Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 208
aktuelno izdanje
Želim troje dece
Piše: Željka Radulović

Televizijski gledaoci Ivana Bauera pamte kao voditelja "Muzičke slagalice", preteče sadašnje "TV Slagalice", ali i kviza "Sam protiv svih". Bavio se Ivan dugo i manekenstvom, ali je i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, potom magistrirao i doktorirao na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Na tom fakultetu poslednjih pet godina predaje marketing.
Ko se krije iza naočara strogog profesora koje, ipak, ne mogu da sakriju gotovo dečački pogled? Koje vrednosti ceni, koji san još nije dosanjao...
- Oduvek je moja velika ljubav bila profesura i zadovoljan sam što radim to što volim! A, za ostvarenje neostvarenog sna moram tek da se potrudim. Jer, želim najmanje troje dece!
* U čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda?
- U genetici i u svakodnevnom vežbanju.
* Da li ste pristalica zdravog života?
- Stremim antičkom idealu, da u zdravom telu imam zdrav duh. Vežbam svakog jutra oko jedan sat. To mi je postalo navika. Imam šipku na kojoj radim zgibove, zatim grupe vežbi od trbušnjaka do onih za leđa. Čak i kad sam u stisci sa vremenom, nema šanse da izađem iz stana a da ne uradim bar trbušnjake.
* Smatrate li da muškarac postaje zreo tek u četrdesetim?
- Činjenica je da kasnije sazrevamo od žena, ali se bojim da većina muškaraca nikad ne postane zrela. Kada je o meni reč prepoznajem da sada mnogo ozbiljnije razmišljam nego pre 20 godina. Tad sam imao mladost, ali ne iskustvo i znanje, sad imam iskustvo i znanje, ali ne i mladost.
* Da li je neko osvojio srce jednog od najpoželjnijih neženja?
- Zauvek će me osvojiti devojka koja će da mi rodi decu, jer mislim da je to najveći dokaz ljubavi. Inače, nemam određeni tip žene! Pre svega zbog toga što ne želim da se stavim ni u kakav okvir jer bih na taj način potcenio i sebe i ženski rod. Emotivac sam, mada mnogi misle da sam odbojan i nadmen, ali to je maska, moj odbrambeni mehanizam.
* Na osnovu čega današnje žene rangiraju jači pol?
- Mislim da je za većinu žena, na žalost, na prvom mestu debljina novčanika. Na drugom je izgled, sledi nekoliko praznih mesta, pa pamet, koja je na kraju liste njihovih prioriteta.
* Koliko su ljubav, poštenje, čestitost i ljudskost u poslednje vreme degradirani?
- Često se pitam gde ja to živim i tada osetim razočaranje. Zlo nam se piše, jer smo zaboravili moralne i ljudske vrednosti. U borbu da se to promeni trebalo bi da se uključe svi, jer nema više ni smisla ni vremena da se jadikuje. Neophodno je da se, konačno, nešto uradi.
* Ostali ste u Srbiji bez obzira na poslovne ponude iz inostranstva?
- Rođen sam u Beogradu i uveren sam da je i meni i, sutra, mojoj deci mesto u Srbiji. Razlog - ne želim da izgubim sebe zato što se tamo negde bolje zarađuje. Osim toga, mislim da me je Bog sa nekim razlogom stavio ovde.
* Da li je mladost Srbije na pravom putu?
- Ako ne budemo nešto hitno i korenito menjali, pritom mislim na sistem obrazovanja i ljude u njemu, neće biti dobro. Tim poslom mogu da se bave isključivo oni koji vole decu.



Treba mi ženska ruka

* Da li pazite šta jedete?

- Nažalost ne pazim ni šta, ni kad jedem, a najčešće večeram kasno. Čini mi se da mi treba ženska ruka, neko ko će da mi prinese kao bebi... Retko jedem voće, povrće, nešto kuvano... Znam da to nije dobro, ali šta da radim kad ne volim da jedem sam.
* Kuvate li?
- Kad imam razlog! Inače, ne verujem onima koji kažu da ne znaju da kuvaju jer to nije neka nauka. Na primer, ne umem da spremim đuveč, ali da imam za koga da ga pripremim ne bi mi bilo teško da naučim. I ne samo to! Uzgred, bilo je perioda u životu kada sam spremao ručkove za svoje drage. Ako ti je do nekog stalo onda nije teško da ga iznenadiš jelom koje voli.



Prošlost i budućnost

* Da li ste angažovani na nekoj od televizija?

- Pregovarao sam sa nekim televizijama ali ti pregovori nisu dali rezultat.
* A manekenstvo?
- Manekenstvom sam se bavio desetak godina i stekao dragoceno iskustvo. Napustio sam ga pre više od 10 godina jer mi se ne dopada da budem deda maneken.


Odeća šalje poruku

* Da li je odeća "ogledalo čoveka"?

- Da to pitate moju majku, ona bi rekla - ne! Jer, za nju važno samo da je čovek pametan. A, s obzirom na to da pitate mene, možda zato što sam se bavio modom, mislim da je odeća ogledalo čoveka. Jer, načinom na koji se oblačimo šajemo poruku o sebi. Ako smo odrpani, prljavi i neadekvatno obučeni šaljemo lošu sliku, bez obzira na to što možda nismo takvi. Možda je to bilo nevažno pre sto godina, ali danas je veoma bitno.
* Kupujete li garderobu u zemlji ili u inostranstvu?
- Ne patim od brendova, ne nosim firmirane stvari, ali domaću odeću retko kupujem. Patriotizam dokazujem na drugi način. Inače, u kupovinu idem samo kad moram, jer mi je šoping dosadan.

Broj 208
Poznati za "Bilje i zdravlje"

Gordana Kuić
Ivan Bauer

Lečenje biljem

Bršljan topi celulit

Rotkvica čuvar srca

Recepti iz Herceg Novog

Prevencija
Ojačajte imunitet

Lekovito bilje
Ko sadi, zaradi

Opraštanje
Srcem, a ne rečima

Upala vena
Kvari zdravlje i lepotu

Alergijski rinitis
Pomažu med i kopriva

Urgentna kontracepcija
I pet dana posle

Davanje krvi
Produži život

Šlog
Hitna pomoć presudna

Maligne bolesti
Rak daje znak

Hola velnes
Magija kamena i vode

Parodontopatija
Tihi ubica zuba

Vaskršnji ručak
Trpeza ljubavi

Presna hrana
Najbolje kuvano na pari

Dijeta
Očistite jetru zelenim povrćem

Šarlah
Crveni vetar rumeni lice

Zauške
Vakcina jedini štit
Povrede glave
Pregled obavezan

Adolescenti
Kako je teško biti sam

-Životna priča
Rez za 55 kilograma manje

Lepota
Iz kuhinje
kao iz salona

Tretman
Budite nano - perfektni

Mleko magarica
Leči i ulepšava

Nega
Hemija briše stije

Džoging
Troši masti, čuva šećer

Banja Kulaši u Republici Srpskoj
Psorijaza pod kontrolom

Vreme rođenja i zdravlje
Svetlost diktira raspoloženje

Seksualna anoreksija
Od straha do opsesije

Test
Da li živite u oblacima?

Ekologija
Povratak biciklu