Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 109
aktuelno izdanje
Ukradite zdravlje od Sunca
Sunčevi zraci imaju terapeutsko dejstvo, koje se pojačava u kombinaciji sa drugim vrstama lečenja. Oni utiču da se u telu aktivira vitamina D, koji čini osnovu čvrstih kostiju, a osunčana voda, šećer ili ulje sastojci su brojnih medikamenata, povoljno deluju na pigmentaciju kože, pospešuju rad hipofize...
Voda, ulje ili kristal šećer mogu da se osunčaju ako se stave u obojene boce i izlažu dejstvu sunčevih zraka što će da aktivira njihove medicinske osobine.

OSUNČANA VODA
U čiste staklene boce narandžaste, zelene ili plave boje, sipajte vodu (do 3/4), zatvorite i ostavite na suncu 6-8 sati. Osunčanu vodu pijte narednih 4-5 dana (po 1 kašičicu za dete od 1-5 godina, ili po 1/4 čaše za starije).

OSUNČAN ŠEĆER
Boce narandžaste, plave ili zelene boje do 1/2 napunite kristal šećerom, ostavite na suncu mesec dana (noću čvrsto zatvorite, a svakog dana protresite i očistiti od prašine). Ovako pripremljen šećer može dugo da se čuva i koristi ali je neophodno da se svaka 2-3 meseca izloži sunčevim zracima 4-5 dana. Odrasli mogu da uzimaju 1/2 kašičice šećera dnevno.

OSUNČANO ULJE I GLICERIN
Do 1/2 napunite boce narandžaste i zelene boje uljem slačice ili susama a plave kokosovim uljem, glicerinom ili čistim maslacem (ghi). Ostavite na suncu mesec dana (svakodnevno blago promućkajte i obrišite prašinu). Jednom u mesec-dva ponovo ih izložite suncu 4-5 dana.
Napomena: Boce različitih boja moraju da budu razdvojene.

OSUNČAN VAZDUH
Ostavite dobro oprane i očišćene boce narandžaste, plave i zelene boje na suncu 5 minuta, dobro ih zatvorite i ostavite na tamnom i hladnom mestu. Vazduh iz ovih boca, u zavisnosti od boje, koristite u terapiji astme i drugih problema disajnih organa.TERAPIJA
Opadanje kose
Utrljavanje ulja osunčanog u boci plave boje 2 puta dnevno, a zatim izlaganje plavoj svetlosti tog područja, sprečava opadanje kose, pojavljivanje sedih i istovremeno odstranjuje perut.
Napomena: Potrebno je da se ovaj tretman koristi duži period da se postignu optimalni rezultati.

Opekotine
Ako imate opekotine koristite ulje osunčano u plavoj boci i izložite bolna mesta svetlosti plave boje.
Savet plus: Uz ovu terapiju pijte osunčanu vodu iz zelene boce.

Zatvor
Šolja osunčane vode iz zelene boce ujutru a iz narandžaste posle obroka pomoćiće da izlečite uporan zatvor.

Dijareja
Pijte osunčanu vodu iz zelene boce i s vremena na vreme je zamenite osunčanom u plavoj boci.

Nesanica
Masirajte glavu uljem osunčanim u plavoj boci a pre spavanja se zasladite sa 1/2 kašičice osunčanog šećera iz boce iste boje.

Insekti
Masiranje osunčanim uljem iz plave boce donosi trenutno olakšanje kod bolnih ujeda insekata.

Psiha
U slučajevima psihičkih poremećaja, fobija, nemira, glavobolje i vrtoglavice, gubitka koncentracije i apetita, masirajte teme osunčanim uljem iz plave boce. Posle obroka (doručka i ručka) preporučuje se sunčanje kroz prizmu plave boje.
Savet plus: Nosite odeću plave boje tokom sunčanih dana.

Migrena
Pijte osunčanu vodu iz zelene i narandžaste boce i blago masirajte čelo osunčanim uljem iz zelene.

Mučnina
Ukoliko je razlog mučnine loše varenje, pijte mešavinu vode osunčane u zelenoj i narandžastoj boci.

Gojaznost
Svakog jutra, na prazan stomak, pijte po šolju osunčane vode iz zelene boce a 2 puta dnevno (posle jela) po 1/2 šolje osunčane vode iz narandžaste boce.

Koža
Osunčano ulje u plavoj boci pomaže u lečenju bolnih akni sa crvenilom na koži dok se za one u fazi sazrevanja preporučuje ulje osunčano u narandžastoj boci i po šolja osunčane vode iz zelene boce do 4 puta dnevno.

Želudac
U slučaju nadimanja ili bolova u želucu popijte 2-3 doze osunčane vode iz narandžaste boce.

Broj 109


Bilje

Bilje sa Stare planine
U postojbini boga Peruna

Grašak
Kraljevske kuglice jačaju srce

Sezonska detoksikacija
Lubenica u akciji čišćenja


Zdravlje
Gojaznost mališana
Debeli i tromi

Terapija smehom
Kao milioner bez kartice

Roditelji i deca
Rešenje je poverenje