Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 175
aktuelno izdanje
Žena za sva vremena
Jovana Janković

Piše: B.Laćarak
Na čaju sa...Da li je Jovana Janković u drugom stanju? Kada će Željko i Jovana stati “na ludi kamen”? Jovana nosi sve kraće suknje! Jovana stavila silikone!
Već godinama pažnju medija zaokuplja šarmantna voditeljka jutarnjeg programa Jovana Janković. Lepa i zgodna, a još je u vezi sa poznatim i uspešnim Željkom Joksimovićem!

Ona se mnogo ne sekira zbog ovih glasina, jer je, kaže, svesna da su oduvek oni koji obavljaju javne poslove u žiži interesovanja.
Već šest godina uz srdačno “dobro jutro” pozdravlja brojne gledaoce jutarnjeg programa. Najpre RTS-a, a sada Pinka.

Uvek doterana, nasmejana, raspoložena za priču. Sva blista. Pozitivnu energiju kojom zrači, lako prenosi i na gledaoce. A da li je baš uvek tako dobro raspoložena kao što na malim ekranima izgleda?
- Dobro raspoloženje je sastavni deo posla kojim se bavim, ali naravno da ima onih jutara kada mi nije baš sve potaman – kaže u razgovoru za “Bilje i zdravlje” Jovana Janković. - Kada se desi, trudim se da to prikrijem i nadam se da u tome uspevam. Kolega Srđan Predojević, sa kojim godinama radim ovu emisiju, i ja, još prvog dana smo odlučili da sve naše probleme ostavimo ispred studija, a da to mesto u kojem snimamo, bude naša oaza dobrog raspoloženja.

Osmeh je njeno najjače oružje. Svesna je toga, pa ga često i koristi.
- Kada se smejem, radim to iz srca. U protivnom, to i nije smeh. Zato se trudim da u životu budem okružena ljudima sa kojima se smejem ili da budem u situacijama koje mi mame osmeh na lice.

Nije joj teško da porani da bi bila u najboljem izdanju. Ipak, uspela je, kaže, da pronađe način kako da prepolovi vreme potrebno za doterivanje.

- Godinama sam težila tome da moje spremanje za program traje što kraće. Nikada nisam mogla da prihvatim da optimalno za šminku i frizuru treba 45 minuta. Danas imam sreću da svakoga jutra pored sebe imam Mariju koja mi namešta kosu i Violetu koja me šminka, i to sve zajedno traje maksimalno 20 minuta. Presrećna sam zbog toga jer, iako svakoga dana radim, ne predstavlja mi problem ulepšavanje i što je najvažnije, ne oduzima mi mnogo vremena.

A, kada se kamere ugase, skida scensku šminku, koja je neuporedivo jača od dnevnog mejkapa, a i njenoj koži ne bi prijalo da je nosi celog dana.
- I privatno volim da se lepo obučem, našminkam, isfeniram, kao i svaka žena, ali tokom dana sam uvek bez šminke, što mnoge čudi. Ja se najbolje osećam, kada sam u trenerci i bez šminke. Zato od svih dana najviše volim nedelju.

Ima sreću, priznaje, da ne mora da vodi računa o ishrani, jer nema problema sa kilažom. Trenira tri puta nedeljno, i trudi se da ne izostaje, koliko god je to moguce. Voli da vežba i da ide na masažu.
- Na svu sreću još ne moram da se odričem nekih gurmanskih specijaliteta. Jedem ono što volim i uživam u hrani.
Prija joj francuska i italijanska kuhinja, a najviše voli da pije šampanjac i belo vino. Kada ima slobodnog vremena voli da ostane u kući i da gleda omiljene serije. To je, kaže, najbolje opušta.

U zemlju čuda, kako joj je kao devojčici izgledao sav taj glamur koji okružuje javne ličnosti, uplovila je jednostavno, koristeći svoj glavni adut – šarm. Lako je osvojila gledaoce, a pre dve godine i srce kompozitora i pevača Željka Joksimovića. Ljubav se, kažu, rodila iz prijateljstva i svakim danom je sve jača. Željko je izjavio da je Jovana njegova žena za sva vremena, a ona je uzvratila komplimentom da je on savršen muškarac.
- Trudimo se da sačuvamo naš život za sebe, ali to je nemoguće. Oboje smo izabrali da budemo javne ličnosti i moramo sa tim da se nosimo. Kao i svaki par, i nama se dogode neke nesuglasice, ali ih uvek rešavamo razgovorom. To je, po mom mišljenju, jedini način da održimo zdravu vezu.
Priznaje da je veoma romantična, omiljeni cvet joj je orhideja, a boja – roza. Nije sanjar, trudi se da u životu bude realna. Ne postoji nešto o čemu je maštala, a da joj se to nije ispunilo. Zacrtanih planova za budućnost nema.

A što se njenog srca tiče?

- Što se osvajanja mog srca tiče, to je završena priča, već je osvojeno.

Stres
U današnje vreme svi smo pod stresom nažalost, ne možemo tome da se suprotstavimo. Trudim se da se koliko god mogu klonim stresnih situacija, jer, koliko mi se čini, ne postoji lek protiv stresa.


Želja
Kada se kazaljke sata preklope u ponoć, u prvim sekundama Nove 2011. godine, poželeće sebi i drugima samo sreću, jer ona, sa sobom nosi i sve ostalo.

Broj 175
Severina Vučković, pevačica
Prava žena tek u tridesetim..

Lečenje biljem
Deset najlekovitijih biljaka

Psihologija
Put do sreće je umeće.

Implanti
Novi zubi za 60 minuta.

Ćelavost
I frizura iz epruvete.


Lečenje biljem
Čaj po datumu rođenja.


Ordinacija - Urološke upale
Čizma zdravlje čuva..

Kvantna medicina
Talasi leče kao melemi.


Čuvanje namirnica
Pažljivo sa viškom.


Alternativa - Mile Stojmenović, neobični profesor
Ne zna kako, ali pomaže.

Rekreacija - Ples
Koraci za uživanje u životu

Banje - Koviljača
Sumpor leči kraljevski..

Psihologija
Neodoljiva čar avanture.