Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Voćni čajevi i ajvar osvojili rezidenciju
Zdravstveni bilten poznatih: Adžej Svarup, ambasador Indije u Beogradu
Adžej Svarup

Piše Svetlana Radovanović

Ambasadoru Indije u Beogradu i njegovoj supruzi odmah su se dopali čaj od nane i ajvar, a oduševljeni su i gostoprimstvom na koje svakodnevno nailaze

Na beogradskom Senjaku, u kući koju je Nikola Pašić svojevremeno izgradio za sina, rezidencija je ambasadora Indije. Od sredine oktobra tu žive gospodin Adžej Svarup i njegova supruga Čanda. Rezidenciju okružuje ogroman vrt u tradicionalnom stilu u kojem je i ruža koju je šezdesetih godina zasadio Džavaharlal Nehru kad je dolazio u posetu Josipu Brozu.
Dalje...

Adrenalin u duši
/Sam svoj lekar/ Gordana Živojinović
Gordana Živojinović

Imam toliko ljubavi da bih mogla da je izvozim i zbog toga se osećam mnogo bogatom i ponosnom, jer malo ljudi zna da voli: zato je porodica moj epicentar

Pre petnaest godina prva se u Srbiji "okovala" crnim zlatom. Ušla je u vrtlog namenjen muškarcima i počela da trguje naftom. Danas je Gordana Živojinović vlasnica kompanije "Ajant", koja se bavi prodajom ovog najdragocenijeg energenta. Uprkos rizičnom poslu koji je odabrala, koji zahteva ne samo veliku hrabrost, već i snagu muškarca, uspela je da čvrstinu sakrije iza privlačne ženstvenosti. Tajna lepote ove četrdesetpetogodišnje žene, bake dve malene unuke Anđele i Anabele, je, kako kaže, u ljubavi i srećnom porodičnom životu.
Dalje...

Moćne suze tropskih šuma!
/Darovi prirode/ Sandalovina
Piše J. Matijević

Puna četiri milenijuma sandalovo drvo pušta korenje u tradicionalnoj medicini, a i danas se koristi za lečenje depresije, nesanice, infekcija, bronhitisa i - kao snažan afrodizijak

U istočnoj Indiji, na Malajskim i Polinezijskim ostrvima i u Australiji raste čak devet vrsta čarobnog sandalovog drveta, koje između ostalog krije i brojna lekovita svojstva. Njegovo ulje, poput moćnih suza tropskih šuma, blagotvorno deluje na nervni sistem, leči akne, umiruje infekciju mokraćnih puteva, a cenjeno je i kao izuzetan prirodni afrodizijak.
Dalje...

Vesti
Suvo grožđe čuva zube!
Iako se za namirnice koje su slatke i lepljive, kao što je suvo grožđe, smatralo da prouzrokuju propadanje zuba, novija istraživanja potvrdila su suprotno. Pokazalo se da supstance iz suvog grožđa suzbijaju rast bakterija odgovornih za nastanak karijesa i bolesti desni pre svega zato što obiluju fruktozom i glukozom, a ne saharozom koja je glavni krivac za obolenja usne duplje.
Dalje...

Horoskop
19. 1. - 2. 2. 2007.
OVAN
Zadovoljstvo vam je u prvom planu, ali uglavnom samo vaše. Partner je svestan vašeg egocentrizma, zato se nemojte začuditi njegovim nezadovoljstvom. Ukoliko želite da budete zadovoljni, imajte na umu da morate zadovoljiti i izabranika. Na poslovnom planu ređate uspeh za uspehom. To ne znači da i dalje ne treba da budete oprezni. Pred vama su iskušenja zbog kojih ćete morati duboko da se zamislite, pre nego što donesete ispravnu odluku. Zdravlje vam, bar za sada, ne predstavlja problem.
Dalje...


Sadržaj:

Bilje

SANDALOVINA
Moćne suze tropskih šuma

ANKSIOZNOST
Strah ublažen čajem

BILJNA DIJETA
Stas kao klas

ZELENA LEPOTA
Umijte krv za lep ten


Zdravlje

RAZVOJ BEBA PO MESECIMA
Homosapiens u pelenama

KAFA, ALKOHOL, DUVAN
Tri jahača bolesti

KUĆNA KOZMETIKA
10 trikova da blistate