Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Alternativac nepristojnog imena !
Zdravstveni bilten poznatih: Tihomir Arsić
Mada mu nije bilo dato u nasleđe, još od 17. godine oprobao je sve poroke ovoga sveta, od kojih su mu danas ostale samo cigarete i pušačke noge

- Danas sam aktivan još samo u jednom sasvim specifičnom `sportu` kojeg je nepristojno imenovati. On leči i dušu, i telo! Neka vrsta medicinske alternative u krevetu. Ljubav je najvažnija stvar, naravno i porodica. Idem i u sportske kladionice, i to sa Borom Čorbom, bratom od tetke i istomišljenikom. “Treniramo” familijarno, rekao bih!
Volim leto i tada sam najsrećniji. Do pre dve godine letovao sam kao nudista na Adi Bojani, jer je nago telo idealan spoj čoveka sa prirodom. Sada letujem u selu Belanovici, smeštenoj između planina Rudnik i Bukulja, i kupam se u seoskom bazenu, dok Srbija ne dobije more!
Glumac je i filmski producent, ogledao se i u skupštinskim klupama, mada mu je najveće delo - četvoro dece.
Ima i svoje sklonište - privatno dečje pozorište istog imena u Beogradu. Da li zato, ili zbog svaga - uvek je vedar i nasmejan.
I oni koji ne prate njegov rad već bi trebalo da prepoznaju Tihomira Tiku Arsića. Uz njega je i njegova druga supruga, balerina Jelena Ćosić i četvoro dece - dve ćerke iz prvog braka sa pevačicom Biljanom Krstić: Milica ima 20 godina i student je industrijskog dizajna, a Lenki je 13, dok sa Jelenom ima petogodišnju Veru i 16-mesečnog Arsenija.
Posla je, veli, uvek napretek, ali svi su u porodici vedri i zrače pozitivnom energijom. U filmu `Uslovna sloboda`, uz Tiku kao izvršnog producenta i glumca mogu da se vide i Milica, Vera i Arsenije.
- Već od 17. godine oprobao sam, na žalost, gotovo sve poroke, od alkohola, cigareta i droge, do neurednog života, osim još možda da se udaram i maljem u glavu – iskren je Tika. - Zato sada na pet metara mogu da prepoznam loše navike, nekom samo mojom tehnikom “osetljivih jagodica” i “nervoznog želuca”. Verujem da je laž veoma štetna za ljudski organizam, a da je ljubav osnovni element života, poput vode.
Bavio se i folklorom sve do studija glume, ali kaže da je od toga više koristi videla njegova duša nego telo. Voleo je i sport, posebno fudbal, i bio golman u “Zemunu”. Bavio se i veslanjem, rukometom...
- Danas sam aktivan još samo u jednom sasvim specifičnom `sportu`, kojeg je pomalo nepristojno imenovati. On leči i dušu, i telo! Neka vrsta medicinske alternative u krevetu. Ljubav je najvažnija stvar, naravno i porodica. Idem i u sportske kladionice, i to sa Borom Čorbom, mojim bratom od tetke i istomišljenikom. “Treniramo” familijarno, rekao bih.
Nije sujetan, niti se ljuti na krtitike, osim kad neko dirne njegova kulinarska umeća. Kuva iz čistog zadovoljstva i veruje da je to izvrsna antistres terapija.
- Kuvam kad imam vremena i kad imam problema. Nikada ne spremam hranu po receptu. Jela kreiram sam, a količinu određujem u zavisnosti od toga koliko nas je i koliko smo gladni. Pomalo sam nezgodan, jer uvek očekujem da me hvale u ovoj disciplini. I jako se uvredim ako neko kaže da mi sarma ne valja.
Divi se ostrvskoj zemlji Manulatu, gde se temperature tokom cele godine kreću između 21-29 °C. Takva bi mu, kao zakletom hedonisti, najviše odgovarala. Po tuđim zapažanjima, Tika ne funkcioniše podjednako dobro tokom cele godine.


NAJMLAĐE DETE
Mali mađioničar
- Sin Arsenije je hiperaktivan i često nam priređuje iznenađenja. Pre par dana grdno nas je uplašio. Naš stan je na trećem spratu, prozori su bili širom otvoreni i za tren koliko smo ga ispustili iz vida, prosto je nestao. Pomislili smo u trenutku i na najgore, ali je šok trajao smo par sekundi. Našli smo ga nasmejanog u - ormanu!


POST I GLUMA
Suvišan potez
- Od 1977. do 1992. godine postio sam sve postove i tako naučio da pripremam posna jela. I danas spremam neka od njih. Slično je glumi, jer suvišan začin kao i potez više na sceni, mogu da sruše čaroliju. Važan je dobar osećaj mere.
okvir

S. Radovanović


Bilje:

POVRATAK MUMIO SMOLE:
400 lekova planinske vile...

U ČUDESNOJ ZEMLJI ČAJEVA:
Lečenje biljem...

NEGA KOSE:
Frizer sa zelene pijace...


Zdravlje:

Lečenje biljem - PARADONTOPATIJA:
Zelen temelj belih zuba...

ALFA I OMEGA ŽIVOTA:
Kojom brzinom teče krv...

PREVENCIJA JE POLA LEKA:
Po zdravlju se život poznaje...

ZNATE LI ŠTA JE PH:
Čaša kole ište 32 čaše vode...

ASTROHIRURGIJA:
Skalpel u rukama zvezda...