Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Ubod pčele leči!
Otrov insekta za bolje zdravlje
Piše Sandra Labudović

Pred pčelinjim otrovom “uplaši se” ceo organizam, pa ubrza dotok krvi u bolestan organ, pospeši rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem i razmenu materija, stvara antitela, snižava pritisak i holesterol, jača srčana muskulatura... a rezultat je bolje zdravlje

Verovatno su mnogi bili svedoci da stariji dozvoljavaju da ih ubode pčela i pritom objašnjavaju da je to odlično za reumu. Ma koliko izgledalo čudno, ima naučnog razloga za to! Jer, verovali ili ne, otrov ovog insekta je lekovit.
Dalje...

Energija obasjana reflektorima
Sam svoj lekar - Iva Štrljić
Iva Štrljić

Piše Svetlana Radovanović

Sa poznatim roditeljima “za vratom” izborila se za vlastito mesto pod reflektorima, dok ulogu domaćice rado prepušta mami, a samo povremeno sebi za ljubav, i iz polupraznog frižidera začas napravi malo kulinarsko čudo. Bucmasta u detinjstvu, danas juri sve lajt varijante da tako zakine suvišne kalorije, ali priznaje da joj vitak stas, ipak, počiva na genetici.

Mlada, lepa, vitka, viša u prirodi nego što izgleda na ekranu, tačna u minut i orna za saradnju! Do fotografisanja u prirodnoj oazi “Ade safari” na beogradskoj Adi Ciganliji, pešačili smo zajedno, započevši usput razgovor o njoj, njenim navikama i trenutnom angažmanu.
Dalje...

Živi i za crni pojas zadeni!
Zdravstveni bilten poznatih - Snežana Perić
Snežana Perić

Piše Radmila Mišić

Bežeći iz prvih dečjih bolesti prvo se zaljubila u atletiku i gimnastiku, da bi kasnije u belom kimonu bacila ceo svet pod noge.
Karate je ograničen kategorijama, pa je oduvek morala da se drži u onoj ispod 60 kilograma, ali srećom nije sklona gojenju.

Život nas danas tera da više brinemo o zdravlju nego ranije. I naša poznata karatistkinja, svetska prvakinja Snežana Perić, ističe da je zdravlje, ipak, najveći kapital. U sportu posebno, počev od najmanjih sitnica, sve do onih stvari koje mogu trajno da ugroze karijeru.
Dalje...

Zeleni info
Voćka sa osmehom
Kada su portugalski moreplovci u tropima naišli na plodove palme, koji su ih zbog tri rupe na kori potsećali na lice čoveka, nazvali su ih koko - nasmešeno lice. Tada nisu mogli da znaju da “meso” ovog oraha obiluje zasićenim masnim kiselinama, pa obnavlja suvu, grubu i izboranu kožu, a pomaže i u slučajevima psorijaze i ekcema. Posle njegove upotrebe na licu pripadnica nežnijeg pola po pravilu im zasija osmeh.
Dalje...

Horoskop
od 10.11.2006. do 24.11.2006.
OVAN
Duhoviti i šarmantni prenosite dobro raspoloženje na sve oko sebe, pa i na voljenu osobu. Obratite pažnju, možete da izazovete i ljubomoru s obzirom da, tokom narednog perioda, izuzetno snažno privlačite suprotan pol. Odnosi u vašoj radnoj sredini su prilično loši, a vi još nemate realan uvid u ovu situaciju. Budite pažljivi i poslušajte, bar ponekad, savet starijeg, dobronamernog kolege. Jedite namirnice sa više vitamina.
Dalje...


BILJE

Petrovac
Stomaku treba ranjenik

I zelen leči
Celer za srčani feler

Zašto integralne žitarice
Slatki pirinač protiv raka

Terapija grožđem
Hrana bogova za zdravlje ljudi

ZDRAVLJE

Suva koža
Izbegnite bore i ekceme

Mladeži
Znak sreće traži oprez

Krstobolja
Pogrešnim korakom do lumbaga