Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 166
aktuelno izdanje
Sa Vukom u Dnevniku
i kod kuće
Piše:Jelena Matijević
Kada je počinjala karijeru na Televiziji „Politika“, poznavaoci novinarsko-voditeljskog posla prepoznali su sve profesionalne kvalitete Nataše Jeremić, tada Lekić. Kasnije se dugogodišnjim radom na BK televiziji potvrdila ozbiljnošću i odmerenošću, a već nekoliko godina vodi i uređuje jednu od najuticajnijih informativnih emisija u Srbiji, “Dnevnik 2” Radio-televizije Srbije.
Iako je gledaju u ozbiljnoj voditeljskoj ulozi gledaocima već godinama ne mogu da promaknu Natašin šarm, gracioznost i lepota kojima pleni. Uz sve lične kvalitete, posebno zanimljivom je čini i podatak da je supruga Vuka Jeremića, šefa srpske diplomatije, jednog od najpopularnijih ministara i pripadnika Demokratske stranke.

* Nema sumnje da ste, ne samo po vrhunskom profesionalizmu, već i lepotom zaštitno lice nacionalne televizije. Imate li neki tajni recept za svršen ten?
- Iako vodim računa o licu, ipak sam najzahvalnija genima. Ten mi je dobar i nemam probleme sa kožom. Uglavnom koristim biljne kreme. U poslednje vreme, čak, vodim računa da su organske i da imaju što manje konzervansa. Osim toga, nijednu ne koristim dugo, već ih menjam svaka 3-4 meseca. Nikada ne dopustim koži da se navikne na jednu i „iznenađujem“ je svaki put nekom novom. Licu to odgovara, koža dobro reaguje i uvek primetim pozitivne promene. Osim gena, i dovoljno sna je „ključ“ za lep ten. Možemo da se mažemo najboljim preparatima i odlazimo na najskuplje tretmane, ali nećemo imati koristi ako nedovoljno spavamo. Nažalost, navikla sam da kasno ležem i to nije dobro, a sa godinama koža, telo i koncentracija počinju da osećaju posledice kratkog sna. Nespavanje je moglo da prolazi do pre nekoliko godina, ali sada više ne. Zato se trudim da, kad mogu, ranije odem na spavanje, mada mi retko uspeva.

* Čini se da Vaše lice štedite od mnogo šminke i diskretno se šminkate.
- Maskara, sjaj za usne i malo rumenila su sva moja šminka. I privatno, i na poslu. Senke retko koristim, jer se ne osećam prijatno. Imam utisak da su mi kapci teški.

* Na „velika vrata“ vratili ste punđu, jednu od najlepših i najromantičnijih frizura.
- Kosa uvijena u punđu bila je slučajno otkriće frizera BK televizije. Shvatili smo da je „kamera hoće“, da dobro izgleda a praktična je i pristojna. Ima i onih koji mi kažu da je vreme da promenim frizuru, međutim, za sada neću jer sam se navikla na nju. Kada je o nezi kose reč najčešće je samo operem, stavim balzam i jednom mesečno pakovanje. Nekada sam pakovanje sama pravila od žumanaca i maslinovog ulja, a sada ga kupujem, ali isključivo ako je od bilja.

* Imate li vremena za rekreaciju?
- Volim da plivam i šetam kad god mogu, mada nikad nisam bila sportski tip. Od nedavno sam počela da vežbam. U teretani šetam na traci, radim vežbe na strunjači, a u parteru sa loptom i - prijaju mi. Imala sam probleme sa kičmom tako da kod kuće radim i vežbe za leđa. Nisu naporne i traju oko 45 minuta. Sve u svemu, pomalo se štedim u fizičkim aktivnostima, da se slučajno ne umorim (smeh)! Kombinujem ove vežbe, osluškujem telo i radim ih onoliko koliko mi prijaju. Nisam toliko opterećena izgledom da moram da se iznurujem vežbanjem. Šta vredi da dobro izgledam ako do njega dođem lošom voljom i energijom. To ne mogu, a i pomalo sam lenja.

* „Lenjost“ u vežbanju se ne primećuje na Vašoj liniji.
- Zdravo se hranim i ne volim slatkiše. Retko pojedem čokoladu, ali ako se latim tog slatkiša ceo nestane za pet minuta. Nikada se ne setim da kupim ili spremim neki slatkiš, iako sam veliki gurman i volim sve da probam. Meso obožavam, ne bih mogla da živim bez njega. Jedem mnogo voća i povrća, tako da u kući uvek ima po 4-5 vrsta. Osim toga, trudim se i da hranu spremam na zdrav način. Isključivo koristim maslinovo, ulje koštica grožđa i jabukovo sirće. Nekad sam kupovala oku najprivlačnije povrće i voće, na primer najveće, najcrvenije i što sjajnije jabuke. Više nije tako jer sam shvatila da su „čista hemija“, pa sada ih nabavljamo isključivo sa sela.

* Koje je omiljeno jelo bračnog para Jeremić?
- Najčešće spremam salate, ali nemam recepte. Volim da improvizujem tako da salata sa istim sastojcima uvek izgleda drugačije. Posle toga se hvalim da sam umetnik u kuhinji! Od uobičajenih jela zimi obožavam da spremam različite supe, variva i rinflajš sa sosovima od rena i paradajza koje oboje volimo.

