Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
HOROSKOP ZA 2007. GODINU
OVAN
LJUBAV - Ključna reč za vas, tokom 2007. godine, je ekspanzija. Zračite harizmom, sugestivni ste, snažni i inventivni.Jednom rečju, vaš pionirski duh dolazi do punog izražaja. Na emotivnom planu, vi osvajate, hrlite iz avanture u avanturu, sa pobedničkim osmehom na licu. Imajte na umu da ni vi niste nepovredljivi. U jednom trenutku, imaćete potrebu za iskrenim i dubokim emocijama koje ce uspeti da potisnu i vaš snažan libido. Tada ce sva vaša ranjivost izbiti na videlo. Izborite se sa njom. Izrazite i pokažite svoje emocije. Nećete se razočarati!
POSAO - Većina Ovnova će se izboriti za stabilnost i sigurnost na poslovnom planu. Napokon, posle dugog perioda nesigurnosti, previranja, raznih trzavica i nesporazuma, možete da odahnete. Već sam početak godine predstavlja za vas izuzetno pozitivnu prekretnicu. Mnogima od vas, posebno mlađim predstavnicima ovog vatrenog sazvezđa, predstoji i novi vid edukacije, veoma značajan za njihovu budućnost. I inače snažnog temperamenta, nestrpljivi i skloni nervozi, tokom naredne godine, usled mnogih znacajnih desavanja i promena, trpecete uzbudjenja koja cete, ponekad i vi sami, jedna moci da tolerisete. Imajte u vidu u kojoj meri, možete opteretiti i svoje najbliskije.
ZDRAVLJE - Zdravstveno stanje ne bi trebalo da vas brine. Naprotiv, reklo bi se da problema na ovom polju vašeg življenja gotovo i da neće biti.

BIK
LJUBAV - Mnogim Bikovima će naredna godina biti prilično teška, ali ne, obavezno, i negativna. Na vama je velika odgovornost pred kojom stojite pomalo nesigurno, pa i deprimirano. Realni razlozi za ovakvo vaše osećanje ne postoje, ili, u svakom slučaju, nisu u toj meri pesimistični. Problem je u vama, u vašem, subjektivnom doživljaju. Menjajte se! Družite se više, izlazite, zabavite se i ...pre svega, razmišljajte pozitivno. Vaši ljubavni odnosi su sasvim zadovoljavajući, ukoliko se uzme u obzir da ćete prolaziti kroz krizne periode. Budite otvoreniji sa svojim novim partnerom. To je jedini način da vas razume i podrži. Ne negujte ideale u kojima bi partner, čak i da je iz najtajnijih snova, trebalo, bez ijedne reči, da zna šta vi mislite, ili osećate.
POSAO - U vašoj karijeri, nameće se situacija koja vas nagoni da donesete veoma bitne odluke. Zapravo, godina pred vama je prekretnica. Budite mudri, ne žurite sa odlukama, ali ni ne sumnjajte i ne oklevajte suviše. Uzmite u obzir i savete vaših najbliskijih. Među njima ce, svakako, biti i pametnih misli. Angažujte svu svoju kreativnost, vi je, sigurno, posedujete u velikoj meri. Period oko vašeg rođendana je od najvećeg značaja na poslovnom planu.
ZDRAVLJE - Nešto više pažnje bi trebalo da posvetite i svom zdravstvenom stanju, s obzirom da postoji tendencija da neke tegobe koje već imate postanu problemi hroničnog karaktera. Kičma vam je veoma osetljiva, ali su moguće i lakše smetnje u funkciji kardio vaskularnog sistema.

