Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 275
aktuelno izdanje
Do orgazma bez seksa
Energijom protiv trauma
Kako probuditi usnulu energiju i usmeriti je tako da vaše telo bude u orgazmičkom stanju?! Bez seksa, naravno? Tome može da vas poduči Tajzan koji za sebe kaže da je građanin sveta sa švajcarskim pasošem. Ovaj neobičan guru to postiže mešavinom više metoda koje je savladao, počev od slobodnog plesa, preko hatha joge do novozelandske domorodačke magije i tradicije naroda Balija, od kojih je napravio vlastitu metodu, koju je prošlog meseca predstavio i u Beogradu na dvodnevnom seminaru.

Pronalaženje zaključane energije

- Ne radi se samo o postizanju orgazmičkog stanja nego o generalnom pronalaženju energije koja je zaptivena u našem telu - kaže Tajzan u razgovoru za naš list.- Tajne tantričke energije i uopšte energije orgazma naučio sam na Baliju koji ima neobičnu energiju. Svako mesto na planeti ima svoju energiju, i Ubud, mali grad na Baliju gde sam živeo, recimo, ima žensku energiju.
Naš sagovornik kaže da može da oseti energiju i da je definiše, da proceni da li je ona muška ili ženska.

- Jednostavno, to mogu da procenim na osnovu frekvencija koje emituju ljudi. Sve na svetu emituje energiju i frekvencije i ja, kao i mnogi drugi ljudi, to mogu da osetim. Naučio sam da osetim energiju ljudi a sa njima i energiju mesta.

Dve vrste energija

Guru sa Balija kaže da postoje dve energije, rezonantna i harmonizujuća. Kada se ostvaruje kroz muško telo energija je rezonantna. Ukoliko se ostvaruje kroz žensko telo onda je vaša energija harmonizujuća. Ipak, svi mi nosimo i jednu i drugu energiju u sebi samo treba da otkrijemo koja je snažnija i da je podignemo na viši nivo, upotrebljujući je do maksimuma.

Na kursevima kod Tajzana to se postiže kroz igru, razgovor i vežbe.
- Poenta svega jeste da se žena i muškaracac lepo osećaju u svom telu. Ako vam to izgleda jednostavno, razuveriću vas. To uopšte nije lako postići. Potrebno je mnogo vežbi da biste se vi osećali lepo u svojoj glavi i u svom telu. Žene da uživaju u svojoj ženskoj energiji, a muškarci u svojoj muškoj.

Sedma čakra kao ključ

Kako Tajzan podstiče i podiže orgazmičku energiju?

- Kroz sedmu čakru koja je mesto gde se susreću i harmonizuju sveta muška i sveta ženska frekvencija. Mi smo orgazmička bića i zaista je šteta da tu silnu energiju ne koristimo. Mi je koristimo za otklanjanje trauma, na primer. Naša tela, a imamo ih tri, fizičko, emocionalno i energetsko, boluju od trauma i ukoliko ih ne rešimo - ne možemo imati zadovoljstvo u životu. Kroz život se susrećemo sa određenim traumama i strahovima zbog čega oko sebe gradimo oklop u pokušaju da se zaštitimo od daljeg povređivanja.

Oslobodite se trauma

Energetski orgazam, po učenju Tajzana, oslobađa od trauma i sakrivenih blokada, posebno seksualne prirode.

- Vežbom postižemo da uklonimo taj oklop koji nas sputava da volimo sebe i druge, i da dajemo i primamo ljubav - kaže Tajzan.
-Cirkulacijom energije unutar tela i otpuštanjem fizičkih, emocionalnih i energetskih blokada vraćamo se iskonskom stanju euforije, radosti, ljubavi, snage, ekspanzije. Kroz tantričke vežbe oseća se transformaciona alhemija koja pretvara stare traume i blokade u životnu orgazmičku snagu.
Ova tehnika je specijalno dobra za trudne žene i one koje se dvoume da li žele da se ostvare kao majke, navodi naš sagovornik.

D.D.

Broj 275