Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 215
aktuelno izdanje
Najefektniji anticelulit tretmani
Lak i brz način uklanjanja celulita
Foto: Thinkstock

Leto je u jeku. Iznenada stiže neverovatan poziv za odmor na moru. Niste očekivali, niste planirali. Niste spremni, a posebno niste spremni za plažu.
Šta za bolji izgled i uklanjanje ili bar smanjenje celulita može brzo da se uradi?
U ovom broju na to pitanje odgovara Danijela Vuković, direktor italijanske kuće "Naktiva" u Beogradu, maser hotela "Bali paradizo".



1)Gipsane bermude.
Svi koji su probali ovu metodi znaju da jednim tretmanom mogu da skinu ceo konfekcijiski broj. Malo teži oblici celulita zahtevaju više vremena, ali su "gipsane bermude" neprevaziđene u očiglednim efektima.
Posle dve faze nanošenja losiona, krema i preparata koji sadrže
silicijum magnezijum, bakar i gvožđe sledi primena oligomaske. Smesa se stavlja isključivo preko kompresa kojima se bandažiraju tretirani delovi(uobičajeno noge od kolena do pupka) i to sa obe strane tela. Telo se prekriva folijom da maska deluje 45 minuta. U tom intervalu očvrsne i jednostavno se skine. Poželjno je ne tuširati se najmanje četiri sata posle tretmana.

2)Tretman sa algama. Alge sadže proteine visoke biološke vrednosti, šećere, biljne masti. Zahvaljujući visokom nivou oligoelemenata odlične su u tretmanima celulita i u borbi protiv gojaznosti.
U tretmanu sa algama prvo se primenjuje čistač da pripremi telo za što bolji prijem sastojaka u sledeće dve faze.Potom se nanosi masa koja podstiče eliminaciju rožastih delova i nečistoća epiderma. Kompleks esencijalnih ulja pročišćava kožu i daje utisak glatkoće. Može da se koristi izdvojeno kao piling. Potom se na telo, u trećoj fazi, posle pripreme nanose same alge.Vrsta zavisi od problema od problema na koži, vrsti celulita, gojaznosti... Posle algi nanosi se losion koji vraća u ravnotežu. Zahvaljujući biljnom glicerinu i faktorima hidratacije podstiče proces vlaženja kože.

3)Hekura ili bomba tretman. Ova metoda karakteristična je po primeni termo i krio gela. Prvi se nanosi na delove zahvaćene celulitom i masnim naslagama, a krio na mesta sa izraženim venama, kapilarima i opuštenom kožom. Elastičnim zavojima se bandažiraju tretirani delovi što podstiče efekat drenaže. Hidra botank se nanosi natopljenom gazom preko zavoja. Telo se potom uvije u foliju i tako ostaje 30 minuta. Izaziva jak efekat "toplo-hladno". Specifičnost ovom tretmanu daje biljka andiroba iz šuma Amazonije koja ima moć razgradnje, hidratacije o tonifikacije. Izaziva utisak svežine i smirenosti. Posle skidanja zavoja radi se drenaža suvim uljem. Može da se radi na celom telu ili samo na delovima.
NAPOMENA Svi tretmani mogu da se urade u tri dana, ali dobili biste mnogo bolji rezultat ako bi se u dogovoru sa maserom napravio odgovarajući paket i raspored u skladu sa potrebama tela.

B.Z.

Broj 215
PROVERENO
17 recepata protiv psorijaze

NA PLUS 35
*Čaša vode pre žeđi
*Sladoled sa biljem

MLADI A SEDI
Farba iz čajnika

MENTALNI FITNES
Kako se kuje sreća

KANTARIONOVO ULJE
- 100 g cvetova kantariona
- litar ulja kukuruznih klica
Cvet prelijte uljem, poklopite i dva sata držite na vodenoj pari. Potom procedite, naspite u flašu i dobro zatvorite. Koristi se za mazanje rana, posekotina, opekotina i drugih ozleda.


Za "Bilje i zdravlje" govore:

Dr Nada Macura,
portparol Hitne pomoći

Aleksandar Atanasijević,
odbojkaš


Lečenje biljem
*Travke za odmor
*Kantarion
*Žara najbolja trava

Istina o banjama
Lek koji teče

Bolesti kretanja
Oko sveta bez muke

Da li znate?
*Aspirin tera vitamin
*Mozak voli ribu


Lepota
*3 najbrža anticelulit tretmana
*Karboksiterapija
*Sredstva za sunčanje

Seks

Intima samo za dvoje