Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Broj 181
aktuelno izdanje
Porodica mi daje snagu
Tijana Čurović

Piše: I.Kovačić
Najpre primećena kao lepo i mlado lice, vrlo brzo Tijana Čurović uspela je da ubedi gledaoce i da je majstor glumačkog zanata. Gledali smo je u najgledanijim domaćim serijama – „Moj rođak sa sela“, „Greh njene majke“, „Ranjeni orao“, „Vratiće se rode...“ Trenutno je u ulozi voditeljke rijaliti programa „Domaćine, oženi se“. Sudeći po životnim stavovima koje je podelila sa nama, odnosno po tome što je u njenom sistemu vrednosti porodica na prvom mestu, prava je osoba za ovaj rijaliti.
Mada posreduje da domaćini po Srbiji nađu ljubav svog života, ona je „potragu“ završila pre nekoliko godina kada se udala za kolegu, glumca Slavišu Čurovića sa kojim ima četvorogodišnju ćerku Taju.

* Ostvarili ste se na porodičnom, šta očekujete na profesionalnom planu?

- Porodica mi je na prvom mestu, sve ostalo je na drugom mestu. Nikada nisam bila previše ambiciozna. Ali, važno mi je da radim u dobrim projektima, da biram ljude sa kojima ću da sarađujem. Radujem se poslu, a kad ne budem osećala zadovoljstvo dok snimam, razmišljaću o drugoj profesiji.

* Kako podnosite ulogu savremene žene – radite, gajite dete i vodite računa o kući?

- Lako. Slobodno vreme isključivo je rezervisano za ćerku i porodicu, jer sa njima zaista uživam. Kada zbog posla ne mogu da je čuvam, pomažu bake i vrtić!

* Da li Vam neko pomaže u kućnim poslovima?

- Suprug i ja smo tako vaspitani, što nam sasvim prija, da se zna kakva je raspodela poslova, odnosno, ko je muško, a ko žensko. Ipak, uvek me obraduje da ako ne stižem, on umesto mene sredi kući ili napravi večeru.

* Koji je vaš „recept“ za dobar stas i lepotu?

- Nisam sigurna da bih ga preporučila, ali istina je da jedem malo, spavam malo, plus cigarete i stres, tako da su to elementi koji u najvećoj meri doprinose mojoj „liniji“. Šalu na stranu, ima i dobrih stvari. Volim da jedem kuvana jela sa dosta povrća i veliki sam ljubitelj voća. Osim toga, dugo sam se bavila plesom, a sada se rekreiram tako što šetam sa ćerkom.

* Šta Vas svakodnevno motiviše?

- Definitivno ćerka, jer ne postoji ništa što mi je teško da uradim za nju. Kada sam umorna, bolesna, neraspoložena, dovoljno je da me pogleda i ja sam spremna da joj ispunim svaku želju.

* Kako provodite slobodno vreme?

- Gledam filmove, čitam, idem u šetnju ili šoping, ali najviše mi prijaju lepo vreme i boravak u prirodi.

* Šta je po vašem mišljenu najbitnije da žena ostvari u životu?

- Mnoge moje drugarice misle da su nespremne i ne odlučuju se na stvaranje porodice, a ja bih rekla da je to jedino važno. Mislim da nikada nije ni prerano, ni prekasno da se postane majka, jer tim činom život dobija pravi smisao.

* Idealan način života po Vama je?

- Miran i povučen život u malom morskom mestu sa puno dece i životinja.

* Šta je potrebno za sreću?

- Pozitivan stav, širok osmeh i ljubav.

PAKOVANJE ZA KOSU
Tijana
kaže da nije poznavalac lekovitog bilja, ali da dosta o njemu saznaje od brata, koji neke biljke čak uzgaja na terasi. Jedna od njih je lavanda, čiji miris Tijana obožava. Relaksira je i zato kapi lavande dodaje u pakovanje za kosu.
Našim čitateljkama preporučila je recept koji godi i kosi i koži glave: U maslinovo, čičkovo ili kokosovo ulje dodati žumance, limunov sok i nekoliko kapi ulja lavande. Utrljati u koren kose i ostaviti da odstoji najmanje pola sata, a potom oprati kosu na uobičajeni način.


EROTIKA NA FILMU

* Da li bi snimali erotske scene?

- U našem filmu su retke erotske scene. Svlačenje treba da ima meru, poentu i cilj. Ako toga nema, protivnik sam vulgarnosti i nepotrebnog ogoljavanja glumica. Sa druge strane, ako je zamisao dobra i neophodna da bi se prikazala suština, zašto da ne. Ipak, ne verujem da je u domaćoj kinematografiji to moguće.

Broj 181
Maslačak
Melemi za žuč, jetrui pankreas

Naturoterapija
Napravite sok od pšenice

Za „Bilje i zdravlje“ govore:
Radmila Živković, Tijana Čurović, Milan Gutović, Zdravko Šotra
Mina Lazarević, Oliver Njego, dr Nada Macura, Ivon Jafali

Lečenje biljem
-Žalfija čuva osmeh i zube

Pitajte travara

Dekubitus
Nega u krevetu

Poremećaji spavanja
Beži, beži nesanice

Ljubav na daljinu
Čar iščekivanja sreće

Tetovaže
Neizbrisav trag

Hepatitis
Čuvajte jetru od virusa

Jermenski recepti
Slano sa suvim voćem

Rekreacija i hrana
Mišići vole proteine

Mataruška Banja
Voda koja rađa bebe