Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Ubitačna kombinacija seksepila i zdravlja
Zdravstveni bilten poznatih: Aleksandra Radović
Aleksandra Radović

Piše Svetlana Radovanović
Od pre godinu i po dana Aleksandra Radović je okrenula list i nema ni jednog elementa zdravog života koji ne primenjuje - svakog dana ide u teretanu i bazen, 2 x nedeljno opušta se u đakuziju i sauni, kod kuće ima steper, često šeta pored reke, a ima i godišnji program masaža

Posle nekoliko godina studijskog rada i pevanja pratećih vokala na albumima zvezda i zvezdica Aleksandra Radović je 2003. samostalno zaplivala estradnim vodama i čim se pojavila na festivalu u Herceg Novom s melodijom “Kao so u moru” pokazala da je pevačica izuzetnog glasa i široj publici. Tadašnja nežna plavuša, koja je od nedavno na nagovor frizera postala crnka, napravila je zavidnu karijeru.

LENJOST I ĐAVO
RADOHOLIČAR

Aleksandru bije glas da je izuzetno dinamična, da nikad ne časi časa kada je posao u pitanju i da podstiče sve oko sebe.
- Lenjost je đavolska rabota - kaže. - Ako ne nastupam, pišem pesme, ili se trudim na naučim nešto novo iz oblasti muzike. Slobodno vreme najčešće provodim sa roditeljima, sestrom i četvorogodišnjim sestrićem.

Polazeći od toga da je reč o ličnosti sa estrade, pretpostavili smo da će za mesto susreta izabrati studio, ili neki klub u kojem sluša dobru muziku, a Aleksandra nam je zakazala ispred wellness centra u beogradskom krugu dvojke i otkrila:
- Svakog dana idem u teretanu i bazen, dva puta nedeljno se opuštam u đakuziju i sauni, kod kuće imam i steper, često šetam pored reke… - kaže Aleksandra i dodaje da sve radi po programu posebno napravljenom za nju. - Najčešće vežbam 3 sata dnevno, međutim, ima dana kad sam lenja i onda radim samo jedan čas.

Ništa čudno, jer je pevačica od oca Zorana, koji je bio džudista, nasledila sportski gen. Kao klinka je u rodnom Bogatiću trenirala odbojku, nešto kasnije karate, ali je ipak preovladala ljubav prema muzici, pa je posle srednje muzičke škole u Šapcu završila i Muzičku akademiju u Novom Sadu.
Do pre godinu i po dana nisu je zanimali principi zdravog života. Iako je njen pušački staž trajao kratko, u to vreme je, čim se probudi, pila kafu i palila cigaretu, a doručak najčešće preskakala. Od nedavno je okrenula list!

MASAŽE
RELAKS NA DVE ADRESE

- Godišnje odem na 3- 4 serije po 10 anticelulit masaža - priča pevačica. - Kada imam angažman u Crnoj Gori ne propuštam da odem na tajlandsku masažu u hotelu “Maestral”, a u Beogradu redovno idem i na relaks masaže koje mi izuzetno prijaju i posle kojih se osećam kao preporođena.

- Sada dan obavezno počinjem zelenim čajem. U kući imam oko 20 biljnih napitaka među kojima su i oni od jasmina, kamilice, erl grej, koji redovno pijem po podne... Obično ih ne zaslađujem, ali ako to i učinim onda to radim medom. Kafu sam gotovo prestala da pijem i srknem po jednu u nekoliko dana kad imam neki sastanak. Doručkujem nešto kasnije, oko 11, i za taj obrok najčešće popijem voćni jogurt.

Loša navika joj je što nema ustaljeni ritam obroka, pa se dogodi da prođe dan, a ona zaboravi da nešto pojede. Na sreću to je izuzetno retko.
- Da bih održala vitku liniju koristim čigotinu tabelu, a to znači 1200-1500 kalorija dnevno, što je redukovani prosek za žene - priča Aleksandra. - Ničeg se ne odričem, ali sve jedem po malo! Nekim slatkišem se zasladim 1do 2 puta nedeljno. Ne pada mi teško jer sam, iako je mama bila majstor za kolače i torte, prihvatila tatin savet da ne jedem mnogo slatkog. Beli šećer sam izbacila iz upotrebe i koristim isključivo smeđi, jedem crni hleb, kravlje mleko sam zamenila sojinim, a pobornik sam i teorije o ishrani na osnovu krvne grupe.

