Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 142
aktuelno izdanje
Poslednja pesma za tatu
Katarina Sotirović

Piše: T. Marković
Kaže da peva od kada zna za sebe, da je muzika deo njenog genetskog nasleđa (rođaka je kompozitora Milutina Popovića Zahara i pevača Danijela Popovića). Završila je muzičku školu, svirala violinu, ali je vremenom shvatila da je jedini "instrument" na kojem stvarno želi da svira - njen glas. Mada je život vodio različitim stazama, pevačica Katarina Sotirović se uvek vraćala muzici.
- U jednom trenutku misli su otišle u drugom pravcu. Po završetu Pete beogradske gimnazije upisala sam šumarstvo – priča Katarina. – U tim trenucima sam mislila da je pejzažna arhitektura moj poziv, da je pevanje hobi i da ću pevati, po kući, za prijatelje, ili porodicu. Usledio je, međutim, rođendan jedne moje drugarice kada se tok mog života skroz promenio.
Tog leta 1997. godine Katarinu je drugarica zamolila da joj za rođendan pokoni – pesmu. Uzela je mikrofon i otpevala. Klavijaturista koji je svirao na proslavi odmah joj je predložio saradnju. Život je krenuo drugačijim tokom. A onda je, 2000. godine, "Koktel bend" organizovao audiciju za pevačicu. Katarina je pokazala šta zna. Usledio je početak karijere kojom je postala poznata široj javnosti.
- Bio je to samo nastavak jednog izuzetno napornog života: koncerti, putovanja, kasne svirke, buđenje u mahom popodnevnim satima – priča Katarina. – Jelovnik se sveo na brzu hranu. Nešto bi pojeli u pekari, nešto u piceriji, ili samo sendvič u prolazu. Takav život vodila sam sa "Koktel bendom", do 2005. godine, ali i kasnije, kada sam započela solo - karijeru. Dan sam, ali bukvalno, zamenila za noć.
Udaja za košarkaša Aleksandra Rašića promenila je, tog leta 2007. godine, njen život iz korena. Pevačica je, zbog ljubavi, postala supruga. Tog leta je otputovala u Tursku, u Istambul, gde je Aleksandar igrao za "Efes Pilsen". Ubrzo je usledio novi angažman - prelazak u Rusiju, u Moskvu, u "Dinamo", a zatim i nemačku Albu. Tu je videla koliko se pažnje posvećuje očuvanju prirode i shvatila koliki je značaj i prednosti reciklaže kao načina života.
- U poslednje dve godine promenila sam mnoge navike - objašnjava. – Već u 10 ujutru sam na nogama. U to vreme Saša je na treningu, a ja odem do prodavnice, popijem kafu i spremim ručak. Zbog Saše je veoma važno da ti obroci budu zdravi i ne suviše kalorični. Jedemo uglavnom piletinu, teletinu, ribu ponekad, a tu su i povrće i voće... Od hrane volim gotovo sve, ali nikad i ni po koju cenu neću jesti pihtije i škembiće.
Katarina Sotirović danas u Beogradu vodi jedan sasvim jednostavan i normalan život. Dok Aleksandar igra za KK "Partizan Igokeu", ona ima vremena i da bira pesme, snima spotove, ali i čita, sluša muziku. Kaže da se ne pridržava bilo kavih posebnih rituala kad su nega i lepota u pitanju, ali ističe da se obavezno svakog jutra istušira, jer je to najbolje razbudi.

NIKUD BEZ ČETKICE ZA ZUBE
Mada ne vežba, ne bavi se sportom, Katarina kaže da ipak vodi računa o svom zdravlju i da bar jednom godišnje ide redovno na sve lekarske preglede. Posvećuje puno pažnje zubima i, što je za prosečnog čoveka neobično, voli da ide kod zubara.
- Moji zubi jesu lepi, ali nisu kvalitetni i jako mi je bitno da budu zdravi – objašnjava Katarina. - Često ih perem, u torbi uvek imam kutijicu u kojoj su mala pasta i četkica za zube. Bez njih ne idem nigde. Jer posle svakog obroka, bilo u nekom restoranu ili kafiću, pranje zuba je obavezno.

RECEPT
Piletina «A la Kaća»
Belo meso se iseče na kockice i stavi da se prži. Za to vreme iseku se šampinjoni, paprike, tikvice i šargarepa i sve to doda piletini. Kad povrće bude gotovo, stavi se soja sos i susam.

Broj 142
Kašičica meda za super imunitet
Vresak kao vijagra

Kleka smiruje grčeve
Kruška prija bebama

Homeopatija za spokojne trudničke dane
Puna kuća alergena

Aditivi - strah od slova E
Kako da steknete pločice na stomaku?

Malokrvnost - u čemu Popaj greši?

Konflikti na radnom mestu
Ni preko kolena, ni pod tepih

Iz ordinacije psihoterapeuta
Nije piće za budalu

Divlje životinje u snovima
Lav u snu, uspeh na javi