Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 231
aktuelno izdanje
Čisti ćelije raka
Alternativa/Petrolej kao narodni lek
Piše: Danijela Kljajić

Petrolej kroz vekove slovi za narodni lek protiv raznih bolesti, a danas se njime legalno leči čak i karcinom i to u Švajcarskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, gde se prodaje i u tabletama.
U Prvom svetskom ratu spasao je život mnogim srpskim vojnicima, koji su njime suzbijali vaši, ali ga i pili oslabljeni raznim medicinskim sredstvima i medikamentima. Ovaj derivat nafte koristili su Grci i Turci za suzbijanje stomačnih oboljenja i gušobolje, kao i francuski lekari u 19. veku, koji su na bazi terpentina i petroleja pravili sredstva za dezinfekciju. Čak je i Magelan svojim moreplovcima za stomačne tegobe davao da ispijaju petrolej u malim količinama.

O tome da li i kako petrolej deluje, za "Bilje i zdravlje" govori prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, veliki poznavalac upotrebe gline u prevenciji i lečenju.

Lečenje petrolejom počelo je sa preradom nafte, mada se nekim frakcijama sirove nafte lečilo i u praistoriji. U drevnom Vavilonu naftni derivati su korišćeni za lečenje stomačnih problema, upale i čireva, a proces destilacije sirove nafte - naftnih ugljovodonika u frakcije, prvi put je opisan u 9. veku u Persiji.

-Upotreba petroleja najrasprostranjenija je u siromašnim zemljama, uključujući Rusiju, istočnu Evropu i Afriku. Jedna studija u Nigeriji potvrđuje da oko 70 odsto stanovništva koristi naftne derivate za lečenje, najčešće infekcija i infektivnih oboljenja, autoimunih oboljenja, raka, artritisa i reumatskih oboljenja uopšte. Priča se da su Rokfelerovi počeli biznis prodajući petrolej kao lek protiv raka pre nego što su utvrdili da je hemoterapija unosnija - kaže naš sagovornik.

Oprezno i umereno

Prema rečima našeg sagovornika, prednost petroleja su njegove termodinamičke karakteristike, ali pod usloviom da nije inficiran toksičnim aditivima i da se, bez obzira na to, koristi u malim količinama.
- Ako se neko opredeli da uzima prečišćeni petrolej, prvo treba da počne sa malim količinama od nekoliko kapi, da bi posle dve do tri nedelje počeo da koristi supenu kašiku. Istovremeno treba da koristi sredstva ili način ishrane koji će da podstakne i omogući čišenje tela od teških metala i toksina koje je petrolej pokrenuo. Jer, on zaista pokrećei toksične naslage iz tumorskih, limfnih i drugih deponija koje završavaju u tkivnim tečnostima - objašnjava naš sagovortnik.
Terapiju petrolejom treba da prati detoksikacija i oporavak organizma veoma širokog holističkog dijapazona. Ekstrakti biljaka, pogotovu mladog oraha u petroleju su takođe značajni, ali i sa njima treba biti oprezan, jer se rastvarena toksična tkiva i maligne ćelije moraju izbaciti iz organizma krvlju i limfom.

- Često se pominje redestilacija petroleja, kojom neki teški metali ne mogu da se odstrane. Postoje znatno efikasniji postupci separacije, adsorpcije i membranskih procesa kojima bi se sirovi benzin-petrolej pretvorio u supstancu namenjenu korištenju u medicinske svrhe. Stari lekari iz 18. i 19. veka su na tržištu imali prirodni-sirovi petrolej bez aditiva. Danas bi iz tehničkog petroleja morali bi da uklonimo aditive da bi ga koristili za ljudsku upotrebu - kaže prof. dr Stojiljković.

