Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Horoskop


OVAN
Da li vam je sve što je tuđe slađe, ili je to zaista snažna simpatija i privlačnost?! Bez obzira da li ste svesni odgovora, budite veoma oprezni, jer u ovoj igri možete biti veoma ranjeni. Na poslovnom planu, okolnosti kao da vam u poslednje vreme ne idu na ruku. Samim tim, svo vaše zalaganje trenutno više izgleda kao traćenje energije, nego bilo šta drugo. Čuvajte kosti, kičmu posebno.

BIK
Vašem partneru je najiskrenije stalo do vas, ali je kranje zbunjen vašim ponašanjem. Posesivni ste, nefleksibilni i netolerantni, a sve to bez ikakvog vidljivog razloga. Počnite da se suočavate sa sopstvenom nesigurnošću. Uspeli ste da izađete kao pobednik iz niza prilično teških situacija, tako da vašu karijeru u skorijoj budućnosti očekuje samo uspon. Pronađite vremena i za odmor, neophodan je da biste očuivali svoje zdravlje.

BLIZANCI
Gubite interesovanje za vezu i svog partnera, ili možda stičete nova interesovanja, a da toga i niste svesni. Pre nego što nekoga povredite, dobro prostudirajte sopstvene emocije. Finansije vam tokom narednog perioda nisu jača strana, tako da sva investiranja i novi poslovni projekti, za sada postoje samo kao ideja. Budite strpljivi, jer to je jedini način da vaše ideje zažive. Vaše zdravstveno stanje je sasvim zadovoljavajuće.

RAK
Nesigurni i depresivni u poslednje vreme, odbijate sve nežnosti i pažnju partnera. To je vaš odbrambeni sistem, strah da ne budete snažnije ranjeni. Vaša veza je, ipak, veoma kvalitetna. Čini se da ste imali mnogo više poverenja u mnoge svoje poslovne saradnike, nego što je trebalo. Sada trpite posledice svog, preterano subjektivnog stava. Osetljiviji stomak uslovljen je pojačanom nervozom.

LAV
Vaš partner ne oseća vaš temperament, zainteresovanost i strastvenost. To što vi menjate kriterijume vrednovanja, on ne mora da prepozna odmah i u potpunosti. Razgovarajte, u suprotnom osetiće se kompletno nevoljenim, što uopšte nije tačno. Na poslovnom planu vi sigurno i snažno grabite napred. Zdravi ste, snažni i vitalni.

DEVICA
Zahtevni ste u odnosu na svog partnera. Tražite dlaku u jajetu, a on se oseća sve nesigurnijim i pravi sve više pogrešnih poteza. Na ovaj način, budite sigurni, ni sa kim ne možete izgraditi odnos pun nežnosti i razumevanja. Preopterećeni ste usled promena na poslovnom planu, ali sami ste to tražili. Da li ste za njih spremni, ili ne, sada je samo vaš problem. Ne opterećujte okolinu, ni svoj ionako tanani, nervni sistem.

VAGA
Vaša veza je u punom cvatu, nežna, strastvena, dinamična. Ako ste slobodni, tokom naredne dve nedelje možete očekivati novu ljubav, burnu i bujnu, sa osobom koju ćete prepoznati kao svog potencijalnog partnera. Tako kreativne i dinamične, uspeh ne može da vas mimoiđe ni na poslovnom planu. Plenite okolinu harizmatičnim nastupom.Obratite pažnju na ishranu. Neka bude obogaćena vitaminima.

ŠKORPION
Vaša strastvena priroda je u potpunosti došla do izražaja. Ne možete sedeti na dve stolice. Bar ne zadugo. Ukoliko ste svesni posledica, odgovornost je na vama. Prema tome, prihvatite je na vreme, dok ne bude kasno za ispravljanje grešaka. Svi vaši planovi vezani za posao, za sada padaju u vodu i zavise od vašeg strpljenja. Ublažite svoju napetost. Češća tuširanja toplom i hladnom vodom, sigurno bi pomogla.

STRELAC
U toj meri ste zainteresovani za osobu koja je za vas zabranjeno voće, da počinjete ozbiljno da zabrinjavate okolinu. To što i vi niste zabrinuti, samo govori u kojoj meri ste nerealni.Vaš moto je “ko ne rizikuje, ne može ni da dobije”. Na poslovnom planu pred vama nije rizik, već čisti gubitak. Ipak, sačekajte svojih pet minuta! Ne očekuju vas nikakvi značajniji zdravstveni problemi.

JARAC
Vi i vaš partner negujete u toj meri identičan odnos prema zajednici, da se to veoma retko viđa. S obzirom da ste oboje svesni kvaliteta vaše veze, ne dopustite da je poljuljaju sitnice. Negujte je pažljivo. Naučite konačno da ponesete i lovorike. Vi jeste izakulisan tip, ali ovo je deo odgovornosti koji morate poneti. Lakše infekcije disajnih puteva su rezultat umora i pada imuniteta. Potrebno vam je više sna.

VODOLIJA
Nalazite se u veoma nemirnoj i delikatnoj fazi na emotivnom planu, u kojoj konstantno žudite za novim dešavanjima. Ovog puta ni sami ne znate šta biste, želite da promenite odnose, partnera pa i možda sebe... Situacija na poslovnom planu iziskuje izuzetnu pažnju i objektivnost. Ne donosite prenagljene odluke, ukoliko možete, ne donosite ih uopšte. Nezadovoljni ste, što veoma utiče na vaše zdravlje, iako to za sada ne primećujete.

RIBE
Osoba o kojoj svaka tipična Riba mašta je pred vama, a vi to i ne primećujete. Na pitanje kako je moguće da ljubav promiče mimo vas koji hvatate i najsuptilnije vibracije, zaista je teško pronaći adekvatan odgovor. Ukoliko ne budete oprezniji, može vas veoma lako zadesiti finansijski krah. Vaš entuzijazam je, zapravo, čista lakomislenost koja vam se i te kako može osvetiti. S vremena na vreme, niži krvni pritisak može vam stvarati tegobe.


IZ SADRŽAJA NOVOG BROJA

Darovi prirode: Lekovita zova
Cvetni štit od glave do pete
Preci su zovu koristili za 1001 bolest od glave do pete, a naučnici joj vešto uzeli “dušu” u lečenju bronhitisa, kašlja, gripa, pluća, ospica, šarlaha, astme i reume

Fitoterapija: Gorko a lekovito bilje
Nađite detelinu sa tri lista
Kao i poznatija imenjakinja, i detelina s prefiksom gorka ima tri liske, refleksno izaziva lučenje pljuvačke, sokova i enzima u digestivnom traktu i tako popravlja varenje i apetit, a time jača organizam

Tuberkuloza: Bacil izlečiv a stalno preti
Od tuberkuloze i danas najčešće boluju žitelji Afrike i Azije, mada nisu posteđeni ni Evropljani, ali srecom lekovi obezbeđuju potpuno izlečenje, osim u retkim rezistentnim slučajevima

Alternativa: Feng šui
Obojite kuću u zdravlje
Po feng šui filozofiji, boje i njihove kombinacije važne su za uređenje prostora, jer od njih zavisi da li ćemo da budemo zdravi i uspešni, ili bolesni i neuspešni

Zdravlje: Vežbe istezanja
Leđa traže opuštanje
Vežbe su lake čak i za one koji nisu u formi, rizik od povreda isključen, a efekte opuštanja leđa i zadnjeg dela tela osetićete odmah