Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 210
aktuelno izdanje
Poznati o zdravlju: Gordan Kičić
Poznati o zdravlju: Gordan Kičić
Gordan Kičić

Glumac Gordan Kičić ovih dana uživa u promociji producentskog prvenca, filma "Ustanička ulica". Kaže da je na njemu radio punih pet godina i da sada sa zadovoljstvom posmatra odziv publike. Bez obzira što je zaplivao u vode produciranja filmova tvrdi da će sa jednakim žarom da nastavi da se bavi glumom i to i na filmu, televiziji i u pozorištu. Slobodno vreme najradije provodi sa porodicom, suprugom i četvorogodišnjom ćerkom Sofijom.

Koliko Vas rad na snimanju filma troši psihički i fizički?
- Troši kontstantno i nikad ne znam da li mi je bolje kad je snimanje ubrzano, znači nekoliko dana ili kad traje više meseci, pa mogu malo bolje da se organizujem. Snimanje serije mi je najteže, jer traje po tri, četiri meseca. Taj kontinutet u glumljenju nekog lika puno zahteva, mora stalno da se čita scenario i da se bude jako koncentrisan na radnju serije. Naročito su naporna putovanja van Beograda, kad živimo po nekim hotelima i tada mi se najviše poremeti ritam spavanja i uobičajene ishrane. Ipak, izdražavam da mentalno ne pokleknem i trudim se da nekako sebe unapred pripremim za posao.

Zašto volite svoj posao?
- Zato što mi nudi dinamičan život, rad i upoznavanje sa mnogo ljudi. I ono što mi je najbitnije jeste da je kreativan, da mogu da se igram, da istražujem, da stvaram.

Šta su Vaši prioriteti, šta Vam je najbitnije?
- Nabitniji su mi zdravlje, porodična sreća i stabilnost, kao i karijera. Volim kad mi se otvaraju novi putevi da radim neke nove stvari sa novim ljudima i da ti zadaci budu što zahtevniji i bolji.

Kako izgleda jedan Vaš uobičajen dan?
- Dok se nisam bavio producentskim poslom obično mi je pre podne bilo slobodno za lične obaveze, potom bih išao na pozorišnu probu ili na snimanje, onda uveče na predstavu, a slobodno vreme bi provodio sa porodicom i prijateljima. Sad, kada se bavim i produkcijom filma, dan mi počinje ujutru, kada dolazim u kancelariju i kontaktiram ljude koji su važni za realizaciju projekta, znači kancelarijski posao sa punim radnim vremenom, plus obaveze u pozorištu.

Da li i koliko brinete o očuvanju zdravlja?
- Ne mogu da se pohvalim da preterano brinem. Zato što pušim prilično mnogo i ne mogu da se oslobodim tog poroka. Ipak, sa druge strane vodim računa da jedem na vreme i da se dovoljno odmaram. Obično doručkujem i ručam kod kuće, gotovo u isto vreme svakog dana, a večera kako mi zapadne. Spavam od šest do sedam sati i to mi je dovoljno da bih dobro funkcionisao. Znači, gledam da mi te osnovne stvari budu kako treba.

Šta radite da biste bili u dobroj formi?
- Znam da bi trebao više da se rekreiram , ali mi posao, nažalost,to ne dozvoljava. To što sam sada u iole dobroj formi najzaslužnija je predstava "Kosa" u kojoj igram, pevam i glumim gotovo tri cela sata. Tako da se u pozorištu najviše fizički trošim.

Da li volite da pijete čaj i od koje biljke?
- Volim čaj od nane i to bez šećera.

Da li znate da kuvate i šta najradije spremate?
- Kuvao sam ranije dok sam bio momak, sada hvala bogu supruga to radi i to odlično.

Kako prevazilazite stres?
- Najčešće se trudim da skrenem misli na nešto pozitivno i ono što me usrećuje.

Da li imate neostvaren san?
- Imam, ali ne želim da otkrijem koji. Još nije vreme za to.

Šta publika može da očekuje od vas u budućnosti?
- Nadam se da će film "Ustanička ulica" imati još bolji prijem kod publike kako u zemlji tako i u inostranstvu. Nadam se da će mi doneti i nove poslove. Kao drugo, od septembra, oktobra počinje emitovanje nove serije "Jagodići" na RTS-u u kojoj igram jednu od uloga. Biće novih 12 epizoda koje su nastavak serije "Sva ta ravnica". Na ličnom planu očekujem da sve bude kao što je i do sada i to će biti dovoljno.

UPOZNAJTE GORDANA:
Omiljena zemlja?
- Srbija, zato što sam rođen u njoj, a omiljeni grad mi je Beograd. U njemu sam rođen, odrastao i školovao se i u njemu živim. Mislim da ima neki posebni duh koji se, istina menja, ali to je odlika svakog velikog grada i to mi prija.

Pisac?
- Vilijem Šekspir.

Poslastica?
- Čokolada

Muzika?
- Rokenrol.

Sportista?
- Novak Đoković


Ivana Kovačić
foto: Vojislav Danilov

Broj 210
Za "Bilje i zdravlje" govore:
Gordan Kičić, glumac
Dr Spasenija Karaman, biolog

Vreme za promene:
Bilje za brži metabolizam
Da dijeta ne omane
Rešite se kiseline

Ekologija
Uberite prečicu sa Mučnja

Manastirski recepti
Da zglobovi ne krckaju

Upotreba lekova
Poštujte pravila!

Herpesi
Jak imunitet najbolji štit

Merenje pritiska
Poželjno na obe ruke

Zdrave navike
Šta ometa spavanje

Melanomi
Rak kože iz detinjstva

Jagode
Zdrave i neodoljive...

Preparati za cirklulaciju
Oprezno sa ginkom

Prolećna jela
Mlado povrće u tanjiru

Špargla
Leči i budi želju

Alternativa
Prirodom do zdravlja

Dijeta
Pomoć za lenj stomak

Deca
Ružne navike

Roditelji na prijemnom

Spontani pobačaj
Priroda bira

Lepota
*Vitamini za lep ten
*Bio maske

Kosa
Kako da ubrzate rast

Rekreacija
Zategnite zadnjicu

Hotel Bali Paradizo
Duh Indonezije kod Zemuna

Morska voda
Čisti i otvara nos

Prostata
Uvek traži toplo

Zaštita životne sredine
Ekolozi iz vrtića