Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP
/Zvezde savetuju/ 22.6 - 6.7. 2007
OVAN
Ponekad morate da sačekate da se situacija „slegne“ sama od sebe, a ovo je trenutak za to. Sve se, u vašem odnosu sa partnerom, desilo takvom brzinom da niste stigli ni da se upoznate. S obzirom na to da su se strasti stišale možete slobodno da se opustite, pa i da se na kratko odvojite od partnera. Sve vaše ambicije vezane za posao su, za sada, nerealne tako da je neophodno da budete strpljivi. Ne bi bilo loše da se posavetujte sa starijim kolegom, u koga imate poverenje, pre nego što se odlučite na novi korak na poslu. Kada je zdravlje u pitanju bilo bi dobro da prekontrolišite krvni pritisak.

BIK
Nalazite se na prekretnici, a to znači da će situacija u vašem ljubavnom životu da ostane ista, ili ćete hrabro da okrenete list. Pritom raščišćavanje ove krize i njeno rešenje zavisi samo od vas, a ne od partnera. On je suviše uplašen i nesiguran da bi bilo šta preduzeo. Trošite daleko više od trenutnih fimamsijskih mogućnosti, ali je to u vašem slučaju kompenzacija za emotivno nezadovoljstvo. Ipak, obratite pažnju da vam ovakav način funkcionisanja ne pređe u naviku. Zdravi ste i snažni.

BLIZANCI
Potrudite se da budete objektivniji. Veza u kojoj ste je pozitivna, a to što imate probleme na ostalim životnim planovima, ne znači da bi zbog toga odnos trebalo da trpi. Razgovarajte sa partnerom i pritom budite iskreni i otvoreni. On će znati da vam pomogne, a na taj način će vaša veza postati još čvršća. Nova poznanstva i kontakti omogućiće vam da uđete u primamljive i inspirativne poslovne projekte. Ipak, budite oprezni! Ne verujte baš svima. Tegobe sa disajnim putevima su prolaznog karaktera, a savet je da provodite više vremena u prirodi.

RAK
Pomalo ste se zatvorili i ne primećujete koliko se vaš partner trudi da vam ugodi. Trgnite se, pokažite osećanja, priuštite i vi njemu trenutke nežnosti i znajte da je to jedino što mu je od vas potrebno. Zbunjuju vas dešavanja na poslovnom planu. Više ne znate ni šta se dešava, ni ko je iskren, a ko nije, ni kako će se sve to da se završi. Kada se najmanje budete nadali doživećete izuzetan uspeh. Kada je ishrana u pitanju vi kao da niste primetili da je i proleće za nama. Pređite, konačno, na lakšu hranu, obogatite je mineralima i vitaminima, a izbegavajte slatkiše i masti.

LAV
Poslušajte intuiciju, bar kada je ljubav u pitanju. Jer, sve što smatrate da bi bilo pametno da učinite brzo će da se pokaže kao loše, a još veću grešku ćete da napravite ako poslušate nekoga iz svoje okoline. Razgovarajte sa partnerom i ne budite suviše gordi! Nemojte ni da krijete emocije, razočarenje i ljutnju. Svesni ste da su vaši problemi na poslovnom planu prolaznog karaktera, ali vam je, takođe, jasno da ne smete da ih zanemarite. Budite strpljivi dok rezultati ne budu uočljivi. Poznati ste po tome da više nego što bi trebalo brinete o zdravstvenom stanju, a trenutno vam treba samo malo više odmora.

DEVICA
Toliko ste angažovani na poslovnom planu da vaš odnos sa partnerom ozbiljno počinje da trpi. Ne morate sami da rešite baš sve probleme na radnom mestu! Pritom imajte na umu i to da niko sa posla neće da vam pomogne ako uđete u ozbiljnu emotivnu krizu. Budite svesni ove činjenice, jer još ima vremena da ispravite greške. Kad je posao u pitanju nemate saradnike koji mogu da prate vaše nadahnuće i ideje, ali ćete i pored toga da ih realizujete. Ne žurite, ne budite brzopleti, staloženošću i korektnim odnosima postićićete daleko više. Imunitet vam je u padu, a vi se premarate i ne obazirete se na signale koje šalje vaš organizam.