Na trpezi su joj zato najčešće mlečni proizvodi i povrće, obožava libanske i kineske specijalitete... Ponekad i sama nešto skuva, povrće zapeče u rerni sa jogurtom, ispeče teletinu ili piletinu, spremi oradu ili brancin...

ZA DOBAR GLAS
ŽALFIJA I PREVENTIVA

Da bi sačuvala glas, Aleksandra je tokom osnovne i srednje škole pila živa jaja, a sada kao preventivu koristi specijalni inhalator.
- Jednom nedeljno u inhalator ubacim mešavinu čaja od žalfije, pantenol i fiziološki rastvor. Koristim i druge vrste čajeva, a praktikujem i da nekoliko sati ćutim kao zalivena i tako odmaram glasne žice. U poslednje vreme redovno koristim biljne drazeje za negu glasnica “isla mint” koji između ostalog sadrži islandski lišaj i prirodno ulje metvice. Povremeno popijem i šumešu vitaminsku tabletu, neki kompleks vitamina i minerala, ili samo vitamin C da ojačam organizam, međutim, ipak se najviše uzdam u preventivu!

Posle dobrog zalogaja najradije popije - vodu. Uglavnom utoli žeđ nekom kupovnom i po pravilu negaziranom vodom, retko sokovima. U posebnim prilikama nazdravi čašom belog vina, ili šampanjca.

Mnogo polaže na negu lica i tela i, priznaje, da u tome možda malo i preteruje. Pre nego što upotrebi neki preparat proveri da li je za njenu kožu i godine. Mleka za telo su za nju obavezna, dok za negu kose koristi posebne Redkenove tretmane i kreme. Kada je kozmetika u pitanju omiljeni preparati su joj sa lavandom, jer obožava njen miris. Koristi jače parfeme, one koji ostavljaju utisak - Dolče Gabana `Sicily` , Šanelov `Alur` i Iv Sen Loranov `Cinema`, šminka mora da bude vrhunska bez obzira na cenu, nikud ne ide bez vlažnih maramica, osveživača daha i sjaja za usne…Voli da se sunča i u nedostatku prirodnih sunčevih zraka s vremena na vreme ode u solarijum, ali posle toga obavezno koristi hidratantne maske proverenih japanskih firmi Shiseido i Kanebo, jer su spojili tradiciju sa naprednom tehnologijom.

ENIGMA
DOMINO EFEKAT

Malo je nedostajalo da kompakt disk, koji je Aleksandra Radović nedavno završila, bude `nekršten`, to jest bez imena.
- U poslednji čas mi je palo na pamet da ga nazovem Domino po gospodaru igre koji simbolizuje neprestano rušenje i građenje – objašnjava pevačica. - Svako ko bude slušao album neka uključi maštu i pokuša da pronikne zašto sam se odlučila za taj naziv.

- Iako mnogo pažnje posvećujem nezi, ubeđena sam da su za lep i maladačaki izgled najvažnije pozitivne misli i druženje sa optimistički raspoloženim ljudima. Zato se i trudim da sam stalno okružena baš takvima.

Modu ne prati slepo, ima sopstveni stil oblačenja, jer smatra da ženu čini seksepilonom pre svega kombinacija inteligencije, elokventnosti i samopouzdanja. To, međutim, ne znači da u garderobi popularna pevačica nema i trend detalja.
Za sada živi sama i nema kućnog ljubimca, mada voli zivotinje. Posebno pse, koje obožava, pa svu svoju privrženost prema četvoronožnim najboljim ljudskim prijateljima pokazuje kad ode kod roditelja koji imaju belog retrivera.


Sadržaj:

BILJE

LEKOVITI KOROV
Vreme je za podbel

BAHOVO CVEĆE
Smirite se bukvom

MAJČINA DUŠICA
Biljka zvana hrabrost


ZDRAVLJE

PLODNOST
Bukvar zamki steriliteta

MENOPAUZA
Recept za jake kosti

OČNA HIPERTENZIJA
Kad vid potopi voda