Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Lazaricina tajna lepota
Ivana Jordan
Ivana Jordan

Ivana svakodnevno vežba kod kuće u vreme kada joj to najviše odgovara i prija, ali ima i profesora koji je za nju izradio poseban program

Ako vam je na domaćoj estradnoj sceni za oko zapala krhka Beograđanka duge plave kose i izvrsnog glasa, onda svakako imate istančan ukus. Ivana Jordan je na samom početku karijere naprosto zablistala poput zvezde repatice koja ni glasom, ni pojavom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od nedavne Evropesme postala je i Lazaraca, po svojoj pesmi, kao svojevrstan prototip moderne devojke i vile iz nekih naših prošlih vremena.

- Za izgradnju sopstvenog muzičkog ukusa veoma je važno detinjstvo i ono sa čim se susrećete u tom uzrastu – kaže Ivana na početku našeg razgovora. - Pop rok osamdesetih mi je ostao urezan u svesti, pa mi je i danas jedan od omiljenih žanrova. U to vreme na TV se dosta emitovao i balet, koji me je ostavljao bez daha. Odrastala sam uz dečije pesme Dragana Lakovića, Branka Kockice i Minje Subote... U meni “čuči” neki arhaični prizvuk tradicija, pa se uvek provuče kroz moju muziku.
Nasleđe je tvorac njenog glasa, a kasnije je oblikovan i usavršavan kroz muzičko školovanje. Bilo joj je potrebno izvesno vreme da pronađe svoj put, koji joj je omogućio da njena specifična boja glasa najbolje dođe do izražaja.

Za Ivanu i priča o zdravlju nije tabu tema. Smatra da i sam razgovor o zdravlju, može da zaštiti od bolesti. Nema zacrtana čvrsta pravila po kojima živi, ali veruje da je mera važna u svemu, da treba dobro poznavati svoje potrebe i telo, jer ne prijaju svima ista hrana, ili iste vežbe. Odustala je od masne hrane, a voće i povrće izuzetno voli. Primarno joj je kako kombinuje hranu - meso i hleb ne jede zajedno, nego uglavnom šniclu kombinuje sa povrćem.

Svakodnevno vežba kod kuće u vreme kada joj to najviše odgovara i prija, ali ima i konsultanta, profesora fizičke kulture koji je za nju izradio poseban program vežbi. Uz sve, upražnjava i tehniku mentalnog treninga, kako sama naziva vreme koje provodi u čitanju, dugim šetnjama, razmišljanju i kreativnom radu.


KUVANJE
Uz šporet samo zaljubljena
- Gde se ne jede i ne pije, tu ljubavi nije - omilena je moja krilatica. Bliskost među ljudima najbolje se uspostavlja uz dobru trpezu. Tako je i u ljubavi. Nemam baš veliku želju da se iskazujem u kulinarskom umeću, ali mi je veoma prijatno da spremam za voljenu osobu. Tom trenutku, dodam i neku dobru muziku!


R. Mišić


SADRŽAJ BROJ 55

Bilje

Fitoterapija
Biljem protiv svake boljke...

Mali bolesnici
Zelena prva pomoć.....

Tiroida
Biljni biftek žlezdu čuva...

Kozmetika s dva kraja
Glamur i bez konzervansa...


Zdravlje

Joga masaža
Opuštanje na kvadrat...

Feng šui
Nađite dušu svog dvorišta...

Vino hrana i napitak
Tanjir i čaša ruku pod ruku...

Kvantna medicina
Lečenje i bez lekova...