Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Horoskop

OVAN
Uživate u trenucima punim strasti i nežnosti, iako ste svesni da vam okolnosti nisu naklonjene i da ovakav period, najverovatnije, neće dugo trajati.Veliki plus za vas, jer kao svaki Ovan vi dišete punim plućima i živite pun životni stil. Ovo je pravo vreme da načinite promene na poslovnom planu. Možda ne baš revolucionarne, ali biste svakako odmakli sa mrtve tačke. Više pažnje posvetite ishrani.

BIK
U poslednje vreme zanemarujete ljubavni život. Partner vam ne zamera, jer je svestan da ste preopterećeni na ostalim segmentima života. To ne znači da treba da dozvolite da otuđenje uđe u vašu vezu. Novi poslovni projekti će trpeti sve dok stare ne okončate, a starih je tako mnogo, da ne znate kuda biste pre. Napravite plan i čvrsto ga se pridržavajte. Obratite pažnju na kičmu. Više se krećite i vežbajte.

BLIZANCI
Upoznajete mnogo ljudi, među kojima će se naći i osoba koja će uzdrmati vašu blizanačku površnost. Vaši “zidovi odbrane” padaju, i vi ste ono što zaista jeste. Promene na poslovnom planu iziskuju izuzetno mnogo truda i pažnje, a vi ste ophrvani sopstvenim emocijama. Odlučite šta vam je bitnije u ovom trenutku. Manje teškoće sa disajnimi putevima su uglavnom alergijskog karaktera.

RAK
Problemi u vašoj vezi su trenutni, a rešenje je nadohvat ruke. Potrebna vam je samo volja, da ih prepoznate i primenite u praksi. Sada je sve na vama. Ništa nećete postići ukoliko nastavite sa samosažaljenjem. Naprotiv, sve ono što ste do sada učunili, moglo bi da propadne. Uhvatite se u koštac sa problemima. Uspeh je na korak od vas. Muče vas glavobolje, koje su posledica snažne unutarnje napetosti. Pronađite minimum vremena da se opustite.

LAV
Pomozite svom partneru da prebrodi krizu u kojoj se nalazi. Vi ste topli i srčani, a zatvorili ste se tako da vaš partner (ni vi sami) ne može da vas prepozna. Naravno da ga ova činjenica čini još više konfuznim. Mislite na njega, a ne samo na sebe. Ukoliko ne budete izuzetno pažljivi i oprezni, preti vam finansijski krah, koji bi doneo i niz drugih teškoća, poput potpunog zastoja svih poslova koji su u toku. Zdravi ste, snažni i vitalni.

DEVICA
Počnite da povezujete određene znake i pokazatelje, ne ignorišite činjenice i suočite se sa istinom, ma kako teška bila. Odlaganjem problema, činite da se oni nagomilavaju i jačaju, a to sigurno ne želite. Promene koje vam se dešavaju na poslovnom planu nisu ono što ste želeli, ali sada vam ništa drugo ne preostaje nego da im se prilagodite. Što pre prihvatite situaciju onakvom kakva zaista jeste, to ćete brže uspeti da sprovedete i u delo ono što želite. Moguće su nesanice.

VAGA
Vaš partner jeste i posesivan i ljubomoran, ali njegovo ponašanje u poslednje vreme prevazilazi sve dosadašnje granice. Razgovarajte sa njim. Saznajte šta ga u toj meri čini nesigurnim i pomozite mu da to prevaziđe. I radi njega, i radi vaše veze. Uspeh na poslovnom planu vam je zagarantovan. Sve se odvija onako kako ste želeli. Nastavite istim tempom i istim elanom. Ne predstoje vam značajniji zdravstveni problemi.

ŠKORPION
Vaše usplamtele strasti ne nailaze na željeni odgovor kod izabranika. Nije ni čudo, kada vam je ponašanje prilično egoistično. Sve dok ne počnete sami da se menjate i dok se ne potrudite da uvidite i potrebe vašeg partnera, situacija na emotivnom planu vam neće biti prijatna. Na poslovnom planu budite posebno oprezni sa papirologijom, bilo kojom vrstom dokumentacije ili administrativnih poslova. Moguće su komplikacije. Zdravstveno stanje vam je sasvim stabilno.

STRELAC
Većina Strelaca je pred jednom od najznačajnijih životnih odluka. Pred vama je ’’ili-ili’’, s obzirom da je vaša veza došla do onog stepena kada će se razvijati i biti krunisana i brakom, ili će se prekinuti. Zavirite u svoje emocije, iskreno i odlučno! Napredak vezan za delatnost kojom se bavite, nešto je što se u ovom periodu podrazumeva samo ukoliko ste pre toga dali svoj maksimum. U suprotnom, ne možete očekivati ništa naročito. Prekontrolišite krvnu sliku. Moguć je lakši oblik anemije.

JARAC
Neazdovoljni ste, pesimistični, depresivni... Ni sami ne znate šta želite, što za jednog tipičnog Jarca nije uobičajeno. Najgore što možete da učinite je da za ovakvo stanje optužujete partnera. Odgovorni ste samo vi. I na poslovnom planu ste prilično uzdrmani. Uznemirava vas pomisao da ne možete da kontrolišete dešavanja koja vas se dotiču. Povišen krvni pritisak iziskuje određene promene u načinu življenja, iako je psiho-somatskog karaktera.

VODOLIJA
Ponašate se kao da vam je veza dosadila, ili je to vaš odbrambeni sistem, da biste izbegli još dublje i ozbiljnije vezivanje. Ukoliko je ovom drugom reč, imajte u vidu da na taj način sasvim sigurno nećete biti slobodniji. Naprotiv, sloboda se ne dobija neistinom. Vreme je da menjate posao. Imate više ponuda, tako da vam nije lako da donesete odluku. Pouzdajte se u intuiciju, ona reaguje savršeno. Zdravi ste.

RIBE
Nežni i povredivi, žudite za pažnjom koje trenutno nemate dovoljno. Razmislite da li je uopšte i možete dobiti od izabranika, ili je krajnje vreme da poradite nešto na promenama. U svakom slučaju, poznajete osobu koja bi sve što želite, a ne dobijate, mogla da vam nadoknadi. Samo je pitanje trenutka, kao i vaše spremnosti. Na poslovnom planu nema značajnijih dešavanja tokom narednog perioda. Naprotiv, pomalo ste ušli u kolotečinu. Iako lakše, stomačne tegobe koje osećate ne bi trebalo da zapostavite.


                   Ljubav       Posao     Zdravlje
OVAN           5             5          4
BIK             4             3           4
BLIZANCI     5             4           3
RAK             4            4           4
LAV             3            2            5
DEVICA        3            4           4
VAGA           4            5           5
ŠKORPION   3            3            5
STRELAC      5            5           4
JARAC         2            3           3
VODOLIJA    3            4           5
RIBE           3            3            4Bilje:

POVRATAK MUMIO SMOLE:
400 lekova planinske vile...

U ČUDESNOJ ZEMLJI ČAJEVA:
Lečenje biljem...

NEGA KOSE:
Frizer sa zelene pijace...


Zdravlje:

Lečenje biljem - PARADONTOPATIJA:
Zelen temelj belih zuba...

ALFA I OMEGA ŽIVOTA:
Kojom brzinom teče krv...

PREVENCIJA JE POLA LEKA:
Po zdravlju se život poznaje...

ZNATE LI ŠTA JE PH:
Čaša kole ište 32 čaše vode...

ASTROHIRURGIJA:
Skalpel u rukama zvezda...