje na snegu i vodi, odbojka, stoni tenis, pa klavir /stigla sam da završim i osnovnu muzičku školu/ i naučila četiri jezika: engleski, nemački, španski i grčki .

Mama Leposava, PTT kontrolor, bila je zadužena za zdravu ishranu i cveće. Tako su Gordana i brat zamrzli gazirana pića, a zavoleli sve što je prirodno:
- Mama je super kuvarica. Uvek pravi blagu hranu i koristi dosta povrća... Mama je specijalista za lazanje i špagete, a baka Olga za vojvođanske kiflice s makom.
Iako voli da jede, kaže da nije gurman.Voli i slatko, sladoled stratičelo, tiramisu i tortu od kesten pirea, pa je naučila i da je sama pravi. Kukuruz voli na 100 načina. Od malena, pa i danas, voli da pije prirodnu vodu sa izvora u Sremskim Karlovcima.

Sklona je krajnostima. Za nju jednostavno nema sredine - ili je crno, ili belo! Zato je u njenom životu, karijeri i prijateljstvu, uvek sve čisto i jasno. Sa manirima fino vaspitane i obrazovane devojke, korak po korak, Gordana rešava sve probleme.Već sada zna da će stipendiju “Megatrenda” iskoristiti za postdiplomske studije.

- Važno mi je obrazovanje, pa sam sigurna da ću nastaviti školovanje, najverovatnije ne iz bankarstva, već studije odnosa sa javnošću i marketinga. Baviću se i humnitarnim radom.
U horoskopu je blizanac, a u podznaku rak. Tipični je predstavnik ovih znakova.
- Ustajem oko 9, nikad kasnije. Doručkujem kukuruz, sir, pršutu, topli sendvič. Odlazim na časove jezika, na fakultet, ili kasting. Ručam lagano, obično salatu i piletinu. Oko 17 časova idem u šetnju, ili u šoping sa mamom i drugaricama. Uveče izlasci, bioskop, pozorište, opera... Najviše me opušta druženje u restoranu uz večeru, gde popustim onom vojvođanskom damaru u meni i poručim njoke sa četiri vrste sira, kukuruz, crvene paprike i paradajz, ili krastavac. Pun kolorit!



Sadržaj:

EKSKLUZIVNO
USA dijeta
3 kg za 5 dana!

GORDANA STRAJIN
MIS poliglota i polisportista

ALEKSANDAR TIMOFEJEV
Vene pune istorije

BILJANA RISTIĆ
Novi brak i novi početak

LEPOTA BEZ HEMIJE
Napravite svoju pomadu

Beli luk u tabletama?
Bez mirisa NE LEČI!

Biljne masnoće
6 uljnih favorita zdravlja

TEMA BROJA
Alergije: Uzbuna zbog uljeza

Samodijagnostika
Na noktima zdravlje piše

Nervoza i energija
Izbacite stres iz tanjira...

Mladi i sport
Asovi iz bakine kuhinje...

U susret suncu
Zraci po koži pišu