BLIZANCI
LJUBAV -Vaša ishitrenost je na daleko poznata, ali to, svakako, ne znaći da ne treba da se potrudite i da prevaziđete svoju brzopletost, bar u određenoj meri i kada su u pitanju značajne situacije. Tako, većini rođenih u ovom vazdušnom sazvežđu predstoji velika promena na emotivnom planu. Zapravo, pred vama je žžiličiližž situacija, pri kojoj će se mnogi Blizanci odlučiti na zajednički život sa svojim partnerom, a neki od njih će zaći i u bračne vode, u početku, mora se priznati, ne baš i najmirnije. Oni koji su slobodni, srešće, već početkom godine, ljubav svog života. U toj meri ćete biti zaneseni da će i vaša komunikativnost u jednom trenutku zakazati. Stoga ćete se osetiti osujećenim, bez velike potrebe, što je, uostalom, tako karakteristično za zaljubljene.
POSAO -Vaša spretnost na poslovnom planu dolazi do punog izražaja. Uspećete da savladate prepreke koje vas već duže vremena tište. Novi kontakti i putovanja uneće u vašu karijeru i nove elemente koje, ni po koju cenu, ne bi trebalo da zanemarite, ili propustite. Budite budni i pažljivi i mnoge vaše ambicije će se, upravo tokom ove godine, realizovati. Imajte na umu da sada većina situacija zavisi samo od vas i da ne bi trebalo da se oslanjate ni na koga, pa ni na osobe od poverenja.
ZDRAVLJE-Disajni putevi su, i inače, vaša osetljiva tačka. Sada je ova osetljivost još snažnije naglašena. Što više slobodnog vremena provodite na otvorenom, u prirodi, i svakako, bavite se laganim fizičkim aktivnostima. Redovna ishrana, kojoj niste posebno skloni, i uredan san, učiniće da vaš imunitet osnaži.

RAK
LJUBAV -Ono što vi treba da negujete je, pre svega, samouverenost. Sada vam je, svakako, izuzetno potrebna, s obzirom da su pred vama mnogi izazovi, mnoga iskušenja sa kojima treba da se uhvatite u koštac. Neke od njih biste mogli, veoma lako, preokrenuti u sopstvenu korist, i to ne malu, ali je za to potrebna određena doza drskosti koja vama, na žalost, prilično često, nedostaje. Ipak, planete su na vašoj strani, tako da vas očekuju uspeh i zadovoljstvo, gotovo na svakom vašem koraku. Vaša emotivna zajednica sada treba jasno i otvoreno pokazivanje emocija. Ona je u fazi kada joj preti rutina i podrazumevanje što, svakako, nije dobro. Osvežite je dubokom osećajnošću i strastima koji, u vama, bujaju na sve strane, a vi, uporno, pokušavate da ih sputate i potisnete. Ukoliko ne pokušate da prevaziđete svoju nesigurnost i uskoro ne izađete iz svog žžoklopažž, očekuje vas kriza na emotivnom planu koju ćete veoma teško prevazići. POSAO -Vaša karijera je u punom cvatu. Maštoviti ste, kreativni i inventivni. Vaše ideje, zamisli, pa i sami nagoveštaji, realizuju se, gotovo, kao uz pomoć čarobnog štapića. Jednom rečju, zadobili ste neograničeno poverenje svojih saradnika i sada, zaista, možete učiniti gotovo sve što zamislite. Stoga se oslobodite, i neka vaše zamisli dosegnu što dalje, u vaše najskrivenije ambicije. Finansijska situacija, za sada, ne prati poslovnu uspešnost, ali, budite strpljivi.
ZDRAVLJE- Kontrolišite šećer u krvi i menjajte loše navike u ishrani. Moguće su metaboličke promene koje se ne mogu okarakterisati kao pozitivne.

