Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
"Bauk" je manje strašan
Zdravlje - Novo u lečenju alergija
Biorezonantna terapija

Energoinformaciona medicina u dijagnostici i terapiji alergija, oslanja se na činjenicu da svaka ćelija organizma nosi informaciju o svojoj funkciji u obliku elektromagnetnih oscilacija.

Piše: Dr Tatjana Lalić

Reč alergija potiče od grčke reči Alos-drugi i Ergon-dejstvo.To drugo dejstvo je stanje povećane osetljivosti organizma prema određenim supstancama (alergenima) i kao fiziološki odgovor organizma, dolazi do stvaranja antitela u organizmu. Javlja se hiperreakcija organizma kao odgovor na prisustvo faktora koje organizam prihvata kao potencijalnu opasnost čak i ako to po svojoj prirodi nisu (jagode, polen cveta...).Mehanizam imunog odgovora je složen. On uključuje borbu antitela,čiji je zadatak da neutrališu stranu supstancu (antigen). Najčešće se javlja adekvatna reakcija organizma, normalni imuni odgovor (zaštita). Dešava se da je imuni odgovor pojačan, organizam se brani od obične supstance kao da je opasna i tada se javlja alergijska reakcija.
Može se javiti u svim uzrastima i sa najrazličitijom kliničkom slikom (svrab,otok, crvenilo, otežano disanje, kijanje, kašalj, slabost, vrtoglavica, mučnina, povraćanje...).

Najčešće srećemo: - respiratorne alergije (rinitis, bronhijalna astma...)  alergijski konjuktivitis
alergijske dermatoze (atopijski dermatit, koprivnjača..) alergije na hranu, lekove
Postoji više metoda utvrđivanja da li neko ima alergiju na određenu supstancu ili ne. Klasčnim metodom se uvodi alergen u organizam što nosi određenu dozu opasnosti izazivanja same alergijske reakcije.
Poznavanje i primena energoinformacione medicine u dijagnostici i terapiji menja sliku o savremenom "bauku" zvanom alergija. Svaka ćelija nosi informaciju o svojoj funkciji u vidu elektromagnentnih oscilacija (tzv. Talasnog gena).

Na osnovu rezultata raznih ispitivanja utvrđeno je da se svaka bolest odražava na sve nivoe živog organizma : na materijalni (organski), informacioni i energetski dok se do skoro smatralo da je dejstvo samo na materijalnom nivou, pa čak samo na pojedinim organima.Za potpuno izlečenje bilo kog obolenja, pa i alergije, potrebno je da se istovremeno ostvari korekcija na sva tri nivoa.

To omogućava primena biofizičkih metoda kao što je BIOREZONANTNA TERAPIJA.
Ovom metodom se menja "engram" alergena na informacionom nivou. Pod Engramom se podrazumeva "memorija" ćelije o reakciji na trag alergena. Menjanjem sobstvenih elektromagnentih oscilacija ćelije, podsećamo je na njenu funkciju pre nastanka pojačane nekontrolisane reakcije (alergije). Taj proces traje i ne može se trenutno postići nestanak alergijske reakcije, što bi isto bilo vrsta stresa za organizam kao i sam nastanak alergije. Postepeno se smanjuje alergijska reaktivnost organizma i uspostavlja narušena ravnoteža na bezbolan, neinvazivan i bezbedan način.

Slično deluju i druge metode energoinformacione medicine: Homeopatija, Akupunktura, primenjena kineziologija (mišićni testovi) i najbolji terapijski efekat se dobije kombinovanjem ovih metoda.
Na isti način mogu se izazvati "engrami" kada govorimo o REZONANTNOM ALERGIJSKOM TESTIRANJU. Informacione karakteristike bilo kog alergena (namirnice, lek, polen...) se porede sa informacionim karakteristikama ćelija određenih organa i vidi se podudaranje, odnosno da li će taj alergen kada se unese u organizam izazvati alergijsku reakciju. Najveća prednost ovakvog testiranja je što je potpuno bezopasno jer nismo u kontaktu sa alergenom i što se može utvrdiit osetljivost i kada je u mikro dozama i manje.
Naravno, u terapiji alergija nije dovoljno delovati samo na energoinformacionom nivou i ne treba zapostavljati organski. Paralelno je potrebno i čišćenje celog organizma, naročito zahvaćenih organa. To podrazumeva izbacivanje nakupljenih štetnih materija od same alergijske reakcije i primenjenih lekova, a postiže se raznim metodama, prvenstveno dobrom korekcijom ishrane pod stručnim nadzorom.

U poslednjih nekoliko godina alergije zauzimaju vodeće mesto u patologiji u celom svetu. Brojni uzroci dovode do toga, kao što su: povećana zagađenost spoljne sredine, povećana koncetracija toksina u vazduhu i namirnicama, opšti pad imuniteta zbog tempa života, povećanih elektromagnetnih šumova, često prisustvo parazita u organizmu koji luče svoje toksine itd.
Alergije više neposmatramo kao jednostavnu reakciju organizma na nešto što mu ne prija, već na složeni proces koji zahteva blagovremeno otkrivanje i adekvatnu borbu na više nivoa.

Broj 370