Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
“Ol inkluziv” bez teške hrane!
/Sam svoj lekar/ Olja Crnogorac
Olja Crnogorac

S. Labudović
Objektiv kamere dobro vidi svaki suvišni kilogram, kojima je pomalo sklona, pa zato mlada TV voditeljka emisije “Ol inkluziv” tvrdi da jede po malo barene hrane u više obroka

Dvadesetdvogodišnja TV voditeljka i manekenka Olja Crnogorac privlači pažnju atraktivnim izgledom i provokativnom emisijom ”Ol inkluziv” na “Metropolisu”. Na ekranu odaje utisak čvrste mlade devojke koja tačno zna šta hoće, a, kako kaže, ima, ne “žutu minutu”, već “žuti dan” kad se zatvori u sobu i – isplače!

Odrasla je, inače, u Dobanovcima, a već godinu dana, što je za naše uslove neuobičajeno, živi sama u stanu preko puta novobeogradskog hotela “Jugoslavija”.

PORODICA
PRECI I POTOMCI

- Moji preci su se ranije prezivali Kovačević, a danas s ponosom nose prezime Crnogorac. Uz osam godina mlađeg brata Ognjena bila sam i ostala mezimica u celoj porodici. On je moja sušta suprotnost, povučen i jako tih mladić. Ide u beogradsku gimnaziju “Sveti Sava” i pravi je zaljubljenik u kompjutere. Digao je, ipak, svoj rejting, otkako ima poznatu sestru. Mama Slađana radi na fakultetu “Megatrend”, gde mi nedostaje još samo jedan ispit da upišem završnu godinu na smeru poslovnih studija. Tata Dragan vodi našu privatnu prodavnicu prehrambenih proizvoda u rodnim Dobanovcima.

- Izuzetno sam kontradiktorna. S jedne strane sam stabilna i komunikativna, uvek spremna da pomognem svima, a kada mi jednom mesečno dođe taj moj “žuti dan” moram da se isplačem, preturajući po glavi da li sam mogla i nešto više da postignem od toga da me razvlače po žutoj štampi. Priželjkujem da jednoga dana budem vlasnik banke, ili da dosegnem holivudsku slavu. Ranije sam radila za publicitet, ali više ne, jer sam shvatila da to samo podiže novinske tiraže. Spremam se u posetu filmskom festivalu u Kanu, radi intervjua sa poznatim svetskim facama. Ove godine nisam išla zbog lošeg poznavanja engleskog jezika, ali dogodine ću sigurno.
Zbog ljubavi je, otkriva nam, spremna na najluđe stvari, mada nije ljubavni ovisnik. Mašta da upozna pravog, jer veruje da kada se među zaljubljenima rodi energija, ništa ne može da joj stane na put.

- Glumiti u vezi i pretvarati se, samo zato što prijatelji znaju da ste dugo sa nekim, nije moj izbor. Isto tako, ne treba se vraćati starim ljubavima, ni po cenu lepih uspomena. O muškarcima koji su samo prošetali kroz moj život, tabloidi su često samo pumpali bombastične naslove.
Kada ustane, ima lošu naviku da se odmah prihvati džezve i pristavi tursku kafu, bez koje ne može da funkcioniše. Pije gorku, izbegavajući šećer i suvišne kilograme. Sledi lagani doručak, najčešće dva kuvana jajeta, ili sardina, pa ceđena pomorandža. Posle obavezno trening na “pauer plejt ” spravi koja vibracijama aktivira svaki mišić. Po preporuci nutricioniste, ne bilduje, niti drži dijete, već samo održava postojeći tonus mišića. Sledeća dva sata obavezno zaobilazi kašiku, ali pije dosta tečnosti. U drugom delu dana, za ručak uglavnom bareno na vodi: piletina, teletina, ili riba. Od kada se osamostalila, kuva sama. Od nedavno koristi specijalne trodelne šerpe za dinstanje. U jednu od njih stavi piletinu, u drugu povrće, a u treću ribu, pa zajedno obari na malo vode. Dobro pazi šta jede. Brzu hranu, hamburgere, kečap, pomfrit, majonez, paštete... je – zaboravila.

Redovne sezonske tegobe rešava proverenim tradicionalnim recepturama. Kada zaboli stomak, pije zeleni čaj za koji veruje da pročišćava organizam i podmlađuje. Čaj sipa u flašicu i pije umesto vode tokom dana, bez limuna, meda, ili šećera.

ISKUŠENJE
UH, TI FENSI TIPOVI!

- Radeći emisiju o gradu, čest sam gost fensi žurki na kojima uvek iznova srećem iste ljude koji žele samo da budu viđeni u probranom društvu. Zbog njih često dolazim u iskušenje da možda promenim ovaj posao.

- Kao tinejdžerka maštala sam da upišem dizajnersku školu i da postanem poznat modni kreator. Aktivno sam se bavila sportom i postizala dobre rezultate. Igrala sam uspešno tenis dve godine, košarku nešto kraće. Žao mi je što nisam imala snage da to izguram do kraja. Besna sam i na oca što me nije pogurao kada sam posustala. Prelomne su bile pubertetske godine, kada je dovoljno bilo da trener kaže “ne znaš dvokorak, da se nisi zaljubila”, pa da mi se ceo svet okrene naopačke. Još tada sam se zapitala da li su ljudi oko mene iskreni prijatelji. Kad sam imala teške trenutake u životu, čula sam samo izgovore tipa “ne mogu, imam sastanak”, ili tako nešto. A kada je trebalo da se izlazi i ide u šoping - svi su uvek bili tu.


Sadržaj:


LICE SA NASLOVNE STRANE
OLJA CRNOGORAC
“Ol inkluziv” al po malo

VLADIMIR BOŽOVIĆ
Molitveni doručak za zdravlje

EKSKLUZIVNO
Surogat cigareta!

SLADIĆ
Najstariji lek protiv kašlja

BILJNI ATLAS
Apoteka u 10 tomova

ANTIHOLESTEROL DIJETA
Završni udarac iz tanjira

IZLEČITE GORUŠICU
Đumbir i zob prva pomoć

TEGOBE U TRUDNOĆI
3 koraka drugog stanja

TETANUS
Zli grč vreba iz rane