VAGA
Partner ima mnogo razumevanja za vaše probleme, ali to ne znači da bi trebalo da budete kapriciozni! Teška situacija je, uglavnom, za vama i možete da se opustite. To će vam najbolje i najlakše poći za rukom u zagrljaju izabranika. Izborili ste se sa teškim situacijama na poslovnom planu, ali vas, tek sada, čeka naporan rad. Uložite maksimum i budite oprezni sa nekim od saradnika koje ste dobro upoznali u kriznim vremenima. Neophodno je da povratite unutrašnji mir, a to ćete da postignete ako se okružite lepim stvarima i slušate muziku koja vas umiruje.

ŠKORPION
Ne možete da sedite na “dve stolice”! Ustvari, možete, ali će partner to brzo da sazna. U tom slučaju će zbog jedne prolazne avanture vaša veza da uđe u krizu iz koje nema izlaza u pozitivnom pravcu. Razmislite šta vas goni u promiskuitetne odnose i zbog čega se ponašate tako nezrelo i neodgovorno. U želji da se prikažete u što boljem svetlu mnogo ste obaveza uzeli na sebe. Sada je teško da se iz njih izvučete, ali nemojte da budete gordi, već zatražite pomoć. Uostalom, okružuju vas veoma sposobni saradnici. Vaše zdravstveno stanje je sasvim dobro.

STRELAC
Funkcionišete po principu „sve, ili ništa“, a sada nije pravo vreme za to. Naprotiv, morate da pravite kompromise, kao što čini i vaš partner. U suprotnom, nesporazumi će još više da se prodube, a onda će biti neophodno mnogo više truda da ih prevaziđete. Nemojte da se zanosite idejama koje su nerealne. Na taj način propuštate ono što se trenutno dešava u poslovnom okruženju, a to bi moglo da se odrazi na vašu buduću karijeru. Budite objektivniji. U punoj ste formui. Nastavite da je održavate.

JARAC
Iako niste ljubitelj iznenađenja u narednom periodu će partner nečim da vas oduševi. Ako je u emotivnom odnosu i bilo neke sumnje ona će posle toga da se rasprši kao balon od sapunice. Pokažite emocije i koliko vam je stalo do veze. Na poslovnom planu napredujete onako kako ste želeli. Vaš uspon je lagan, ali izuzetno siguran. Priznanja su tek pred vama, a kada ih dobijete, nemojte da budete lažno skromni. Naučite da nonšalantno nosite pobedu. Moguća je lakša virusna infeksija disajnih puteva. Izbegavajte oficijalne lekove i okrenite se prirodnim medikamentima.

VODOLIJA
Neobuzdanom strastvenošću prijatno ćete da iznenadite partnera. Ništa čudno, jer ste za njega po mnogim pitanjima i na mnogim nivoima nepoznanica. Za sada to odgovara i vama i njemu, pa se prepustite uživanju. Situacija na poslovnom planu je krajnje neizvesna. Bitno je da u naredne dve sedmice ne donosite nikakve značajnije odluke, ne sklapate ugovore i ne dogovarate se o novim poslovima, bez obzira na to koliko vas okolina pritiska. Naročito ne sa novim i neproverenim saradnicima. Moguće su nesanice. Napeti ste mnogo više nego što ste toga svesni.

RIBE
Odlučili ste da raščistite nesporazume sa partnerom koji, u poslednje vreme, sve češće remete vaš odnos. Krajnje ispravna reakcija, ali pokušajte da ne forsirate situaciju. To što ste spremnida se suočite sa negativnostima, ne znači da vaš partner oseća isto. Budite, kao i do sada, saosećajni i tolerantni! Vaša kreativnost na poslovnom planu doći će do punog izražaja. Krajnje je vreme da svoje ideje sprovedete u dela. Zdravstveno stanje ne bi trebalo da vas brine. Lakše tegobe sa disajnim putevima su prolaznog karaktera.SADRŽAJ

Bilje
/Darovi prirode/ Bela mrtva kopriva
Cvetom gasi upalu

/Biljna azbuka/ Božur, božje drvce, breza
Zaustavlja ringišpil u glavi

Zdravlje
TEMA BROJA: SUNCE PRETI ZDRAVLJU
* Ne postoji siguran način da se pocrni
* Vodič za vrele dane
* Od glave do pete s mirisom leta
* Kad se sunča sunce mamino

Zdrav dom, srećni ukućani
Stan nije dom prohujalih generacija

/Alergije/ Bodi pirsing
Igla piše dijagnozu

/Novo/ Lečenje poremećaja sna
“Slip medicina” leči opasnu tišinu