Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Mršavice izgledaju bolesno
Nataša Arsić
Nataša Arsić

Piše Rada Kovačević
Manekenka koja je radila i za Kavalija kaže da je previše mršava žena asocira na bolest, a ne veruje ni da se to dopada našim muškarcima i da se ona pita, nekim zakonom bi zabranila mladim devojkama da se samoubijaju izgladnjivanjem!

U kondiciji kakvu imaju samo devojke koje brinu o zdravlju, izgledu i karijeri, manekenka Nataša Arsić s lakoćom živi 300 na sat! Igra u jednoj TV seriji, pakuje kofere za Tursku na prestižno svetsko takmičenje “Best model”, gde predstavlja našu zemlju, i sprema poslednji ispit na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Snalazi se i u kuhinji, poštuje kult nedeljnog ručka i povremeno pripremi brdo hrane da obraduje društvo. Trenutno je neaktivna samo na - ljubavnom planu. Poverila nam je da nema dečka, ali na tu informaciju nije stavila veto.
Za izgled i vitku liniju koja odgovara i modelima čuvenog Roberta Kavalija naša sagovornica može da zahvali pre svega dobrom metabolizmu.

- Nisam podložna velikim oscilacijama u težini - kaže 25-togodišnja manekenka Nataša Arsić. - To, međutom, ne znači da ne vodim računa o ishrani. Mada, moram da priznam, ne striktno! Iz kuće ne izlazim bez doručka, pa makar kretala i u pet ujutro. Doručak mi daje i energiju i obezbeđuje dobro raspoloženje za ceo dan. Nikad ne ručam onako usput i ne zavaravam stomak pecivom, ili sendvičem. Uvek je to neko povrće, kuvano jelo, a supa ili dobra čorba su obavezne. Ne odričem se ni mesa, ali ono nije obavezan deo mog obroka. Trudim se da večeram uvek do osam, jer me posle toga najčešće čeka posao!

LJUBAV
NIKAD SA MANEKENOM!

Nataša otkriva da je u vezi odana partneru, ali i da nikada nije bila “u šemi” sa kolegom. Iako su kulturni, kaže, mogu da budu i izuzetno narcisoidni. Imala je dugu vezu, bila čak spremna da napusti karijeru i zaplovi bračnim vodama... Sada je zrelija i teško može da nađe partnera koji bi ispunio njene stroge kriterijume:
- Partner bi trebalo da ima razumevanje za profesiju kojoj se bavim, kao što bih i ja imala za njegove obaveze na poslu. Jednostavno, nisam više devojaka koja razmišlja u fazonu ”sve bih bacila zarad tebe”.

Jelovnik Nataše Arsić, ipak, nije uvek po tablicama. Recimo, ne odriče se poslastica i svi u njenom društvu znaju da u kućnom bunkeru uvek može da se nađe po nešto slatko. Voće, kaže, baš i ne voli, ali ga jede, jer zna da je zdravo i održava vitku liniju i svež ten.

Ne zaboravlja ni na fizičke aktivnosti, tako da tri puta nedeljno vežba u teretani, a jednom sedmično biciklom pređe desetak kilometara i to joj je omiljeni vid rekreacije i relaksacije.
Ultramršavost nekih svojih koleginica ne smatra lepotom. Naprotiv!

- Ne razumem ni manekenke koje su kost i koža, ni kreatore kojima se to dopada - kaže iskreno. - Mislim da i modeli lepše stoje na devojkama koje imaju tri, četiri kilograma više. Mene previše mršava žena asocira na bolest. Francuzi neguju stil da se devojakama kroz kožu vide kosti, ali ne verujem da se to dopada našim muškarcima. Da se ja pitam nekim zakonom bih zabranila mladim devojkama da se samoubijaju izgladnjivanjem.

Nataša je, inače, kao mala bila mršavica. Seća se da nikad nije bila gladna! Svi su je, kao prvo dete u široj i užoj familiji, mazili i pazili i zabrinuto govorili da će “ovo dete umreti od gladi”.
Razlog za to nije bilo, jer su Natašina mama Vesna i bake Jola i Mica bile super kuvarice. Obožava njihova jela, ali ponosno priznaje da i sama dobro kuva. Prošla je fazu kad je iz Beograda telefonom zvala mamu u rodni Svilajnac da joj izdiktira neki recept.

- Kuvanje me, silom prilika, zainteresovalo kad sam zbog studija došla u Beograd i živela sama. Ni sad me ne mrzi da vežem kecelju i latim se varjače. Volim da eksperimetišem pa po nekom svom instinktu stavim malo ovoga, malo onoga, i uvek ispadne ukusno jelo. Najsrećnija sam kad posle nekog takvog eksperimenta pozovem mamu i kažem da sam napravila nešto što u životu nije probala.

U ime i zarad zdravlja Nataša dnevno popije minimalno dva litra vode, ne računajući sokove od ceđenog voća. Alkohol gucne u nekoj značajnoj prilici, gazirano ne voli, a ni kafu ne ljubi.

- Volim čaj. Naročito od kamilice. Tvrdoglavo bežim od lekova i lekara i lečim se alternativnim metodama. Evo, baš ovih dana me je bolelo grlo i oslonila sam se na prirodu - lekovito bilje, limun i med. Ni sama ne znam koliko sam limuna pojela. Samo ogulim koru i jedam ga kao jabuku! Njim teram viruse, a baka me je naučila da redovno jedem i med.

Nataša ima još jedan “alternativni”metod lečenja - ignoriše bolest. I kad se ne oseća dobro beži od kreveta i završava redovne obaveze.

Kada sagovrnicu stavimo u ulogu “sam svoj analitičar” ističe upornost kao svoju važnu karakternu
crtu, ali kaže i da je komunikativna i principijelna.

- Ovan sam u horoskopu, a njih bije glas da su tvrdoglavi, vole da prednjače, preuzmu inicijativu i organizaciju...

A, na pitanje šta planira kada prestane da se bavi manekenstvom odgovara da bi želela da radi u pisanom novinarstvu, ili da bude televizijski voditelj, mada su u igri i poslovi vezani za modu.

- Možda ću da otvorim modnu agenciju - kaže i dodaje da joj je veoma važno da posao bude dinamičan, da uz njega idu česta putovanja, da nema nadređenih i da ne mora osam sati da sedi u kancelariji.

Priča i da bez muzike teško funkcioniše, pa čim tvori oči, pali radio, a to isto radi i kad sedne za volan svog “reno klia” kojim je sama sebe častila.

Otkriva i da bi rado stan menjala za kuću i da bi volela da ima dvorište, puno cveća i psa kao domaćeg ljubimca.


Sadržaj:

Kaćun ili salep
Afrodizijak u obliku polnih žlezda

Narodna medicina
Kleka jača od leka

/Rekreacija/ Kardio trening
Gore SNAGA dole VAGA

U jeku infekcija
Kako da ojačate imunitet

Sport i zdravlje
Astma pobeđena na strunjači

/Zdravlje/ Spondiloza
Bolest srednjeg doba

Mikotoksini vrebaju
Ponedeljak budi otrove