LAV
LJUBAV- Vi patite usled preteranog osećaja odgovornosti. I inače savesni, sada postajete perfekcionista koji sam sebe sputava. Načinili ste, unutar sebe, veliki energetski grč, čvor koji, hitno, treba da odrešite. Opustite se, to je jedini način da uspete u onome što ste zamislili. Pri tom, uzmite u obzir da postoje okolnosti koje ne možemo pobediti onda kada mi to želimo i na način koji nama odgovara. Uostalom, da nije tako, verovatno bismo, ubrzo, postali suviše gordi, osobito ukoliko smo rođeni u astrološkom sazvezđu Lava. Vaš partner se povlači i distancira, usled vaše posesivnosti kojom opterećujete, kako njega, tako i sami sebe. Dovoljan dokaz njegovih emocija i njegove privrženosti je što je sa vama, čak i kada ste u ovakvoj, ne maloj, minus fazi. Ukoliko su vam, naravno, uopšte, i potrebni dokazi. S obzirom da jesu, jer ste deprimirani i slabe vere, imajte u vidu ovu činjenicu. U svakom slučaju, ne možete sve konce držati u sopstvenim rukama.
POSAO-Na poslovnom planu ste, takođe, svu odgovornost preneli na svoja pleća. Sada vam je teško, verovatno i suviše, a ne želite to da priznate ni samom sebi, a kamoli da zatražite pomoć. Ovakva vrsta ponosa proističe samo iz vaše sujete. Budite svesni da što više i duže odlažete problem, on postaje snažniji i, samim tim, sve teže rešiv. Imate u svojoj okolini ljude od poverenja, osobe kojima se možete poveriti i na koje se možete osloniti.
ZDRAVLJE- Sve od vas zavisi, pa i vaše zdravlje koje će, ukoliko nastavite ovim tempom i načinom funkcionisanja, veoma uskoro biti ugroženo.

DEVICA
LJUBAV- Vrlo nemiran i nestabilan ljubavni život nije nešto što je svojstveno tipičnim, pa i atipičnim, Devicama. Ipak, ovakve situacije će vas pratiti, manje ili više, tokom čitave godine. Neki od vas će okončati svoje dugogodišnje, naizgled stabilne, veze, koje to, zapravo, gotovo nikada i nisu bile. Reklo bi se da će sve vaše idealizacije biti raskrinkane i, koliko god da će vam tada biti teško, imajte na umu da je ovo suočavanje sa nerealnim za vas, svakako, veoma pozitivno, pa i neminovno. Mnoge Device će se zaljubiti. Opet, na njima nesvojstven način, na prvi pogled, strastveno, bez analiziranja, sumnji i nesigurnosti. Ulazite u novu vezu otvorenog srca, kao nikada do sada. Srećno!
POSAO - Prilično nejasna i nedefinisana situacija na poslovnom planu proteže se i kroz, gotovo čitavu 2007. godinu. Niste u situaciji da išta možete da planirate, a kamoli da kontrolišete, prema tome, naoružajte se strpljenjem. Vaš perfekcionizam i sklonost da držite pod kontrolom svaki detalj mogu vas, sada, dovesti do veoma snažne unutarnje nervoze i uvesti vas u stanje panike. Stoga, opustite se i prilagodite. Uostalom, istinsko prilagođavanje je nešto što vi, tek, treba da naučite. Ukoliko je vaša delatnost, na bilo koji način, posredno ili neposredno, vezana za neki vid umetnosti, očekuje vas prosperitet.
ZDRAVLJE - Nešto osetljiviji krvni sudovi zahtevaju više pažnje. S obzirom da ste vi veoma disciplinovani kada je ishrana u pitanju, savetovala bih vam više kretanja. Ne predstoje vam značajniji zdravsteni problemi.

