Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 281
aktuelno izdanje
Misao jača od najteže dijagnoze
Životna priča Pipi Mila Dragica Rajić Racić pobedila rak.
Foto Vojislav Danilov

U Švajcarskom gradu Belinconi pre pet godina Pipi Mila Dragica Rajić Racić (46) suočila se sa najtežom dijagnozom - karcinom dojke sa metastazama. Iako su doktori dali sve od sebe da sačuvaju njen život, u toku hemoterapije su joj saopštili da medicina nije svemoćna i da za nju više ništa ne mogu da učine! Kao smrtnu presudu, čula je lekarsku "prognozu" da joj je ostalo tri do četiri meseca života.

- Bila sam u totalnom šoku. Nisam mogla da obuzdam strah i ubrzo sam se izgubila u njemu. Insistirala sam da me operišu, ali mi je lekar rekao da je to nemoguće. Zapala sam u tešku depresiju. Nisam više znala šta da preduzmem i videla sam i svoj kraj. Pred očima su mi bili majka, otac i sin kako plaču dok ležim u mrtvačkom sanduku. Jedino mi je smrt bila u glavi. Tada nisam znala koliko su takve misli pogrešne i koliko je vizija pobede važna za život - počinje Pipi Mila ispovest za "Bilje i zdravlje".

Preokret
U magnovenju užasne spoznaje, kad su joj oduzeli i nadu, poslednje što čovek gubi u životu, nešto se u njoj prelomilo. Odlučila je da se bori.

- Preokret se desio u deliću svesti dok sam razmišljala o dedi koga sam beskrajno volela, ali koji više nije bio među živima. "Pojavio" se pored moje bolničke postelje i pričala sam sa njim kao da je zaista bio tu. Danas znam da sam taj susret sama izazvala i da je moj "razgovor" sa dedom, bila energija koja me je spasla. Njegove reči koje sam čula: "Ne, ne, ne znaju ni oni, postoji rešenje", ostale su u dubini moje svesti i počela sam da tragam za izlazom. Vera i Božja energija su me dovele do izlečenja.

I kao što je to opisala u dve knjige koje je u međuvremenu napisala "Put satkan od svetlosti" i "Čarobnost transformacije iz minusa u plus" Mila je krenula putem samoisceljenja.
- Postala sam svesna Božje energije u meni. Posle dva meseca kancer se povukao potpuno. Lekari su bili zbunjeni i u čudu. Onda su se bavili stanjem moga uma i sve više im je bivalo jasnije da zaista pokazujem moć i zdravlje. Čak su me pre toga i operisali, iako su im aparati pokazali da nema više nikakvog traga kancerogenih ćelija. Tako su me na kraju i proglasili i medicinskim fenomenom.

Da je pobedila opaku bolest shvatila je onda kada je stekla sigurnost u sebe i osećala se bezbedno. Kako je kreirala put u kome retki dođu do pobede? Šta je spoznala, a u čemu je do tada grešila?
- Postala sam sigurna u svoje zdravlje i moćnu energiju, a tome je doprinelo i putovanje moje duše, posle čega sam se oslobodila svih strahova. Postalo mi je jasno šta je život, zašto postojim i šta mi je zadatak. U istoj bolnici napravila sam prvu izložbu više od 500 mojih slika, koja je ostavila snažan utisak. Stvaralački duh je još u bolnici buknuo iz mene. Svakom čoveku je potrebno ukazati na pobedu i Božju moć, da bi to prepoznao u sebi. To je jedini put za izbor sa svim nedaćama, bolestima i mukama. Treba da se radi na sebi, da uvek pobeđujemo osećaj nemoći, a to i jeste moj zadatak, da pomognem drugima kako sam sebi - priča Pipi.

