Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 360
aktuelno izdanje
Maslinovo ulje izbacuje kamen
Čisti žučni kanali - dobro zdravlje
Shutterstock

Taloženje kamena u žuči osim što izaziva užasne bolove, vremenom može dovesti i do najtežih oboljenja, poput kancera. Mnogi su predlagali razne prirodne načine izbacivanja kamena iz žuča, ali je, sudeći po istraživanjima ispitanika, možda do sada najpouzdaniju metodu doneo kineski doktor Lai Čiu Nan.


Čuveni lekar naveo je u svojim radovima da su ljudi koji dobiju rak, u većini slučajeva ranije imali kamen u žuči a da je kancer posledica zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju pre bolesti.


Prepoznatljiv simptom koji ukazuje na postojanje kamena u žuči je neprijatan osećaj nadutosti u stomaku posle teškog jela ili bol u području jetre. Doktor Lai savetuje kako da na potpuno prirodan način uklonite kamenac, a tretman je, kako tvrdi, dobar i za one sa slabom jetrom, jer su jetra i žučni kanali usko povezani. Takođe, njegov je savet da i ako nemate nikakve simptome kamena u žuči, možete probati ovu terapiju. Čisti žučni kanali - dobro zdravlje, poručio je.


Ovaj prirodni lek pomogao je mnogima. Doktor Nan tvrdi da je važno da se ispoštuje svaki korak, a rezultat je izbacivanje kamenca kroz stolicu.


1. Prvih pet dana, uzimajte četiri čaše soka od jabuke svaki dan. Možete i da pojedete pet jabuka. Sok od jabuke omekšava kamen. U tih pet dana, normalno jedite, ali imajte na umu da lakša hrana pomaže tretmanu.

2. Šestog dana izbacite večeru.

3. Tog dana u 18 sati uzmite kašičicu gorke soli (magnezijum sulfat) i razmutite je u čaši tople vode. Popijte.

4. U 20 sati ponovite ovaj postupak, jer magnezijum sulfat otvara žučne kanale.

5. U 22 sata uzmite pola šoljice maslinovog ili susamovog ulja sa pola šoljice sveže isceđenog soka od limuna. Izmešajte dobro i popijte. Ulje podmazuje kamenje i olakšava njihov prolaz.

Sledećeg jutra, tvrdi dr Nan, stolicom ćete izbaciti kamenčiće.

Ž. R.


Broj 360