Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Japanska trpeza u Beogradu i Parizu
/Tradicija/ Zdravstveni bilten poznatih: Snežana i Dragan Stojković
Porodica Stojković

Piše Svetlana Radovanović
U porodici gde tatine kopačke o klinu vise, a sinovljeve još za loptom i zdravljem jurcaju, jede se po maminoj kuhinjskoj taktici, delom mediteranskoj, a delom usvojenoj iz Japana

O karijeri Dragana Stojkovića Piksija zna se gotovo svaki detalj, ali ne i u njegov porodični život. Toliko je obaveza u porodici Stojković da je bilo teško naći termin za razgovor, pa smo prihvatili kompromis - popodne i veče pred odlazak na rođendansko slavlje kod kumova i pred sportski termin u kojem mama Snežana i ćerke Andrea (17) i Anja (15) idu na redovne vežbe. Piksi i 13-togodišnji Marko stigli su poslednji, baš u vreme dok je Snežana brižno privodila kraju pripreme za snimanje i nudila osveženje.
Dalje...

Pobedila bolest i našla spokoj!
/Sam svoj lekar/ Đurđija Cvetić
Đurđija Cvetić

Piše D. Mitrović
Zelenu kapiju imanja u podnožju Avale, otvorila nam je glumica Đurđija Cvetić, dama radoznalog pogleda, odmerena i uljudna, mada užurbana zbog obaveza. Stazicom od belih kockica prošli smo imanjem do drvenog baštenskog stola u hladu trešnje, gde nas je domaćica ponudila indijskim čajem i kafom. Nešto kasnije, uz Đurđijinu domaću orahovaču, započeli smo otvoren i prijatan razgovor o životu, bolesti i pobedi, o navikama...
- Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića pre šest godina, teško sam se razbolela - seća se Đurđija svoje borbe sa podmuklom bolešću. - Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode, bezkvasni hleb, žitarice, soju, ječam... Makrobiotika je proces duhovnog i telesnog pročišćenja i čitava jedna životna filozofija. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura.
Dalje...


Ritual JA tebe TI mene
Masaža za treće doba
Piše S. R.
Masaža u trećem dobu trebalo bi da bude svakodnevni porodični ritual, ali ukoliko postoje ozbiljnija oboljenja obavezno se konsultujte sa lekarom i terapeutom

U zrelim godinama životne (ne)prilike su već uveliko ostavile zapis u svakoj ćeliji, a i genetika je učinila svoje... Loša cirkulacija, slaba pokretiljovst zglobova, osećaj hladnoće u ekstremitetima i neelastičnost tela već su dovoljni razlozi da i svi u trećem dobu krenu na masažu.
Dalje...

U teretanu u 75. godini!
/Doživeti stotu/ Gradimir Stanković
Piše S. Labudović
Na zaprepašćenje mnogih, 75-togodišnji penzioner Gradimir Stanković, uprkos boljkama i godinama, svakodnevno vežba među zvezdama i zvezdicama u fensi teretani u strogom centru Beograda. Često i mnogo mlađe zaseni veštinom i upornošću, a na snazi i vitalnosti mogu mnogi da mu pozavide. Koliko je popravio svoje zdravstveno stanje govore laboratorijski nalazi pre i posle, kao i fotografije, a tokom našeg razgovora gledali smo kako podiže tegove i vežba rame uz rame sa mladima.
Dalje...

Vesti
Budi i ugašenu želju
Po legendi meksičnog plemena Totonak ćerka boginje plodnosti zaljubila se u “zemaljskog” mladića i pošto nije mogla da se uda za njega od tuge se pretvorila u vanilu, biljku čiji miris i ukus budi ljubavnu želju.
Priča je lepa i – istinita, jer su i neka istraživanja potvrdila da plod ove biljke i najhladniju ženu pretvara u vatrenu i temperamentnu budeći strast i kod vremešnijih pripadnica lepšeg pola koje se “onih stvari” samo sećaju.
Dalje...

Horoskop
OD 29.9. DO 13.10. 2006.
OVAN
Vaš partner počinje ozbiljno da sumnja u vaše emocije. Čini se da vam je u poslednje vreme svako značajniji od njega. Razmislite o svom ponašanju, pa i o svojim željama. Možda je on, na kraju krajeva, zaista u pravu. U kojoj će meri uspešan biti period koji je pred vama, sada zavisi samo od vas. Odrešene su vam ruke da načinite izbor, a vi treba da se potrudite da on bude pravi. Naravno, budite oprezni. Zdravstveno stanje je odlično.
Dalje...


Sadržaj:

Ekskluzivno
ARONIJA

Novo voće rajske bašte

TEMA BROJA
Vodič kroz ZDRAVU DIJETU

SVAKI OBROK 400 KALORIJA

KAKO OKSIDIRAMO
Birajte: ENERGIČNI ili TROMI

ALKOHOLIZAM
Majčina dušica čašicu lomi

TRAVOM NA OTOK
Čaj za pre i posle

POMOĆ IZ BAŠTE
Biljka za vensku boljku

KUĆNI MELEMI
Povratak bakinoj alhemiji

JOD U AKCIJI
Gorivo za zdrav život

SRCE ČUVAJ HRANOM
Cela porcija u 2 pesnice

VOJNO-MEDARSKA RADIONICA
Kad pčelice marširaju

BAKAR
Nabacite crvenkasti štit


ZA “BILJE I ZDRAVLJE” OTKRIVAJU:
------------------------------

ĐURĐIJA CVETIĆ
Pobedila sam bolest!

SNEŽANA I DRAGAN STOJKOVIĆ
Japanska trpeza u Bg i Parizu