Moć i nemoć
Šta je sve uspela da uradi za pet godina otkako su je "otpisali", kakve je sve moći razvila, koliko je dobrog donela savetima, podrškom, nesebičnom ljubavlju?
- Dve knjige, dve likovne izložbe u Beogradu i u Belinconeu. Držim predavanja i seminare u Srbiji, Makedoniji, Austriji, Švajcarskoj... Svakim danom razvijam put svetlosti i ljubavi. Moja energija me podstiče da stvaram i kreiram, a to može svako biće. Usavršila sam i rekonekciju kod čuvenog dr Erika Perla.

Mila kaže da nije protivnik medicine i farmacije, ali veruje da bolest dolazi zbog pogrešnog gledanja na život:

- Sve je izgovor kada čovek potencira nemoć, mada to radi nesvesno, iz straha. Stres, loša ishrana, loše navike, uticaj gena uopšte ne postoje od Boga. Postoji samo zadovoljstvo, dobra ishrana, dobre navike, dobri geni i ljubav. Za to je potrebno osvešćenje Božije istine unutar sebe, Bog nije sila i nasilje, Bog je ljubav. Svako biće na zemlji je ljubav!

Čudesna energija
Govoreći o isceljenjima, Mila tvrdi da je izlečila ženu od dijabetesa, majku prijateljice koja je bila nepokretna, digla je iz kreveta. Prema njenim rečima, pomogla je da slabovida žena odbaci naočare. Neki su se oslobodili kancera. Kaže, uz pomoć njene i Božje energije.
Od straha do raka

"Moćni ljudi nemaju strah, a rak deluje samo kroz strah" - kaže Mila.
Na šitanje šta to u stvari znači, odgovara:

- Moć je u mislima, poput ovih: "Ja mogu da budem zdrava, mogu da budem dobro, mogu da živim lepo, bogato..." Strahovi su rezultat veštačke nemoći, za koje se samo misli da su realnost.
Moja poruka je, nastavlja naša sagovornica, da pronađete ravnotežu u sebi, jer tada se ne pale lampice nemoći, nema ni ljutnje, ni besa, ni energetskih vampira, ni bilo kojeg zla i bilo koje nemoći. Moja vodilja kroz život su reči: DOBRO, U DOBRU, IZ DOBRA, SAMO DOBRO.

Željka Radulović

Broj 281

Vikend za dvoje u vili Nešić kod Loznice
„Prizma” aparat za pritisak
„Prizma” digitalni toplomer
Preparati za lečenje i negu
Knjige

Na čaju sa...
Radmila Bakočević, operska diva
Porodica natpevala karijeru

Fitoterapija
Protiv temperature
Da čelo ne gori - brusnica

Moja biljka
Goca Tržan: Cimet

Lečenje biljem
Tri mešavine protiv neplodnosti

Lepota sa livade
Kreme za mladost i medalje

Alrernativa

Bios Fitomedik
Znanje i priroda čine čuda

Dnevni bioritam po TKM
Kad kuca za pluća, a kad za srce?

Dijagnoza sa slike
Softver otkriva rak

Ordinacija
Lečenje krvnog pritiska
Lekovi ili obnova ćelija

Prof. dr Rada Ješić Vukićević
Za zdravu jetru - laka hrana

ORL pregled
Kamera u uhu

Ishrana

Prečišćen puter
Gi obnavlja koštanu srž

Testenine
32 Ne moraju da goje
Lepota i nega
Velaterapija
Šišanje plamenom sveće

Psihologija

Predrasude
Blokade na putu ka uspehu

Rak nije nepobediv
Misao jača od najteže dijagnoze

Istraživanja
Namirnice od žitarica
"Super vlakna" za bolji hleb

Turizam
Vila "Nešić" kod Loznice
Mesto sa dušom

Rekreacija
Zategnite stomak i leđa

Vežbe sa pilates prstenom
Anketa

Poznati o ...
Da li verujete u alternativne načine lečenja?

POKLONI I U SLEDEĆEM
BROJU 6. FEBRUARA
- Vikend za dvoje
- "Prizma" aparat za pritisak
- "Prizma digitalni toplomer
- Preparati za lečenje i negu
- Knjige