Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 300
aktuelno izdanje
Poštovani čitaoci,
Shutterstock

Malo - pomalo, svakog drugog petka u mesecu i dogurasmo do tristotog broja! To znači da se družimo 11,5 godina. Tačno toliko je prošlo otkad je Kompanija Novosti AD, prateći interesovanje publike, odlučila da se na tržištu pojavi sa revijalnim izdanjem posvećenim zdravlju...


Koliko je taj potez bio mudar najbolje ilustruje to što se u međuvremenu pojavilo (i ugasilo) desetine i desetine časopisa, TV i radio emisija koji su se ovom tematikom bavili na manje ili više uspešan način. Bez lažne skromnosti, niko na sličan nama.
To što insistiramo na kvalitetu kad je o najvažnijem reč, nije stvar profesionalnog prestiža, već sistema vrednosti kojeg se držimo: Što manje neproverenih informacija sa interneta, što više razgovora sa ljudima čije je iskustvo bez mrlje. Jer, zdrav život se proklamuje sa svih strana, ali kad se glasovi ujedine ispadne da samo bogati mogu da budu zdravi, da se leče i izleče, da je zdravlje privilegija.


Zato, pre nego posegnete za farmaceutskim čudom, koje vas opseda sa ekrana, lekom od organskog bilja, čarobnom tabletom ili melemom baka Perse, razmislite o osnovnom: kako se hranite, da li se dovoljno krećete, pijete li dovoljno vode.
Bez obzira na to što je "bolesti svako dužan" zdravlje je kao najbitniji preduslov opstanka istovremeno jedna od retkih blagodeti koja u najvećoj meri zavisi od nas. Zato, između brzih i lakih rešenja i promena navika, birajte ovo drugo! Teže je, ali sigurno delotvornije.


Budite uporni i dosledni u uvođenju novog režima ishrane, sticanju kondicije...

Odložite daljinac, manite se rijalitija. Napustite fotelju i krenite u šetnju. Ako je to nemoguće, uradite svojim rukama bilo šta u granicama mogućnosti. Na dugom i teškom putu rada na sebi, "Bilje&Zdravlje" vaš je provereni saveznik.


Lidija Zečević,
odgovorni urednik


Broj 300
Na čaju sa...
Bobar Skerlić, reditelj
Simuliranje empatije samo za fejsbuk

Fitoterapija

Muški sterilitet
Otac uz pomoć
grčkog semena

Čaj od čaja
Četiri osnovne vrste

Alternativa
Vetiver
Trava spokoja

Ordinacija

Akademik prof. dr Miodrag Ostojić
Muzika zaustavlja aterosklerozu

Seks i zdravlje
22 Smiruje bol,
vraća osmeh

Zdravstveni turizam
42 Uživanje u banji Vrujci