Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP
2.3-16.3. 2007.
OVAN
Skloni ste da se prepustite potrebi da učinite svog partnera ljubomornim. Razmislite o tome koji razlog vas nagoni na ovakvo ponašanje, s obzirom da realnih povoda nemate. Zapravo, premotajte film i videćete da imate sve dokaze njegove ljubavi. Period zatišja na poslovnom planu čini vas nervoznijim nego što ste očekivali. Nađite nove preokupacije, umesto što čekate nešto nemoguće. Vaše zdravlje, svakako, trpi usled ovako snažne napetosti.

BIK
Prepustili ste se strastima, onako kako to samo tipičan bik može da uradi. Posle dužeg perioda zatišja, vaša veza cveta, a vaš partner je ponovo zaljubljen u vas. Osamite se, otputujte ako je moguće, bar na vikend. Predstoje vam nezaboravni, zajednički trenutci. Vaše angažovanje je urodilo plodom. Pristižu priznanja sa svih strana, zbog čega ste izuzetno ponosni. Ipak, ne dozvolite sebi da vas gordost obuzme. Nove obaveze su tek pred vama. Prekontrolišite krvnu sliku.

BLIZANCI
Na ljubavnom planu mnogo očekujete, a veoma malo pružate. Zašto se, onda čudite nervozi i neraspoloženju vašeg partnera?! Vaš izabranik će definitivno pomisliti da vam nije stalo, ni do njega, ni do zajednice, a to bi mogao da bude kraj vaše veze. Imate potrebu za promenama na poslovnom planu, ali ovo nije pravi trenutak. Moraćete da budete strpljiviji, koliko god vam je teško, i da mirno sačekate svojih pet minuta. Nizak krvni pritisak nije zdravstveni problem, ali može da vam stvara lakše tegobe.

RAK
Sklonost da sve doživljavate veoma subjektivno i da negujete svoje ideale, dovela vas je do osećaja sputanosti i nezadovoljstva na emotivnom planu. Ne zaboravite da je i ovaj osećaj samo još jedan primer vaše preosetljivosti i da situacija, nije tako tmurna kao što vam se u ovom trenutku čini. Prema tome, ne budite ležerni, priklonite se novim saznanjima. Stomačne tegobe su kod vas, kao po pravilu, odraz snažnih unutarnjih napetosti. Pomogle bi vam tople kupke pred spavanje.

LAV
Vaše preterano burne i dramatične reakcije, samo produbljuju probleme u vašoj vezi, koji su i onako sasvim očigledni. Tako ih nećete rešiti. Pokušajte da se umirite i da otvoreno razgovarate sa partnerom. Ali, pre toga morate postati svesni i svojih grešaka. Vaša izuzetna sugestivnost pomoći će vam da animirate saradnike i ubedite ih da su vaše ideje pozitivne i korisne. A onda vam još preostaje da to i dokažete, što je veći i ozbiljniji deo posla. Nedostaju vam fizičke aktivnosti.

DEVICA
Tokom naredne dve nedelje, bićete neodoljivi. Vaš šarm dolazi do potpunog izražaja, zbog čega vaš partner trpi ozbiljne napade ljubomore. Uverite ga da je on vaša najveća i jedina ljubav. Pred vama je izuzetno uspešan poslovni period. Kreativni ste, maštoviti i puni razumevanja za svoje manje nadarene i uspešne saradnike. Tako ćete imati podršku koja vam je neophodna. Vaša, inače delikatna koža, može trpeti zbog lakših alergijskih reakcija kojima ćete biti skloni.

VAGA
Nesporazumi u vašoj vezi ne traju toliko dugo da biste se vi, zbog toga, osećali tako loše. Razgovarajte sa svojim izabranikom. Iznesite sve što vam smeta i pokušajte zajednički da pronađete rešenje problema. Izgleda kao da trenutno niste posebno zainteresovani za dešavanja na poslovnom planu. Ili to nezadovoljstvo ljubavnim životom, tako snažno i negativno utiče na vas?! Nemojte sebi da dozvolite da ovakvo raspoloženje preovlada. Obratite pažnju na urinarni trakt. Moguće su lakše infekcije.

ŠKORPION
Nestrpljivi i često preterano dominantni, ne možete da pronađete način da svoju emotivnu vezu izvedete iz krize. Konačno bi bilo pametno da one lepe, ali i ružne emocije, počnete da delite sa svojim partnerom. Finansijska kriza u kojoj ste trenutno, neće još dugo trajati. Uskoro vas očekuje novi poslovni projekat i neuporedivo veći priliv novca. A ubuduće, pametnije ekonomišite! Vaše zdravstveno stanje je sasvim solidno.

STRELAC
Većinu rođenih u ovom vatrenom znaku očekuje nova ljubav. Bez obzira da li ste slobodni, ili imate partnera, teško da će vas mimoići vrlo snažne emocije koje nećete moći, niti hteti, da kontrolišete. Šta god da odlučite, ipak imajte u vidu i posledice, da se ne biste kajali. Obratite pažnju, na poslovnom planu možete imati teškoća sa nekom vrstom dokumentacije. Koliko god da ne volite ovakve obaveze, nemojte ih zapostavljati, posebno ne sada. Zdravi ste, vitalni i snažni.

JARAC
Imate potrebu da sve kontrolišete, pa i život partnera, na svim nivoima. Ovo je samo odraz vaše nesigurnosti, koju projektujete na partnera i vašu vezu. Pokušajte da se opustite, bar na poslovnom planu. Preterano brinete, čak i kada je o sitnicama reč. Opteretili ste se do te mere, da vam se može desiti da zakažete baš kada bude potrebno da uložite maksimum. Uhvatite se u koštac sa sopstvenim pesimizmom.

VODOLIJA
Kao da ste doneli odluku da vam ljubavni život donese samo lepotu i užitak! Očigledno da vam je partner najvažniji i da ta veza može veoma lako da preraste i u bračnu zajednicu, koliko god da ste vi neformalna vodolija. Usamljenost je vaš izbor. Na poslovnom plan, za sada, vas ne očekuju značajnije promene, što vam uopšte ne pada teško, jer je situacija sasvim stabilna i pozitivna. Vaše zdravlje je sasvim dobro.

RIBE
Novo poznanstvo sve više obuzima vaše misli i protiv vaše volje. Budite oprezni. Teško da bi vam osoba koja vam je trenutno tako interesantna, odgovarala s obzirom na različite emocije. Razlučite da li je reč o privlačnosti, ili samo izazovu, jer biste vi mogli da budete povređena strana. Mnogo je licemerja oko vas na poslu, a vama je potreban iskren savet. Potražite ga u porodici, od starije, vama bliske osobe muškog pola. Nešto lošija cirkulacija krvi.


Sadržaj:

BILJE

LEKOVITI KOROV
Vreme je za podbel

BAHOVO CVEĆE
Smirite se bukvom

MAJČINA DUŠICA
Biljka zvana hrabrost


ZDRAVLJE

PLODNOST
Bukvar zamki steriliteta

MENOPAUZA
Recept za jake kosti

OČNA HIPERTENZIJA
Kad vid potopi voda