Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 121
aktuelno izdanje
Biorezonanca otkriva najteže bolesti
Biorezonantna terapija


Piše: dr Tatjana Lalić
Kvant je najmanja količina energije koju možemo da izmerimo. Odakle kod nas, kada mi imamo organe:srce, jetru, pluća, mozak i dr.?
Svaka ćelija ima svoj elektromagnetni talas, čije su karakteristike fizičari uspeli da izmere. Takođe je utvrđeno da, pre bilo koje hemijske promene, u ćeliji nastupa fizička promena - koju registruju ovakvi dijagnostički aparati. Ukoliko su talasi pravilni, harmonijski – ćelija je zdrava. Kada je sve u funkciji, talasi koje emituje ćelija bi mogli da se porede sa ravnomernim morskim talasima dok i najmanji poremećaj narušava tu "harmoniju", pa se javljaju nepravilni ili disharmonijski talasi.
Kada biorezonantni aparat registruje naš talas, poredi ga sa talasima koji su upisani u bazu podataka (ima ih nekoliko desetina hiljada). Za jedan organ ili njegov deo, na primer: levi režanj jetre, imamo upisano nekoliko stotina raznih talasa - kada je taj deo organa u fiziološkoj funkciji, u stvari, kada je potpuno zdrav. Imamo isto toliko talasa koji odstupaju od normalnih, i to u "nijansama" od početnih promena pa sve do patoloških procesa, odnosno do oštećenja tkiva. Talas našeg organa se poredi sa tom bazom podataka. tamo gde dođe do podudaranja dobija se rezultat.
Time dobijamo kompleksnu sliku zdravstvenog stanja svakog organa ili dela tela, cirkulacije, kičme, eventulano prisustvo patogenih mikroba... Pregledom možemo da utvrdimo i predispoziciju za nasledne bolesti, mogu da se otkriju najranije promene na našim organima, krvotoku i ćelijama - mnogo pre nego što dođe do nekih ozbiljnih oboljenja. Uz pomoć biorezonance, pacijent može na vreme da se upozori na mogućnost nastanka bolesti. I, naravno, da mu se pruži šansa da određenim postupcima, kao što su promene u ishrani, načinu života, redovnim kontrolama ili naknadnim medicinskim dijagnostičkim procedurama - preventivo delujemo i tako sprečimo nastanak bolesti ili ublažimo njeno dejstvo na organizam. Na primer, mnogo ranije pre pojave bilo kakvih simpotma može se otkriti nepravilan rad štitne zlezde.
Osim toga, biroezonanca otkriva i promene u našim hromozomima i kakva su nam crvena i bela krvna zrnca. Jednom rečju, daje detaljnu dijagnostičku sliku jednog organizma.
Živeći i radeći u Moskvi otkrila sam da dijagnostičke i terapeutske metode mogu da budu bezbolne i prijatne za pacijenta.
Ovom metodom, bez analize krvi, može da se ustanovi prisustvo virusa, bakterija, glivica (poput Hlamidije, Kandide...), pa i parazita. Prisustvo parazita u našem organizmu može da bude veoma opasno. Recimo, postoji mogućnost da se larve parazita zaglave u vratu žučne kese, ili u naborima creva, što analizom stolice ne može da se utvrdi. A onda izazovu iritaciju creva, koja može biti veoma neprijatna.
Biorezonantni pregled omogućava i alergijska testiranja. Možemo da testiramo razne supstance i kako one deluju na naš organizam, a to postižemo tako što merimo podudaranje talasa zadate supstance sa našim elektromagnetim talasima. Prvo je potrebno uraditi kompletno skeniranje našeg organizma a zatim se u poseban deo aparata stavi staklena posuda sa ispitivanom susptancom (komadić hrane, lek koji pacijent koristi, komadić mesa, mleko, komadić voća, povrća...) čije se karakteristike elektromagnetnih talasa snime. Onda se virtuelno aplikuje talas te supstance na snimljenje talase našeg tela, pa poredimo podudaranje talasa - da li nam ta supstanca odgovara u potpunosti, ili nema nikakav uticaj ili je nepodudaranje veliko, tako da samo može da nam štetiti. Zamislite koliko je to važno, na primer, kod nepodnošenja određene vrste hrane.
Mogućnosti birezontante dijagnostike i terapije su zaista velike.Zbog toga smo želeli da otkrijemo šta sve može da se “popraviti” biorezonancom, odnosno koje vrste terapije mogu da se sprovedu.