* Zbog svega što stigne da uradi, Vuk je nedavno dobio epitet „supermena“. Da li je teško da pratite njegov tempo i koliko energije ulažete da sačuvate ono što je samo vaše?
- Nemamo čarobnu formulu, ali mislim da se dobro snalazimo. Ima trenutaka kada poželim da je češće kod kuće, ali uglavnom uspevamo da uskladimo privatne i poslovne obaveze. Ovakav način života je i u skladu sa našim karakterima. Volim što je pored mene čovek koji sa mnogo ljubavi i energije obavlja sve dužnosti i poslove. Oboje smo puni energije koju ulažemo i u posao i predajemo je jedno drugom. Našli smo se i negujemo odnos, bez obzira na povremenu razdvojenost i Vukova česta putovanja. Zbog toga, verovatno, i opstajemo i uspevamo da sačuvamo privatnost.

* Mislite li da je i ljubav „pomoćni faktor“?
- Kako da ne! Ljubav i međusobno poverenje su najvažniji, posebno ako jedan od partnera često odsustvuje od kuće. Uostalom, ljubav, razumevanje, strpljenje i kompromisi su stubovi svake veze i odnosa. I među prijateljima i među roditeljima i decom.

* Imate li vremena za prijatelje i koliko su vam važni?
- Prijatelji su nam izuzetno važni. Uglavnom se družimo sa starim, dobrim prijateljima iz detinjstva i iz studentskih dana i trudimo se da se viđamo što češće.

* Zasad je Vaša porodica dvočlana, planirate li da je „proširite“?
- Naravno!

PROFESIONALIZAM PRE SVEGA
* I Vi i Vuk ste bili poznati u svojim profesijam pre venčanja. Koliko vam brak pomaže i da li možda odmaže u radu?

- Meni ne pomaže, a ni Vuku. Štaviše, čini mi se da je to, povremeno, opterećenje i njemu i meni. To što mi je suprug ministar spoljnih poslova, u radu mi, možda, čak i odmaže. Posebno kada uređujem “Dnevnik”. Ali već sam se navikla i shvatila da ne vredi da se obazirem na komentare. Radim profesionalno, najbolje što mogu, mirno spavam i, što je najvažnije, pred sobom sam čista i ničeg se ne stidim.

NJUJORK BUDI EMOCIJE
* Nedavno ste se vratili sa odmora. Volite li putovanja?
- Od detinjstva često putujem. Najpre sam išla sa roditeljima, potom s prijateljima, a sada sa suprugom. Na tim putovanjima sam upoznala različite narode, kulture, ljude i običaje. Svi su na neki način ostavili trag u sećanjima. Ipak, najviše volim Njujork. Ima fantastičnu energiju koja čini da se uvek dobro osećam. Tako je bilo kada sam u taj grad prvi put otišla i ponavljalo se svaki naredni. Za „veliku jabuku“ me vezuju i bliski prijatelji koji tamo žive, a i supruga sam upoznala u Njujorku. Volim i London, Sevilju i more oko Sicilije, ali Njujork je, ipak, poseban.

MINĐUŠE - ZAŠTITNI ZNAK
* Uvek ste elegantno i odmereno obučeni. Koliko pratite modna dešavanja?

- Vesti zahtevaju svedenu garderobu i tu nema eksperimentisanja. Privatno imam periode kad nosim samo patike ili isključivo obuću sa potpeticom. Nemam određen stil oblačenja, ali bih mogla da ga svrstam u sportsku eleganciju. A, kako ću da se obučem zavisi od raspoloženja posle jutarnjeg buđenja. Volim i modne detalje i nakit, a minđuše obožavam. Bez njih nikada nisam izašla iz kuće. Volim i ogrlice, pa često eksperimentišem i kombinujem nakit.

VODA ME SMIRUJE
* Postoje li predeli koji Vas odmaraju i oslobađaju stresa?

- Kad god mogu odem na more, jer me voda opušta, umiruje i odnosi mi negativnu energiju. Volim i šumovite planinske predele, uživam da šetam njima, ali mi ne prijaju zime na planini. Nekada sam obožavala skijanje i sneg a sada bih sve zime menjala za leto. Moja idealna kombinacija za opuštanje je lepa priroda, bogato rastinje i reka, jezero ili more u blizini.

Broj 166
Lečenje biljem
Padej, carstvo čaja
Život na kamilici

Lečenje biljem
Travarka Mirjana Pešić iz Vlasotinca
Melem od devet trava

Alternativa/ Hirudoterapija
- lečenje i ulepšavanje pijavicama
Čiste krv i podmlađuju


Lekovi iz prirode
Porodica Milojević gaji šitake
"Ubice" tumora s Jastrepca


Ordinacija/ Hondroprotektori
Graditelji hrskavice


Apoteka/ Analgetici
Za bol paracetamol


Alternativa/ Menopauza u kineskoj medicini
-Ženino drugo proleće


Na čaju kod...
Branka i Mladen Veselinović, glumci
Ne možemo večno biti mladi


Banje/ Vranjska banja
Lečenje i u kraljevskoj kadi


Ordinacija/ Žene i seks
Sve je slađe posle svađe