Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Zdravo je plakati s irvasima!
/Na čaju sa... / Nenad Nenadović
Porodica Nenadović

Piše S. Radovanović

Prepoznatljiv je gotovo svim generacijama, mada najviše po ulogama u dečačkom uzrastu. Nenad Nenadović, doskora i upravnik beogradskog pozorišta “Boško Buha”, odakle je otišao po sopstvenoj želji, kako kaže `iz zdravstvenih razloga`! Nije mu prijalo što je pune tri godine zapostavljao porodicu i zdravlje, nervirajući se ``i jedući po ceo dan pice i hot-dog``. Kao od šale nataložio je i desetak kilograma viška.

- Kap koja je prelila čašu bio je pismeni zadatak moje starije ćerke Jane na temu `Šta vas sekira`, u kojem je napisala `kada tata ode na posao i nema ga po ceo dan, a vrati se jako nervozan`. Sutradan sam dao ostavku na upravničko mesto. Bilo je to moje otrežnjenje i ozdravljenje cele porodice. Ponovo smo bili ona srećna družina – moja supruga Snežana je balerina i glumica, ja glumim i režiram, a i ćerke Jana (9) i Mina (7) su glumice.

ZDRAV ŽIVOT
- Što duže ostati dete, moj je recept za zdrav život. Trudimo se da učimo od dece i opuštenost, i otvorenost, i vedrinu, i radost života. Divno je da neko u sebi zadrži deo deteta i da može da zaplače na nešto iz crtanog filma. Kada smo gledali dečji film `Mećava i Deda Mraz`, i ja sam tajno plakao na irvasove suze. Kad su me ukebali na delu, deca su me tešila, a Snežana je rekla da je sramota da me neko vidi.

- Beogradski zoološki vrt je naše omiljeno mesto. Čak smo imali ideju da Snežana tu rodi naše drugo dete. Zapravo to je u šali predložio naš prijatelj Vuk Bojović. Zoo vrt ima super opremu, bolju nego u gradskom porodilištu, a i porođaje radi najveći stručnjak, dr Dušan Stanojević.

Na ovaj razgovor Nenadovići iz obližnjeg naselja stižu u sportskom fazonu. Nenad na crnom, a Snežana na crvenom biciklu, dok su Jana i Mina na rolerima. Iako devojčice izvanredno voze, brižni roditelji su ih zbog bezbednosti na nekim deonicama šlepovali. Jana i Mina, takođe rado voze bicikl, ali najčešće kada su kod Nenadovih roditelja u novobeogradskom bloku 24. Uživaju u igri sa baka Ankom i deda Savom.

- Rado odu za vikend kod mojih, ili Snežaninih roditelja koji žive na Čukarici. Tamo nema ravnice, čak se i ulica zove “Brdovita”, pa se nešto drugačije zabavljaju. Svugde imaju društvo, jer su društvene.

ROLERI
I mama kao ćerke
- Nedavno smo i Snežani kupili rolere za rođendan, pa sad imamo ceo ženski tim. Brzo je naučila, jer, kao i naše ćerke, dobro kliza, a tu je i urođeni talenat.

Snežana je balerina, ali je od porođaja nešto manje angažovana u struci. Tu ljubav prenela je i na ćerke, pa i u kući imaju ogledalo preko celog zida, gde ih uči prvim pokretima.
Snežana pribegava alternativnim načinima lečenja. U prelaznom periodu i tokom hladnih dana, deca kao dopunu obavezno piju multivitaminske sirupe i propolis tablete. Isti tretman ima i Nenad.

- I ishrana je pod palicom moje supruge: dosta povrća i voća, riba najmanje jednom nedeljno, a drugo meso u manjim količinama. Slatkiši su ograničeni. Ona jede sve, ali umereno, na svaka 2 sata kao beba. Samo ja ponekada izmaknem kontroli, pa pojedem malo više mesa. Sa koka kole sam se skinuo i zgrešim samo o prazniku, da mi pomogne u varenju malo veće količine hrane!




Izbor iz sadržaja:

SVETLANA CECA BOJKOVIĆ

Između patnje i bola!

KATARINA REBRAČA
Dama na zelenom čaju

NENAD NENADOVIĆ
Zdravo je plakati s irvasima

EKSPRES DIJETA
3 kilograma za 5 dana

PLUĆNJAK
Vino i pivo u belim mantilima

HERPES SA 8 LICA
Na viruse sa 1.000 gausa

MORSKA TRAVA
Zdravlje iz slane bašte

NOSNA ALERGIJA
Bura od zrna ambrozije

KUĆNA KOZMETIKA
Kosa voli voće

ANDROPAUZA
Kako drma muški klimaks

BOLESTAN I KREVET
Širina za 20 položaja