Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Vesti
Spas od raka u belom
Novija istraživanja su potvrdila da korisne bakterije iz probiotičkih mlečnih prerađevina ublažavaju posledice alergija i da, ako se preventivno koriste, kod pacijenata koji imaju genetsku sklonost za 50 % smanjuju rizik da obole.
Probiotičke bakterije, takođe, u crevima smanjuju broj mikroorganizama koji su uzrok kancerogenih bolesti, dok su neka istraživanja potvrdila da te bakterije mogu i da spreče razvoj ćelija tumora.

Kafa čuva jetru
Amerinakci su pronašli lek za ljubitelje kapljice u - kafi! Posle istraživanja u kojem je učestvovalo 125.000 ispitanika potvrđeno je da sastojci kafe ublažavaju negativan uticaj alkohola na jetru i da jedna šoljica crnog napitka kod sklonih alkoholu smanjuje rizik od ciroze jetre za 20%.

Za niži šećer
Plodovi crnog duda odavno se koriste u narodnoj medicini mnogih naroda - nezreli protiv proliva, a zreli da omekšaju stolicu i za čišćenje. Sok od dudinja pospešuje iskašljavanje, znojenje, a njime se i ispiraju upaljeno grla i usta. Lekovit je i list ove biljke, tako da se od njega kuvaju čajevi koji snižavaju nivo šećera u krvi.

Lipa i za lepotu
Osim što je lekovit, lipov čaj može da se koristi i za ulepšavanje /ako 2 kašike usitnjenog cveta prelijete sa 300-400 g vrele vode i ostavite da odstoji, tim čajem možete da “brišete” pege posle sunčanja, da usporite pojavu bora i vratite koži vlažnost/. Ovom tečnošću možete i da smirite širenje upala na koži, opadanje kose, ali i da skidate kozmetičke maske.


Izbor iz sadržaja:

SVETLANA CECA BOJKOVIĆ

Između patnje i bola!

KATARINA REBRAČA
Dama na zelenom čaju

NENAD NENADOVIĆ
Zdravo je plakati s irvasima

EKSPRES DIJETA
3 kilograma za 5 dana

PLUĆNJAK
Vino i pivo u belim mantilima

HERPES SA 8 LICA
Na viruse sa 1.000 gausa

MORSKA TRAVA
Zdravlje iz slane bašte

NOSNA ALERGIJA
Bura od zrna ambrozije

KUĆNA KOZMETIKA
Kosa voli voće

ANDROPAUZA
Kako drma muški klimaks

BOLESTAN I KREVET
Širina za 20 položaja