Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 128
aktuelno izdanje
Ljubav je moj pokretač!
Tanja Petrović


Piše:Jelena Matijević
Srpsku glumačku scenu, polako ali sigurno, osvaja još jedna, mlada talentovana glumica. Tanja Petrović debitovala je početkom oktobra prošle godine ulogom Andreje u predstavi “Vitamini”, na sceni “Raša Plaović” beogradskog Narodnog pozorišta. Potom je usledila nova uloga u predstavi “Nova Stradija”, reditelja Kokana Mladenovića, čija premijera je održana ovih dana. A kada je reč o debiju na malim ekranima, Petrovićeva se publici predstavila ulogom Sunčice u seriji “Pare ili život” koja se emituje na televiziji “Pink”.

* Kada je gluma “uplovila” u Vaš život?
- U detinjstvu, ali slučajno! Pošto sam bila užasno nemirno dete, da bi me smirili, roditelji su me upisivali u razne sekcije, na časove plivanja i džuda. Ali, sve bi mi vrlo brzo postajalo dosadno. Onda se deda Zvonko dosetio i predložio da me upišu u dramsku sekciju beogradskog Teatra “13”. Tu sam se konačno smirila i u ovom amaterskom pozorištu provela sam 8 godina. Posle završetka osnovne škole, četiri godine sam bila ponosni član “Dadova”. Sada sam apsolvent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Biljane Mašić.

* Bili ste drugi na prijemnom?
- Da i ponosna sam na to. Istina, pravi sam “štreber” i za prijemni sam se spremala mesecima dok, gledano iz mog ugla, sve nije bilo savršeno.

* Postoji li neka uloga koju posebno priželjkujete?
- Ljubav prema poslu je moj glavni pokretač, ali svesna sam da ima mnogo talentovanih glumaca i da nismo u prilici da biramo. Sada prihvatam uloge kako bih se dokazala. One koje dobijem uradim najbolje što mogu, jer verujem da glumac koji svaku dobijenu ulogu odigra najbolje što može, u jednom trenutku može i da bira šta će raditi. Verujem da dobar glumac može da bude dobar i u komediji i u drami.

* Kako se nosite sa tremom?
- Dugo sam je imala, ali je to uvek bila pozitivna trema koja je “radila za mene”. Odskora je više ne osećam. Volim pozorište zbog kontakta sa publikom i direktne, iskrene podele emocija s gledalištem. Inače sam veoma samokritična, toliko da uvek mislim da sam ulogu mogla bolje da odigram.

* U prelomnim situacijama, da li sledite srce ili razum?
- Rekla bih da su jake emocije razumno utkane u sve što radim. U tom smislu se i na poslu mnogo dajem.

* Kako se nosite sa sujetom i ljubomorom kojih, ipak, ima u Vašem poslu?
- Pogađaju me i tuđa sujeta i ljubomora. Priznali to ili ne, mi se međusobno uvek pomalo takmičimo. Dobro je da takmičarski duh bude prisutan, ali samo u onoj lepoj, pokretačkoj dozi. Mislim da se ljudi nepotrebno i mnogo bave tuđim životima. Moj moto je:”živi i pusti druge da žive”. Ne volim da pričam o drugima. Ali ako je nekome stalo da čuje moje mišljenje, tada sam uvek iskrena!

* Da li u životu uvek imate i plan “B”?
- Da. Uvek prvo dobro razmislim, sagledam sve činjenice i tek onda odlučujem. Ne volim iznenađenja i da zavisim od drugih. Najbolje se osećam kada su “svi konci” u mojim rukama.

* Imate li pored posla i fakulteta mesta i za iskrenu ljubav?
- Naravno, bez ljubavi ne bih mogla da živim! Ona je moj pravi pokretač. Moj mladić je košarkaš, razumeme me, podržava, bodri. Pored njega sam sigurna, vesela i nasmejana. Veoma je duhovit i često me zasmejava.

* Da li Vas život uz sportistu stimuliše na redovnu rekreaciju?
- Nije on jedini sportista u mom životu. Odrasla sam u sportskoj porodici jer je i moja mama bila profesionalni košarkaš. Ali, ja baš i nemam sportske navike. Volim da odem na masažu i fitnes kad imam vremena. Nažalost, ne mogu da se pohvalim da je to redovno.

* Koliko vremena posvećujete nezi?
- O mojoj kosi jednom sedmično brine frizerka kojoj verujem i potpuno sam joj se prepustila, a o licu brinem sama. Mlada sam i verujem da mi je dovoljna osnovna nega: kvalitetne dnevne i noćne kreme.

* Imate li neki svoj “dnevni ritual”?
- Budi me sat, najmanje 20 minuta pre ustajanja. Toliko mi treba da se “osvestim”. A kada ustanem obavezno uradim vežbe istezanja. Tek tada počinje novi dan. Retko doručkujem kod kuće, volim brzu hranu pa su sendviči moj omiljeni doručak. Priznajem da bih volela da se hranim zdravije, ali obaveze mi često uskraćuju taj užitak. Volim povrće, ali ne i voće. Osim ananasa kojim se naslađujem svakodnevno.

* Šta sebi želite?
- Bojim se samoće i ne bih volela da budem sama. Želim toplu porodicu, decu i stalni angažman u nekom pozorištu.


ŽENE I MUŠKARCI
* S obzirom na to da ste sebe okarakterisali kao “iskrenog diplomatu”, šta nikada ne biste rekli ženi, a šta muškarcu?
- Ženi nikada ne bih rekla da je debela, jer su sve dame osetljive na to. Naročito one koje su gojazne. One i same to znaju, pa bi takva doza iskrenosti prema njima samo dodala “ulje na vatru”. A muškarce ne bih štedela, njima bih sve rekla!

OLEG MENŠIKOV I TOM HENKS
* Kada bi Vam se ukazala prilika, kojeg svetski poznatog glumca biste poželeli za partnera?
- Na prvom mestu Olega Menšikova, ruskog maestra koji me je opčinio ulogom u filmu “Sibirski berberin”. On i njegov način glume za mene su bili pravo otkrovenje. Bila bi čast i zadovoljstvo da glumim sa njim. A kada je o holivudskim zvezdama reč, gluma i moć transformacije Toma Henksa su za divljenje i poštovanje.

Broj 128

Med jača muškost

Kivi za bolje raspoloženje

Poželjni testovi pre trudnoće

Masažom obnovite vitalnu energiju

Kičma bez bolova

Ublažite napade astme

Saveti da lakše prebrodite ekonomsku krizu