Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 290
aktuelno izdanje
Iz žuči lek za celulit
Hit u svetu

Intralipoterapija, liposukcija bez hirurške intervencije, anticelulit injekcija - bilo kako da se nazove nova metoda skidanja masnih naslaga, u svetu je postala hit, a stručnjaci je smatraju najefikasnijim tretmanom za celulit. Kada se na kritična mesta ubrizga injekcioni rastvor - lipolitik na bazi dezoksilata (soli žučnih kiselina), uspešno se otapaju i najtvrdokornije masne naslage. Pošto je neinvazivna, brza i trajna, i za nekoliko nedelja "skida" čak dva konfekcijska broja, žene je obožavaju. Kako se ova metoda izvodi i šta je čini toliko efikasnom za "Bilje i zdravlje" otkriva Branka Basić, kozmetolog iz Beograda.

- Ovaj prvi injekcioni rastvor, nazvan Alidya, indikovan specijalno za tretman celulita, razvio je prof. dr Paskval Motoleze, jedan od vodećih italijanskih stručnjaka iz oblasti estetske medicine. U Motolezeovoj studiji koju je objavio European Journal of Aesthetic Medicine Dermatology krajem 2011. godine, navodi se da Alidya tretira patofiziološke uzroke nastanka celulita i obezbeđuje ne funkcionalnu, već pomoćnu terapiju. Bazirana na aminokiselinama, od kojih je najvažnija ona koja se prirodno nalazi u našoj žuči, ova injekcija vrlo brzo i efikasno razgrađuje membrane masnih ćelija, ponaša se kao deterdžent u emulgovanju masti koje organizam izbacuje preko limfnog sistema - kaže Basić.


Obavezan pregled
Pre tretmana, kaže naša sagovornica, neophodno je uraditi pregled, da se utvrdi stadijum celulita i odredi broj tretmana.
- Tretman se lako i brzo izvodi: injekcije se ubrizgavaju u mesta zahvaćena celulitom, pa često jedna doza injekcionog rastvora može da se podeli na tri ili četiri dela, zavisi koliko se regija tretira. Rastvor sadrži komponente koje se brzo resorbuju (za nekoliko sati), a ne sadrže supstance sa farmakološkim delovanjem. Za razliku od ostalih proizvoda, deluje i na dublje slojeve kože - derm. Kako pojavu celulita uvek prati degeneracija tkiva i loš estetski izgled kože, ova injekcija upravo podstiče bioreviralizaciju epiderma. Tome doprinosi mešavina aminokiselina, metalnog helatora i baznog sistema koji vraćaju ravnotežu u strukturu masnog tkiva - objašnjava naša sagovornica.


Tretman najduže - dvanaest nedelja
Prema njenim rečima za intradermalnu primenu koristi se mezoterapija ili igla 30G - 4mm, najmanje sedam aplikacija nedeljno. Jedna doza može se podeliti na tri ili četiri dela, zavisno od broja regija koje se tretiraju. Tretman traje najduže dvanaest nedelja i to za celulit u veoma poodmakloj fazi.


- Posle aplikacije trebalo bi uraditi limfnu drenažu, a savet je da se u regijama gde je ubrizgana injekcija ne koriste kozmetički preparati najmanje 12 sati, niti da se te zone izlažu preteranoj toploti ili hladnoći. Može se desiti da pacijent 24 sata posle tretmana oseti blagi otok ili peckanje, ali to je propratna reakcija koja spontano prolazi. Koliko će terapija nekom biti potrebno zavisi od stadijuma celulita, a optimalno se izvodi dva do pet tretmana. Ono što je prvo vidljivo, je obim kritičnih regija, koji je posle samo dva tretmana znatno manji - savetuje Branka Basić.


Iako je Alidya injekcioni rastvor patentiran specijano za celulit, koristi se posle liposukcije, drugih metoda skidanja masnih naslaga na raznim delovima tela, za detoksikaciju i oporavak tkiva.


Potpuno bezbedan

*Ovaj koktel - kompleks naziva se i injekcioni anticelulit
*Pomaže "ispravljanje" malih ulegnuća na površini kože
*Ovim preparatom tretiraju se i muškarci, u zonama koje su indetične sa onima koje tretiraju žene
*Terapiju treba da prati redukovana ishrana, više kretanja i veći unos tečnosti
*Registrovan i sa CE odobren za upotrebu kod nas i u EU, ovaj injekcioni rastvor potpuno je bezbedan

Danijela Kljajić


Broj 290

Na čaju sа ...


Janko Baljak, reditelj
Intelektualci nemaju pravo da ćute


Aktuelno
Dermatolozi traže promenu zakona
Bez solarijuma za mlađe od 18
Svetski hit i kod nas
Injekcija protiv celulita


Fitoterapija
Faik Sinanović, travar iz Novog Pazara poručuje
Pobedite vitiligo i alopeciju!
Junski darovi prirode
Čiste pluća i teraju otrove
Moja biljka: Nataša Miljković, novinar
Lavanda najlepše miriše
Nar, čuvar zdravlja
Omega 5 najjači antioksidant
Mačja kandža
Аmazonsko čudo
Papaja
Enzimi za spas života
Arjuna
Sveta biljka iz Bengala


Alternativa
Čišćenje jetre
Za dva dana bez toksina
Kvantna fizika leči psihijatrijske bolesti?
Dekodiranje uma


Ordinacija
Rak testisa
Rano otkrivanje - sigurno izlečenje
Nove metode za ispitivanje ravnoteže
Lakše do dijagnoze
Voda spušta pritisak
Dve čaše za bistar mozak
Obezbedite dovoljno vitamina D
Sunce je život, nije bauk


Ishrana
Brendiranje hrane
Đus od krave i povrće sa Himalaja
Recepti
Ukusni i očas gotovi
Hrana i poremećaj ciklusa tinejdžerki
Obavezni voće, povrće, žitarice


Nega
Lepota iz prirode
Kozmetika od 108 biljaka


Rekreacija
Mako ho vežbe
Bodre duh i telo
Zdravstvеni turizam
Prolom banja
Više od lečenja


Psihologija
Kontrola stresa
U koštac sa problemima