Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 171
aktuelno izdanje
Vraćaju veru u sebe
Cvetne esencije

Piše:B.Z.
Hiljade mladih, uspešnih, lepih, obrazovanih devojaka i mladića, uz jaku želju i angažovanje, ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera. Sve se svodi na neuspehe i velika očekivanja. Vremenom, u trci za društveno prihvatljivim postignućima i „srodnom dušom“, ne uvide da su se otuđili od sopstvene duše, sebe samih i svojih osećanja.
- Kalifornijske cvetne esencije ne mogu da „pronađu” odgovarajućeg partnera, ali pomažu da se uspostavi harmonija sa unutrašnjim bićem, vraćaju osećaj entuzijazma i vere u sebe, omogućavaju život u sadašnjosti, negujući viziju budućnosti–objašnjava Tatjana Šešum, psiholog, psihoterapeut, homeopata, floriterapeut Savetovališta „Komunikacije“.
Primer iz prakse: žena (37), nezadovoljna, jer nije ostvarila zadovoljavajuću partnersku vezu. Već neko vreme je „izgubljena“, bez fokusa, nije sigurna šta želi u životu. Izgubila je želju i volju da ponovo upozna nekoga, dosadašnja iskustva sa muškarcima su poražavajuća. Plaši se ponovnog neuspeha. Trenutno dosta vremena provodi na poslu i u kući, retko se viđa sa prijateljima jer imaju porodice i „nema o čemu sa njima da razgovara“. Nije sigurna da li više želi decu ili da odustane od majčinstva. Visoko obrazovana, profesionalno ostvarena.

Savet
Kombinacija kalifornijskih cvetnih esencija koja se preporučuje u ovom slučaju:

Angelica - Za one koji se osećaju izgubljeno, bez motiva i bez cilja. Pomaže da se osećaju zaštićeno i da uspostave kontakt sa „vodičima“ u sebi. Osećaj zaštićenosti i pažnje je od izuzenog značaja za ljudsku dušu, daju joj hrabrost i snagu.

California Wild Rose - Za one koji odbacuju emotivni rizik i dublji odnos sa nekim, koji radije uspavljuju svoja osećanja i emocije. Ova esencija stimuliše snagu srca, odnosno snagu ljubavi, za pronalaženje entuzijazma u svakodnevnevnom životu i ljubavi za drage ljude.

Mountain Pride – Ističe arhetipski duh ratnika. Za one kojima nedostaje snaga volje, koji nisu svesni da je pozitivno kretanje važno za isceljenje tela i duše.

Star Tulip – Ovaj cvet otvara sposobnost unutrašnjeg osluškivanja. Za one koji nisu u vezi sa svojim najdubljim delovima. Vraća jaku vezu sa unutrašnjom ženstvenošću. Za žene koje su izgradile štit oko sebe.

Broj 171
Sadržaj


Novo
Operacija vena bez reza


Alternativa
Magnet spaja kosti


Andrija Milošević
-Živeti,a ne preživljavati



Dijabetes
Moderan život
sve „slađi“


Glina
Sunđer za bolesti

Red rođenja
Prvi – za šefa


Začini
Jelu ukus telu lek


Za žive rane
Melemi sa Radana

Antistres program u Ivanjici
Raj za menadžere

Prehlada
Mirovanje najbolji lek

Niška Banja
Topla voda živa zgoda
     

Upala jajnika
Kod lekara i travara


Seks – feromoni
Poznajem te po mirisu

Ukrštene reči




Za „Bilje i zdravlje“ govore:

akademik prof. dr Nebojša Lalić, endokrinolog

prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog

dr Miroljub Drašković, hirurg

mr ph. Milana Dučić,spec.farmakoinformatike

prim. Dr Dušanka Mandić, magnetoterapeut

dr Nebojša Jovanović, psihoterapeut

glumac Andrija Milošević