Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Unuka i deda u riznici nasleđa!
Na čaju sa... Lenka i Srboljub Arsić
Lenka i Srboljub Arsić

Priču o tome kako je lepo kada se sa kolena na koleno prenosi zdrav stil života, pričali smo ovoga puta na Zemunskom keju sa 82-godišnjim Srboljubom Arsićem, ocem našeg poznatog glumca Tihomira Arsića, i njegovom 13-togodišnjom unukom /Tihomirovom ćerkom/ Lenkom. Deda Srboljub izabrao je za naš razgovor svoj omiljeni restoran “Četverac” i - stigao na vreme! Kaže da nikada ne kasni.
Rođen je u selu Svarče u okolini Blaca, i mada je zagazio u devetu deceniju života još radi. Instruktor je vožnje u vlastitoj Auto školi “Arsić”, jednoj od prvih ove vrste u Beogradu, osnovanoj davne 1962. godine. Dalje...

Melem iz imalinske kutije
Zdravstveni bilten poznatih: Ljiljana Blagojević
Ljiljana Blagojević

Ljiljana Blagojević je tri decenije glumica, a još se nije umorila! Sa radošću ide na posao kao da je na početku karijere! Kaže da je ulaženje u likove koje tumači na sceni, malom ekranu, ili filmskom platnu toliko relaksira da tada zaboravi i da li je platila račune, da li se probudila sa glavoboljom...
- Gluma je igra sa preciznim pravilima. Neke uloge sam odigrala na osnovu ličnog iskustva, ali za mnoge ga nisam imala, pa sam posmatrala ljude iz okruženja, ili tragala u literatiri. Bilo kako bilo, sve uloge koje sam igrala ostavile su trag na meni, kao što sam i ja njima dala lični pečat. Dalje...

Dobiću škrge od žene!
Sam svoj lekar: Slobodan Lalović
Slobodan Lalović

U dvorištu privatne kuće na beogradskom Dušanovcu i u hladovini zastakljene verande pijemo kafu koju je Slobodan Lalović, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, sam skuvao. Njegova supruga Marija Branka je odmah posle slikanja za časopis morala da ode na dežurstvu u Hitnu pomoć u Inđiji, gde radi kao lekar. Oko nas motaju se kučići i mačići, neki od kućnih ljubimaca koje ova mnogočlana porodica ima. Počinjemo, naravno, pitanjem o zdravlju!
Dalje...

Melemi majke Beloruskinje
Narodna medicina
- Dugo godina moja je majka patila od otvorenih rana na potkolenicama - napisao je u pismu redakciji “Bilja&Zdravlja” Miroljub Milošević iz Novog Pazara. - Njeni problemi sa venama počeli su veoma davno, posle porođaja. Lečenje po lekarima je bilo uporno, ali na kraju ne i uspešno. Uzrok oboljenja njenih vena verovatno je urođena slabost krvnih sudova kombinovana sa viškom telesne težine. Rane su joj se pojavile kasnije, kao posledica prskanja krvnih sudova i situacija se s godinama pogoršavala i pored primene svih medicinskih saveta i terapija.
Krajem 2004. rane su mojoj majci stalno krvarile, a neprekidno gnojenje i curenje bilo je propraćeno i neprijatnim mirisom i pored maksimalne higijene. U tom periodu majka je osećala strahovite bolove u nogama, i uprkos čestoj upotrebi trodona.
Dalje...

Vesti
Sucobran od šargarepe
Bez obzira na jačinu zaštitnog faktora kreme za sunčanje, izlaganje sunčevim zracima je stres za kožu koji može da ublaži pravilna ishrana. Što češće jedite leti namirnice bogate vitaminom C (neophodan u sintezi vezivnog tkiva), vitaminom A (potpomaže pigmentaciju), vitaminom E (snažan antioksidans), vitaminima B kompleksa i esencijalnim masnim kiselinama.
Prema ovome jedite šargarepu, brokoli, morsku ribu, semenke bundeve i suncokreta, kajsije, breskve, kupine, zobene pahuljice.., koristite maslinovo ulje i pijte zeleni čaj.
Dalje...

HOROSKOP
04.08.2006.-18.08.2006.
OVAN
Ne tražite skriveni smisao u otvorenim i iskrenim izjavama ljubavi. Naprotiv, na nežnost odgovorite nežnošću. Nemate realnih razloga za sumnjičavost i ljubomoru. Neobičan splet okolnosti dovešće vas u situaciju u kojoj možete da izaberete novu delatnost. Budite oprezni i dobro razmislite za šta ste, zapravo, sposobni, a zašta niste. Brzopleti ste i nepažljivi. Moguće su lakše povrede, posebno posekotine.
Dalje...


Izbor iz sadržaja:

Ljiljana Blagojević
Melem iz imalinske kutije

Slobodan Lalović
Dobiću škrge od žene

Lenka i Srboljub Arsić
Unuka i deda u riznici nasleđa

Narodna medicina
Melem od majke Beloruskinje

Ajurveda saveti
7 načina da budete mlađi 20 godina

Travar Brana Radović
Trener otkrio moć hiljadu zlatnika

Napravite sami bebi kozmetiku
Bebe okupane kamilicom

Rekreacija
Bezbol na srpski način

Kajen paprika
Rashladite se malom ljutom

Nana ili menta
Leči vrućinu spolja i iznutra

Vežbe
Struk se tanji u parteru