Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Bilje362
aktuelno izdanje
Alternativa/Saveti za brzu probavu
Maslinovo ulje pokreće creva

Brz tempo života, brza hrana i neumerenost u jelu dovode, posebno u zimskim mesecima do lošeg varenja i - gomilanja kilograma. Sve zajedno može prilično da naruši zdravlje, poljulja samopouzdanje i bude uvod u razna oboljenja.


Proleće, kao novi prirodni, ali i životni ciklus treba da označi početak vaše brige o zdravlju. Izbacite tešku, začinjenu i prženu hranu, onu koja se najviše voli, a uvedite u jelovnik vlakna i namirnice koje će brzo vaš organizam očistiti od toksina. Znajte da je za kompletno zdravlje dobra probava na vrhu liste, a evo tri brza recepta pomoću kojih će se metabolizam ubrzati i creva "pokrenuti"...


1. Mlaka voda i limun

U čašu mlake vode iscedite ceo limun i popijte. Ovaj napitak možete uzimati i preventivno i sprečiti probavne smetnje.

2. Maslinovo ulje i limun

Popijte kašiku maslinovog ulja, a možete i da ga razblažite sokom od limuna. Ovaj priodni lek za pokretanje probave najbolje je popiti ujutru ili nekoliko sati posle doručka.

3. Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode promešajte pola kašičice sode bikarbone. Važno je napomenuti kako treba da koristiti samo farmaceutsku sodu bikarbonu koju možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Ako bolujete od čira na želucu, ovo nije za vas.



Ž.R.


Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju



Bilje362