Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 206
aktuelno izdanje
Danijela Pantić: Željna izazova
Danijela Pantić

Poznata voditeljka čuvenog kviza "TV Slagalica" Danijela Pantić promenila je televizijsku kuću za koju radi i napustila mesto voditeljke ove čuvene emisije. Sada je gledamo na Prvoj TV kao jednu od voditeljki emisije "Tačno 1". Ovo je bio jedan od razloga da razgovaramo sa poznatom TV voditeljkom i da osim o poslu pitamo da li još uvek pridržava zdravih životnih navika.

Šta Vas je motivisalo da promenite televizijsku kuću za koju radite?
- Postoje dva glavna razloga za prelazak na drugu televiziju. Prvi je poslovni izazov, a drugi odlična ponuda koju sam dobila od Prve. "TV slagalica" je gledan kviz, ali u jednom trenutku sam poželela nešto drugo. “Tačno 1” koju sada radim jednočasovna je emisija sačinjena od vesti, aktuelnih tema, nagradnog kviza, razgovora sa gostom i zabavnog dela koji nudi mnogo zanimljivih događaja i vesti iz sveta poznatih. Veoma sam zadovoljna na novom radnom mestu. Emisija mi se dopada, kao i saradnja sa kolegama.

Koliko ste Vi u životu tačni, odnosno koliko poštujete svoje vreme i vreme drugih?
- Kada je reč o poslu, uglavnom sam tačna i retko kad kasnim. Međutim, privatno, moj sat kao da radi drugačije od drugih i kao da njihov ide 15 minuta unapred!

Čime se bavite kada niste angažovani na poslu?
- Uglavnom pisanjem ili čitanjem knjiga, stručnih radova ili časopisa. Ako mi je odmor od posla malo duži, onda volim da otputujem negde na skijanje, letovanje ili samo da uživam u drugoj zemlji, kulturi i običajima.

Da li se i dalje pridržavate vegetarijanskog jelovnika?
- Da, naravno. Otkrila sam šta je najbolje za mene, tačnije moj organizam. Vodim prilično aktivan način života i zato navike u ishrani ne želim da menjam. Vegetarijanstvo me je promenilo na bolje, imam više energije za posao, sport, dnevne aktivnosti koje organizujem sebi svakog dana, a uveče mirno spavam. Misli su mi lepše i čistije, smirenija sam i manje sklona stresu ili nervozi.

Kojim oblikom rekreacije se bavite?
- Kada ustanem obično uradim seriju od nekoliko različitih vežbi za zatezanje određenih delova tela. Volim i trčanje. Povremeno idem u teretanu i na bazen. Tokom leta, na odmoru, omiljeni sport mi je plivanje, a tokom zime, skijanje.

Koje namirnice i drugi industrijski proizvodi su na Vašoj crnoj listi?
- Gazirana pića, posebno slatka pića sa veštačkim zaslađivačima, dodatim bojama i konzervansima, rezane vrste hlebova koji imaju dug rok trajanja, voćni jogurti, slatkiši i grickalice sa dosta šećera, soli ili masnoća. Zatim pekarski proizvodi od belog brašna i lisnatog testa i još mnogo toga, ali ovo je glavno za izbegavanje.

Da li gajite cveće u stanu i koje su to biljke?
- Imam dve krasule, kažu da su one dobre za prosperitet i novac, zatim, tri bambusa, tri palmice, jednu orhideju i jednu ljubičicu. Na terasi imam čuvarkuću, za koju sam čula da ima lekovita svojstva slična aloji veri i da njene listove valja ubaciti povremeno u salatu. Nažalost, još to nisam primenila.

O čemu sanjarite?
- Kao i većina ljudi, o lepšem i boljem životu, dalekim destinacijama, lepim putovanjima i velikoj porodici.

Koji desert je po Vašem ukusu?
- Pirinač sa avokadom i medom, kakav prave u Čang Maju, na severu Tajlanda. Toliko jednostavna, a toliko ukusna poslastica! Pita sa jabukama, višnjama i makom mi je među omiljenim slatkišima.

Ljubav je za vas ...?
- Sve što život čini lepšim!

A izreka ili poslovica u koju najviše verujete?
- Jedna veoma kratka, jednostavna, ali i mudra reč iz Biblije - "Veruj".

Da li ste optimista i odakle crpite pozitivnu energiju?
- Po prirodi sam optimista i verujem da događaji u mom životu uvek idu na bolje. Pozitivne energije ima svuda, čini mi se isto koliko i negativne, samo je stvar lične odluke kako će ko da gleda na život i sve što mu se događa u životu. Ipak, verujem i sigurna sam da je mnogo bolje i lepše živeti sa pozitivnim, nego sa negativnim stavom!

Da li ste privatno strpljivi ili plahoviti?
- Plahovita sigurno nisam. Ugalvnom sam strpljiva, ali ne volim ni odugovlačenja u poslu niti Ne volim da gubim vreme kad vidim da nešto ne ide kako treba. Slično reagujem i u komunikaciji ili odnosima sa drugim ljudima, cenim iskrenost i korektan i otvoren odnos. Ako nešto ne može ili ne ide dobro, bolje je prekinuti na vreme, nego strpljivo čekati da prođe život. Sve što zavisi od mene, mojih odluka i ponašanja, volim da držim pod kontrolom, koliko god je to moguće više.

S KIM SI, TAKAV SI
Najbolji recept za oslobađanje od stresa i svakodnevice?

- Zdrava hrana, meditacija, ali i pametan izbor životnog i poslovnog partnera. Neka istraživanja pokazuju da devedeset odsto sreće u životu jedne osobe, zavisi od dobrog izbora životnog partnera. Verujem da je zaista tako.

I.Kovačić

Broj 206

Poznati za "Bilje i Zdravlje"

Danijela Pantić


Merima Njegomir


Fitoterapija
Čajevi za njega

Vesnici proleća
Čiste krv i jačaju srce

Sočivo
Čuva srce i nerve

Sinuzitis
Glava puca od sinusa

Vitamin D3
Štiti i od raka

Čir
Sezonska boljka


Upala bartolinijeve žlezde
Ne sintetičkom vešu!

Nizak pritisak
Ne ugrožava ali otežava

Začinsko bilje
Posej žalfiju u saksiju

Upala kapaka
Higijena oko čuva

Vitamin D3
Štiti i od raka

Da li su parabeni štetni?
Ne izazivaju rak dojke

Opasna glavobolja
Kad ni lek ne pomaže


Doba dana i tegobe
Infarkt bira jutro

Palačinke
Specijalitet iz tiganja

Gojaznost
Koja hrana obuzdava hormone gladi

Pričanje u snu
Kaži mi, kaži...

Krvarenje iz nosa
Samo bez panike

Psihologija
Da strah bude manji

Batenova bolest
Jedina nada novi gen

Dermalni roleri
Valjak ispravlja greške

Piling
Dajte koži kiseonik!

Prošireni kapilari
Radiotalasi čiste lice

Guščija koža
Pomažu urea i vitamin A

Fitnes ekspres
Brzo do dobre forme

Hotel "Villa Breg" - Vršac
Uživanje u lepoti ravnice

Razgovori o seksu
Recite u pravom trenutku