Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 261
aktuelno izdanje
Bez straha u nove dane!
Thinkstock

Sve se budi u proleće, pa bi trebalo da se i mi probudimo i krenemo u nove poduhvate, bez straha, bez sumnje, sa puno vere i ljubavi.

Kada ste se poslednji put osećali voljeni(o)m?

Kada ste voleli sebe, dubokom i stvarnom ljubavlju, onom koja popunjava sve pore bića, oslobođenom straha i uslovljavanja!

Ako još niste, kako bi bilo da probate da naučite da isijavate ljubav, budete ljubav, dišete ljubav i živite ljubav ... bez napora!

- Da bismo doživeli duboku ljubav prema sebi, ljubav koja je slobodna kao leptir, moramo otpustiti sav strah koji je živeo u nama dugo. Učinite sve da ga pobedite ljubavlju. Iskusite je kao da je nikada ranije niste doživeli, primetite kako, kada joj je dozvoljeno, može da čini čuda, primetite kako se svet menja kada sebi date dar duboke ljubavi. Radite nešto što volite da radite, napišite ljubavno pismo sebi, izrazite sebi zahvalnost i poštovanje. Odvojite vreme svakog dana, zatvorite oči i osetite ljubav kako buja i raste u vama.

Pretvorite ovo u ritual! Prvo volite sebe, jer samo kada savladate umetnost samoljubavi, moći ćete da volite druge - savetuje čitaoce „Bilja i zdravlja” Lidija Marković - Rosati, međunarodni NLP trener, zamenik predsednika Srpskog Udruženja za psihološko savetovanje, koačing i psihoterapiju, član Izvršnog odbora Evropskog udruženja za Psihološko Savetovanje!

PROBUDITE LJUBAV
Budite kreatori svog sveta. Zamislite, šta sve može lepo da se desi kada vam je duša napojena i ispunjena ljubavlju? Osetite tu snagu kad ispunjeni, smelo zakoračite u postavljanje probuđenih ciljeva.

Dozvolite sebi da osetite lakoću u postavljanja ciljeva iz duše, sa puno ljubavi, i oslušnite sebe. Da biste ovo uradili Marković - Rosati predlaže vežbu:

Svakog jutra po ustajanju, umesto da sebi punite glavu „pozitivnim” porukama u koje ne verujete, i sumnjate da će se ikada ostvariti, uradite sledeće:

1. Razmislite šta je to što biste želeli da osetite i imate više u životu, i kako biste želeli da se osećate. Izaberite stanje poput radosti, blagostanja, izobilja.

2. Kad odlučite šta, nastojte da u svom umu stvorite jasnu sliku što želite, s tim što ćete videti sebe sa tim stanjem. Kakvi ste kad ste na primer u stanju mira, kakvi ste kad sve radite iz stanja radosti, kako vam se život promeni kad mu prilazite iz stanja blagostanja, kako primećujete svet oko sebe kada ga vidite u izobilju?

3. Provedite, za početak, nekoliko minuta, držeći tu jasnu sliku u glavi. Vi, sa novim stanjima, koja su vam lako dostupna.

4. Usmerite pažnju na svoje telo, na disanje, primetite kako vam se telo lagano budi, i prihvata ta nova stanja.

5. Otvorite oči i kada ste spremni nastojte da ta stanja svesno aktivirate u sebi u toku dana.

PREDLOZI ZA VEŽBE
1. Pronađite tiho i mirno mesto

2. Zatvorite oči i udahnite nekoliko puta duboko i oslušnite svoje telo. Polako skenirajte svaki delić vašeg bića i vidite u kom delu se skriva strah

3. Dozvolite mu da izađe iz vas, tako što ćete mu dati oblik, boju,.. i zamoliti ga da izađe

4. Pogledajte ga jasno i smelo, pitajte ga koju lekciju nosi sa sobom, i čemu može da vas nauči. Kad dobijete odgovor, zahvalite mu se i dozvolite mu da sa puno ljubavi ode.

5. Otvorite oči i osetite prostor unutar vas i oko vas. Vaš um će biti umiren lepim mislima, a srce puno blagosti i sreće.

Željka Radulović

Broj 261
Fitoterapija
*Hrastova sjajnica topi šećer
*Zeleni čaj uz hemoterapiju
Alternativa
*Do dijagnoze pogledom
*Kako dišeš tako živiš
Zdravlje
Prof. dr Slobodan Čikarić:
Psiha i rak nisu u vezi
*Polen besni kao nikad
*Koenzim Q10 od životne važnosti
Lepota
*Prolećna nega kože
*Mezoterapija skida salo
Psihilogija
*Probudite ljubav!
*Životna priča
Dušan Perović, lični i kondicioni trener
Posle pada pobednik ustaje

Povodom jubileja u 261. broju specijalni pokloni: 7 dana na Zlatiboru za dvoje, 2X2 vikenda za dvoje, vredne knjige, kozmetika....