Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 247
aktuelno izdanje
Zdravog duha, bez slatkiša i grickalica
Na čaju sa Janom Milić Ilić, glumicom
Jana Milić Ilić

Glumicu Janu Milić Ilić smatraju jednom od najlepših glumica mlađe generacije. Ova rođena Kruševljanka, ne samo svojim izgledom, već i glumom skrenula je pažnju publike u velikoj hit seriji „Ranjeni orao” gde je glumila zaljubljenu tinejdžerku. Nakon te uloge snimila je film „Doktor Rej i đavoli” i dokazivala se na „daskama koje život znače”. Trenutno imamo priliku da je gledamo u ulozi egzotične arapske lepotice Lejle u hrvatskoj seriji „Larin izbor”, koja je, kako kaže, u razgovoru za naš časopis prodata u čak 22 zemlje. Ova mlada glumica kada ne radi uživa u društvu supruga Miše Ilića, a kada razmišlja o budućnosti, napamet joj prvo padaju deca i porodica.


0Kakvo vam je iskustvo sa snimanja serije „Larin izbor”?
- Moram da priznam da je iskustvo bilo neverovatno. Dve i po godine snimanja jednog projekta nije mala stvar. Serija „Larin izbor” mi je bila velika škola. Snimanja takve serije nekada traju i po 12 sati dnevno, snima se i noću. Na kraju mogu da kažem da mi je bilo uzbudljivo.

0Da li Vam je bilo teško da glumite na ijekavici?
- Imamo tu sreću da nas još na studijama dobro pripreme za sva govorna područja. Naravno, i uz takvu školu potrebno je više koncetracije i pripreme.

0Da li ste snimili u međuvremenu nešto novo?
- Snimala sam „Nadrealiste” koji se trenutno emituju i film Vasilija Nikitovića „Četiri ruže”. Planiram snimanje još jednog filma, a počela je i nova pozorišna sezona, u kojoj igram u predstavi „Kuća bez prozora” u pozorištu Slavija.

Zdrava ishrana

0Kako se hranite?
- Moja ishrana podrazumeva mnogo povrća, od mesa volim piletinu i ćuretinu, a ne jedem svinjetinu. Često cedim voće, naročito agrume, i verujem u krilaticu - U zdravom telu zdrav duh!

0Da li ste vešti u kuhinji i šta volite da kuvate?
- Verujem da jesam. Možda nisam vična našoj tradicionalnoj kuhinji, ali zato paste, piletinu, salate umem dobro da spremim.

0Šta redovno trenirate?
- Svakog drugog dana sam u teretani ujutru, uz ličnog trenera. Osim toga šetam psa po Kalemegdanu i pored reke.

Zbog ljubavi - do kraja sveta

0Šta vas motiviše?
- Često to budu dobre knjige i filmovi, ali i mnogo manje stvari. Nemam problem sa motivacijom, jer je dobijam od ljudi koje volim i porodice. Oni mi znače toliko da bih sa njima išla do kraja sveta!

0Kako provodite slobodno vreme?
- U šetanju, čitanju, gledanju filmova i izlascima sa prijateljima.

0Po čemu ćete pamtiti ovu godinu?
- Svakako mi je serija „Larin izbor” obeležila ovu godinu, jer sam je gotovo sve vreme snimala. Dakle, rad, red i disciplina su mi bile vodeće stavke u ovoj godini, što i nije loše. Osim toga i boravak na Adi Bojani koja je poslužila kao odmor od svega.

0Gde se najlepše odmorite?
- Pored vode..bila to reka ili more...odmor i za oči i dušu.

Smeh i dobar san za lepotu

0Da li imate neku jednostavnu metodu koju redovno primenjujete za dobar izgled?
- Kad mogu dugo spavam, koristim prirodnu kozmetiku, šetam, vežbam i smejem se.

0Koje osobine najviše cenite kod drugih?
- Zvuči kao fraza, ali svakako je to iskrenost, poštenje, kućno vaspitanje i konstantan rad na sebi iznutra i spolja.

Brza hrana, grickalice, slatko - nikad!

0Od glumaca se zahteva da su u dobroj fizičkoj formi, kako to postižete?
- Volim da se hranim zdravo, a slatkiše ne volim. Gotovo nikad ne jedem slatko i grickalice, ne jedem brzu hranu, pa nikad nisam imala problema sa kilogramima. Uz sve to redovno treniram i ne večeram kasno.

Zbog Lejle sam odsekla kosu!

0Zbog čega ste skratili kosu?
- Ahhah..zbog uloge. Tačnije reditelj me je pitao da li bi to uradila, jer postojala je ta scena, veoma lepo napisana u kojoj Lejla skraćuje kosu, jer se na taj način oprašta od prošlosti. Sve mi je to zvučalo zanimljivo i nisam želela da nosim periku, tako da sam se ošišala.

Ivana Kovačić

Broj 247