Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 359
aktuelno izdanje
U Amazoniji pronašla spas
Ispovest Vesne Sanken: Kako sam pobedila rak

Kada je pomislila da je na samom dnu života i da je nada kao poslednje utočište umrla sa dijagnozom kancera u 37.godini, Slovenka Vesna Sanken (42) kroz molitvu je spoznala kojim putem treba da krene. Preokret koji se desio u deliću sekunde doveo je do isceljenja. Danas, pet godina kasnije, zdrava i srećna Vesna pomaže drugima.


Pre bolesti Vesna je bila direktor i vlasnik firme koja se bavila evropskim fondovima. Posao je bio izuzetno stresan, nije vodila računa o zdravlju i životu uopšte. Hranila se u trku, radila po 16 sati dnevno, ponekad i više. Telo je bilo iscrpljeno, duša nezadovoljna, depresija je sve više uzimala maha. Kao da nije videla izlaza. Bio je to poslednji okidač za bolest.


Sa kancerom se suočila krajem 2011. godine, sa 37 godina.
- Nekoliko meseci pre lekarskog pregleda, napipala sam jednu kuglicu na dojci. Pomislila sam da će da prođe, ali je svaki mesec bivala veća. Doktor je rekao da je rak i da hitno treba da me operišu i leče. Za mene je tad svet stao. Kao da se srušilo sve u trenutku kada sam čula dijagnozu. Moje želje, planovi... Sve je bilo obavijeno tamom. Dok sam sedela u ambulanti i plakala, nisam mogla da se pomerim od šoka i pitala se:"Zašto ja?" - seća se Vesna.


Kada je osetila da pada na samo dno, počela je da se moli.
- To je bio delić sekunde kada sam odlučila da želim da živim. Prekinula sam kliničko lečenje i počela da tražim spas u prirodi i biljkama. Pored znanja koje mi je baka prenela, dobila sam informaciju o biljci zvanoj ajauaska. Znala sam znala da je to ono što mi treba - kaže Vesna Sanken.


Ajauaska je inače, vrsta lijane koja raste u Amazoniji. Starosedeoci je smatraju svetim lekom i upotrebljaju je u razne svrhe, od emotivnog do fizičkog lečenja.
Dva meseca u Peruu Vesna je čistila organizam biljkama iz Amazona, pila čajeve. Živela je u indijanskom plemenu Šipibo u selu sa oko 750 stanovnika. Posle nekoliko tretmana došlo je do potpunog ozdravljenja...

...Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju...


Broj 359