Biorezonantna terapija je savremen metod lečenja, kojom može mnogo da se uradi. Sve dok postoji samo promena funkcije organa, a još nije došlo do oštećenja tkiva ,ova terapija je praktično, najefikasnija. Uz njenu pomoć se ubrzava proces rehabilitacije posle preležanih raznih bolesti – kao, na primer, dugotrajne virusne infekcije. Patogeni mikroorganizmi se ubijaju ako pijemo, recimo, antibiotike, a ovom terapijom se ubrzava njihova apsorpcija. Samim tim je efikasnija i alopatska terapija (klasične medicine). Biorezonantna terapija se koristi i u lečenju bolesti zavisnosti. Ne mislim samo na alkoholizam i narkomaniju, za šta se ova metoda dosta koristi u Rusiji, nego i na odvikavanje od pušenja i lečenje gojaznosti. Inače, stres je u današnje vreme jedan od faktora koji uzrokuje mnoge bolesti, i brzo dovodi do disfunkcije celog organizma. Ako se to na vreme ne prepozna, dolazi do trajnih poremećaja. Biorezonantna kolor terapija je veoma efikasna u rešavanju ovih problema savremenog čoveka.
Ovom korekcijom vraćamo fiziološku funkciju organizmu, odnosno "podsećamo" ga na vreme pre nastanka poremećaja. Na ovaj način mogu da se stimulišu akupunkturne tačke, a time se reguliše protok energije u meridijanima, što dovodi do korekcije funkcije organa. Vrlo je efikasno i bezbolno, jer se ne koriste iglice.
Pacijenti često postavljaju pitanje: "Koliko puta treba da dođem?". To se individualno određuje, na osnovu stalnog praćenja zdravstvenog stanja, i zavisi od težine disfunkcije. Uobičajeno je od šest do dvanaest tretmana, koji povremeno mogu da se ponove, ako je u pitanju hronično obolenje - kada se serija ponavlja dva, tri puta godišnje. Nije štetno ni češće, ali treba dati vremena organizmu da se polako adaptira i odreaguje.
Kao i kod svake terapiji u medicini tačno su određene indikacije i kontraindikacije. Prati se tok izlečenja. Kao što sam već rekla, stalno se kontroliše stanje organa i celog organizma - i biorezonantnim i drugim dijagnostičkim metodala (laboratorija, ultrazvuk, elektrokardiogram-EKG). Gde je odstupanje samo funkcije, terapija je efikasnija. Kod nekih degenerativnih oboljenja, može se usporiti proces. Veoma je veliki dijapazon obolenja i disfunkcija kada uspešno primenjujemo biorezonantnu terapiju. Moram da naglasim da je neophodan veliki oprez kod onkoloških obolenja (bez obzira na senzacionalističke natpise). Naravno, svi želimo da takvim pacijentima pomognemo, ali oni moraju da budu pod stalnom kontrolom i terapijom onkologa.
Biorezonantna terapija otklanja, kada je moguće, prvenstveno uzrok bolesti. Naravno, osnovno je da se najpre uradi dobra dijagnostika. Mislim na biorezonantni metod, koji otkriva rana odstupanja u funkciji naših organa i omogućava da na vreme reagujemo, kao i na druge poznate dijagnostičke metode. Sve one nam omogućavaju da blagovremeno primenimo terapiju.
Kako u dijagnostici, tako i u terapiji, najefikasnije rešavanje zdravstvenih problema se dobija kombinovanje više metoda. Najčešće kombinacije biorezonantne terapije su sa homeopatijom , korekcijom ishrane, fizičkom aktivnošću i prirodnim preparatima. Kada je potrebno, kod hroničnih bolesnika ne prekidamo alopatsku terapiju. Naprotiv, bolja je iskoristljivost tih lekova uz biorezonantnu terapiju, i efikasniji su, jer biorezonantna terapija dovodi organizam u prirodni balans
Biorezonantna terapija nema štetnih posledica. Ne menja talase koji su u ravnoteži, nema štetnih zračenja i može se primeniti kod male dece i dece školskog uzrasta, kao i kod starijih osoba. Mali je broj kontraindikacija koje, naravno, lekar uzima u obzir pre terapije.
Najbolje je kada je sve u harmoniji. Treba da osluškujemo sebe i svoje elektromagnetne talase.Kod nekog je to intuicija, a u stvari koristimo znanja iz energoinformacione, kvantne medicine . U svakom slučaju treba da živimo u harmoniji sa samim sobom i okolinom .

Broj 121

Homeopatija leči koksaki

Ruzmarin da umine bol

Propolis na kapiji zdravlja

Blagodatne biljne kupke

Matična mleč obara pritisak i holesterol

Oslabite uz krompir

Vežbama ubrzajte metabolizam