Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 180
aktuelno izdanje
Hemija čarobne pesme
Piše:B.Laćarak
Čarobna Nina, kako mnogi ovih dana tepaju našoj predstavnici na ovogodišnjoj Evroviziji u Dizeldorfu, baš ume da pobeđuje. Evrosong je zapravo kruna u nizu trijumfa ove zgodne i lepe plavuše, koja se već, iako ima samo dvadesetjednu godinu, okitila brojnim muzičkim i školskim nagradama. Višestruka je „Zlatna sirena”, „Zlatna pahulja”...Bila je vukovac, đak generacije 13. beogradske gimnazije, a danas je odličan student treće godine Farmacetskog fakulteta.
Interesantnim nastupom, odličnom interpretacijom pesme „Čaroban” Kristine Kovač ubedljivo je pobedila na ovogodišnjem Evrosongu i preko noći postala – poznata.
- Ne opterećujem se-kaže u razgovoru za “Bilje i zdravlje Danica Radojičić Nina. - Nekako sve za sada prihvatam u hodu. Promena naravno ima i za mene i moju porodicu, ali pokušavam da sve ovo prihvatim kao nešto što se događa sad, trajaće do maja, a posle se vraćam svojim starim obavezama.
Na pitanje da li je rođena pod srećnom zvezdom kada joj takmičenja tako dobro idu od ruke, kaže da je igrom slučaja, izbor “pao na nju”, ali veruje da čovek i sreću treba da zasluži.
- Kristina me jeste pronašla na ju-tjubu, ali verovatno me ne bi pozvala da nije čula dobar glas. A za glas ipak treba vredno raditi pre toga.
Trudi se da pruži maksimum u svemu što radi, po prirodi je borac i optimista. Voli da bude prva, ali se ne opterećuje time, niti joj je to prioritet u životu.
- Bila sam svesna sa kim se takmičim, a tu pre svega mislim na Aleksandru, i na to da su sve pesme radili vrhunski kompozitori, tako da ne bih bila razočarana da sam osvojila drugo mesto. Ipak, veoma sam srećna što sam pobedila.
Zadovoljna je onim što je prikazala na Evrosongu, ali kaže,
uvek može još bolje.
- Biće nekih izmena, ali neznatnih, taman toliko da nastup na Evroviziji bude još bolji. O tome odlučuju Kristina i tim Radio-televizije Srbije.
Volela bi da izbalansira farmaciju i muziku, nekako da spoji dve značajne stvari u životu, kao što je to i do sada radila.
Kaže da je upravo hemija možda zajednički element.
Ovih dana pokušava da se dogovori sa profesorima na fakultetu kako da opravda odsustvo sa redovnih vežbi kojima po Bolonji studenti moraju da prisustvuju.
- Imaju razumevanja svi na fakultetu, pa verujem da ćemo pronaći neko zajedničko rešenje, jer u ovom trenutku ne znam kako bih mogla da postignem sve. Obaveze stižu jedna drugu.

Prošle godine osnovala je grupu “Legal sex department” sa kojom nastupa.
- Naziv je došao spontano. Predlog je dao klavijaturista, a svi članovi benda odmah su ga prihvatili. Ne znači ništa posebno, osim što je efektan. Trenutno sam okrenuta samo „Pesmi Evrovizije” i Diseldorfu, tako da sa bendom nastavljam da radim kada se sve završi. Oni imaju razumevanja prema ovome i zahvalna sam im na tome.

DRŽIM SE SA FRODOM
Osim muzike i farmacije, koji joj ispunjavaju gotovo svaki trenutak, voli da se druži i sa prijateljima, ali kaže da ima malo vremena za sve što želi da radi.
- Imam i kucu Froda i volim da u trenutcima pauze provodim vreme u šetnji sa njim.

RECEPT
Kao odličan student farmacije pitali smo je da li ima neki tajni recept „za dobar glas i vitak stas”?
- Budi ono što jesi, jer svi ostali su ionako zauzeti, odgovorila je Nina Radojičić.

Broj 180
Tanasije Uzunović, glumac
Gospodin
proslavio
seljaka


Nada Vasiljević, novinar i TV voditelj
Najbolje nosim iz kuće


Lečenje biljem
Bebe iz čajnika


Mladi izdanci riznice zdravlja

Lekovito bilje po krvnim grupama

Kako sačuvati vid
Oko nikad ne lečite sami!


Oporavak
posle operacije
Vreme leči rane

Sindrom karpalnog tunela
Dlan trne, ruka boli

Abeceda mononukleoze
3 nedelje
lečenja i
mirovanja


Sinkopa
Oh, padoh u nesvest!


Zamrznute namirnice
Zdrav jelovnik sa leda


Lekovito bilje
Darovi Vlasine u kesici čaja


Pedijatrija
10 najčešćih pitanja lekaru


Prevencija
Papanikolau test i kolposkopija
-Žena čuva ključ svog zdravlja


Rekreacija
Pokreni se i biće ti bolje!


Banja Vrdnik
Melem za reumu i ekceme


Ljubav i prijateljstvo
Samo seks ili nešto više?


Za „Bilje i zdravlje“ govore:

Tanasije Uzunović
Goran Paskaljević
Bojana Lekić
Merima Njegomir
Nada Vasiljević