Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 194
aktuelno izdanje
Kosmička sila u ruci
Piše:B.Z.
Lekar narodne medicine, čuvena ruska isceliteljka i parapsiholog Ljudmila Osipova boraviće od 30. septembra u Beogradu. Sledbenica Džune Davitašvili, žena čije su parapsihološke moći istraživali stručnjaci Sveruskog istraživačko naučnog centra(ENIOM), sebe definiše kao nekog ko se bavi kvantnom medicinom, provodnikom kosmičke energije, kosmoterapeutom, a ne bioenergetičarom. U razgovoru za "Bilje i zdravlje" naglašava da može da izleči 70 odsto onih koji joj se obrate.
- Ne mogu da vam kažem šta najuspešnije lečim. Ja sam zapravo provodnik kosmičke energije koji aktivira telo pacijenta da se samo isceli. Jer, svaki čovek ima vezu sa Kosmosom, a ja samo pomažem da je uspostavi – kaže Ljudmila koja je, kada je imala pet godina, "videla" da njen komšija ima "rupu" u stomaku. Ispostavilo se da je reč o čiru. Kako onda, tako ni danas, ne zna kako "vidi", ali su istraživanja potvrdila da je vidovita.
Seanse naše sagovornice obično počinju tako što pacijent stoji razmaknutih nogu i malo savijenih kolena, a ona iza njegovih leđa rukom, kao detektorom, prelazi preko njegove aure. Kaže da obično oseti povećanu temperaturu iznad organa koji je oboleo, a bolest detektuje iza leđa da pacijenta ne bi hipnotisala s obzirom na to da poznaje i ovu tehniku. Pacijent je potpuno svestan, čuje razgovor, a oči zatvori da bi se lakše koncentrisao. Zbog nje, tvrdi, to nije potrebno.
- Ako osetim veliku hladnoću koja izbija iz tela, znam da pomoći nema... Tako je i sa mirisom formalina koji osetim kad pacijentu nema spasa. Slatkasti miris, na primer, odaje ljude koji imaju neke hormonske probleme – objašnjava naša sagovornica i kaže da tretmane radi i na daljinu, jer "kosmos nema granica".
Za vreme seanse pacijenti se različito ponašaju – neko skače na jednoj nozi, neko izvodi pokrete nalik onima za relaksaciju kičme, neko se pomera napred – nazad...Potreba da telo nešto radi podseća na onu kad čovek želi da se protegne. Pritom nije reč ni o hipnozi ni transu! Telu, jednostavno, prija da izvede neki pokret i ono ga ponavlja.
Koliko je tretmana nekome potrebno zavisi od njega samog – ističe Ljudmila. - Sa mladićem obolelim od side imala sam šest seansi, a tumor dojke jedne žene tretirala sam 27 puta.
Ljudmila kaže ne "ne voli da radi" kičmu, psihičke bolesti i visok šećer. Zašto?
- Svaki pršljen povezan je sa unutrašnjim organima (na našoj slici se vidi kojim), ali reagovanja pacijenata obolelih od ovih bolesti mogu da budu neobično burna. Recimo, nivo šećera može da "skoči", pa se ljudi uplaše i teško shvataju da pad sigurno sledi.
Ljudmila, inače, smatra da za bioneregtesko lečenje nije neophodno poznavanje medicine. U prilog tome podseća da bioneregetičar oseća neki znak kad rukom pređe iznad obolelog organa (toplotu, trnjenje...). A, suština njene metode je aktiviranje bioenergetskih moći čoveka kojem pomaže.
Prema rečima ove isceliteljske, tehnika disanja, autosugestija, odnosno vera u moć samoizlečenja i hrana veoma su bitni za održavanje zdravlja.
- Važno je da pravilno dišete. Važno je i da "razgovarate" sa svojim organima, da im šaljete pozotivne misli. Srcu, na primer, treba da kažete koliko ga volite. Dok na jetru treba da vičete da bi dobro radila, jer joj je potreban takav podsticaj.

PREPOZNAVANJE
One kojima mogu da pomognem prepoznajem tako što reaguju na moj dodir na čelu i slepoočnicama. Ako osete toplotu, peckanje ili nešto poput malog udara struje, znači da imamo "kopču". U suprotnom, nisam njihov terapeut – objašnjava Ljudmila.
Energija između nje i pacijenta razmenjuje se osam minuta. Posle toga je, kaže, rad beskoristan, kao što su grupni tretmani sa 10 ili 20 pacijenata profitiranje. Takav pristup može da bude i opasan zbog mešanja različitih energija, jer bolest može da se prenese energetskim putem.

POKLON
Dvoje čitalaca „Bilja i zdravlja“ koji 29. septembra u 12 časova prvi pošalju SMS poruku na broj 1055 dobiće posredstvom centra alternativne medicine Balans medika po jednu terapiju kod Ljudmile Osipove.
SMS poruka može da se šalje sa svih mreža.
Ukucajte BZ/razmak/ime i prezime, adresu, i pošaljite na broj 1055.
Cena SMS je 35,4 dinara(sa PDV) + osnovna cena SMS.
Ime dobitnika objavićemo u narednom broju.

Broj 194
Poznati za „Bilje i zdravlje“:
Bora Đorđević
Tanja Peternek


Lečenje biljem
Čajevi regulišu pritisak


Giht
Bolest kraljeva i gurmana


Naočare
Nikad sa ulice


Ishrana
Slatko uvek traži još


Kiropraktika
Dodir spasava koleno


Pušačko stopalo
Alergija napada krvne sudove


Navlake ili fasete
Ne brusite zdrave zube

Paprika
Četiri puta  jača od
pomorandže

Sedam napitaka za jačanje organizma
Čaša zdravlja svakog dana


Otrovi iz kupatila
Jao, pojeo je sapun


Kriza srednjih godina
Ne dajte  životu da
vas slomi

Masaža toplim drvetom
Otvorite prozore ka nebu

Seks
Ko brine gubi moć

Prolom Banja
Zdravlje pod Radanom

Lepota
Crveni zraci brišu godine