Čistač i zagađivač

U narodnoj iskustvenoj medicini obično je upotrebljavan petrolej koji se koristio za osvetljenje prostorija, kod nas poznat kao gas, pa je preporuka, kaže dr Stojiljković, da se i danas za poboljšanje zdravstvenog stanja koristi obični petrolej-kerozin za osvetljenje, prethodno prečišćen, a ne avio petrolej-kerozin.
Međutim, i tada treba da budemo oprezni, navodi dr Stojković, jer ni gas nema deklaraciju o sadržaju aditiva, pa, usled nesmotrenog ispijanja većih količina može da dođe do trovanja.
Povodom insinuacija da je preventiva teških bolesti bila znatno uspešnija kad su ljudi koristili petrolej, naš sagovornik kaže:
-Savremeni čovek preko hrane, lekova, vakcina, kozmetike i vazduha unosi nekoliko hiljada puta više otrova nego ranije. U takvom haosu ni petrolej ne može da pomogne, već celovit pristup filozofiji života - kaže dr Stojiljković.


Preventiva

Porodica Švarc iz Berlina pre 70 godina uvela je praksu da petkom svaki član porodice uzme kocku šećera sa 15 kapi petroleja. Ova terapija donela im je dobro zdravlje i dugovečnost. Stari članovi porodice Švarc došli su na tu ideju pročitavši da su se srpski vojnici u Prvom svetskom ratu lečili petrolejom od svih bolesti.

Pionir Pančić

О lekovitim svojstvima petroleja u lečenju maligne bolesti prvi u svetu pisao je Josif Pančić. U to vreme su neki pacijenti oboleli od raka u Srbiji tajno počeli da se leče petrolejom. Na ovu temu prva je javno progovorila nemačka doktorka Paula Ganer sa klinike "Jakob" na Majni, koja je ceo radni vek posvetila ispitivanju raka. U 31. godini petrolejom je izlečila svoj rak creva, koji se proširio i na bubrege. Uz ovu metodu više od 2.000 njenih pacijenata pobedilo je kancer. Prof. Stojiljković objašnjava:
- Što se tiče ćelija raka i mlečne kiseline, otvrdlog i otuđenog dela tkiva, petrolej ima komponente koje mogu da pređu membranu maligne ćelije i spreče njen razvoj. Da bi do toga došlo, digestivni trakt treba da bude sposoban za transport, kako bi vena porta u jetru dopremila neke aromatične frakcije petroleja, koje bi preko krvi dolazile u sve organe i tkiva. Nekad ovaj prenos ide i delom preko usta ili želuca, zato što petrolej lako ulazi u sistem krvi.

Broj 231
Za "Bilje i Zdravlje" govore:

Mirjana Bobić Mojsilović, pisac

Milan Gromilić, solista baleta

Alternativa
*Jova - majstor za bebe

*Petrolej čisti ćelije raka

Fitoterapija
Biljem protiv niskog pritiska

Fiziognomija
Lice otkriva bolest

Ordinacija
-Živeti sa bolom

-Žučna kesa
Masno je opasno

Antibiotici
Leče upalu
kvare stomak

Brašno od tikve
Lek iz uljane pogače

Libanska kuhinja
Za meze 54 vrste jela

Deca/Seksualnost
Objasni i ne brani

Psihologija
Strah odlaže akciju

Dijabetes
Slatkiši vode u bolest

Cirkulacija
Bez šetnje nema zdravlja

Očne infekcije
Oko leči samo lekar

Lečenje biljem
Prva pomoć iz prirodne apoteke

Aktuelno/Zaražene ribe
Crv sumnje na stolu

Treći krajnik
Rez leči infekcije

Deca/Seksualnost
Objasni i ne brani

Hepatitis E
Bolest prljavih ruku

Prirodna kozmetika
Za zdrav i baršunast ten

Rekreativni balet
Figura iz snova

Mataruška banja
Lekoviti izvori na obali Ibra

Savetovalište za obolele od kancera
Podrška u pravi čas

Kristaloterapija
Kamenčići štite i leče