VAGA
LJUBAV - Parter vam je izuzetno privržen, pun pažnje i nežnosti. Jednom rečju, potpuno posvećen vama. Sa druge strane, vi ste duboko i iskreno nezadovoljni. Njegovu pažnju osećate kao sputavanje, potreban vam je neko stabilniji, snažniji, sa više samopouzdanja i samoinicijative. Potrebno vam je da osvajate i budete osvojeni. Potrebno vam je uzbuđenje i razbuktale strasti. Očigledno, vaša se veza blizi kraju, a na pragu je novi početak. Svojim šarmom, duhovitošću i elegacijom, plenite suprotan pol. Ipak, obratite pažnju, može se desiti da privučete, ili da budete privučeni nekom ko ne može da vam pruži ni blizu onome što sada, još uvek, imate.
POSAO - Promene na poslovnom planu su ono što već duže vremena iščekujete i što se, konačno, ostvaruje. Sada je trenutak kada morate biti izuzetno mudri i oprezni . Iskoristite svojih pet minuta, ali ne prenagljujte. Kada ste do sada uspeli da budete tako strpljivi, svakako to možete biti još jedno kraće vreme. Okružite se saradnicima u koje možete imati poverenja, ali svoje ideje, još uvek, ne govorite nikome. Izuzetno povoljno doba godine za vas su april, kao i jul mesec. Ovo su povoljni periodi tokom kojih bi trebalo da se aktivirate.
ZDRAVLJE - Vaše zdravstveno stanje će, tokom narednog perioda, biti prilično promenljivo. Sklonost infekcijama, osetljiviji disajni putevi, ali i urinarni trakt su, pre svega, odraz vašeg unutarnjeg, mentalnog disbalansa. Pokušajte da uskladite svoje želje i težnje sa trenutnim okolnostima.

ŠKORPION
LJUBAV - Harizmatični i strastveni, sa izuzetno izraženim i snažnim libidom, vi plenite svoju okolinu, a da mnogi oko vas nisu toga ni svesni u dovoljnoj meri. Okruženi ste suprotnim polom, ali retko šta ili, bolje rečeno, retko ko je za vaš izazov. Većinu Škorpiona privlače ekstremne situacije koje se graniče sa društveno prihvatljivim, ili žždozvoljenimžž. Skloni ste promiskuitetnim odnosima, a od svog partnera zahtevate izuzetnu posvećenost i vernost. Razmislite o svojim postupcima, jer, veoma uskoro ćete se naći u situaciji u kojoj će vam biti veoma stalo do nekoga ko neće ceniti, niti će ga privlačiti ovaj deo vaše ličnosti.
POSAO - Vanredni prilivi novca omogućiće vam da realizujete poslovni projekat koji planirate. Obratite pažnju da sve što radite bude potpuno jasno u papirološkom smislu. U suprotnom, može vam se desiti da poslujete sa gubitkom, a to, svakako, ne biste želeli. Prihvatite podršku osobe koja vam je bliska. Koliko god energije da imate, pomoć će vam, ipak, biti potrebna. Jedno vreme ćete biti angažovani na dve strane, sa dve različite poslovne aktivnosti, ali ne zadugo. Bićete prinuđeni da odlučite čemu ćete se, u potpunosti, posvetiti, da li onome što je provereno i sigurno, ili onom što iziskuje rizik i što je, vama, izazovno.
ZDRAVLJE - Posedujete snažnu konstituciju, kako fizičku, tako i mentalnu. Vitalni ste, sa vanrednom sposobnošću regeneracije. Ipak, ne iscrpljujte se suviše, jer čak i vi imate svoje granice. Preterano iscrpljivanje na duže staze može vas, i te kako, odvesti u ozbiljnu neravnotežu i hronične zdravstvene probleme. Menjajte svoje loše navike, zapravo, iskorenite ih. Sa svojom, tako snažnom voljnom, vi to, sigurno, možete.

STRELAC
LJUBAV - Ne može se reći da nemate sreće na ljubavnom planu. Naprotiv, vaša veza je u procvatu. Iako niste skloni preteranoj vezanosti za partnera, počinjete ozbiljno da razmišljate i o toj varijanti. Mislim da se slobodno može reći, ukoliko je to, uopšte, moguće, da ste vi i vaš partner idealna kombinacija. Slobodni Strelci upoznaće osobu suprotnog pola koja će im, gotovo u potpunosti, parirati u svemu, što, zaista, nije čest slučaj. Odnos pun strasti, ali i potpuno otvoren, prijateljski, je upravo ono što vama odgovara. Da li će se on (ona) svideti i vašim prijateljima, trenutno je manje važno.
POSAO - Spremni ste za nove poslovne poduhvate. Pred vama je jako mnogo obaveza, a vi ste u potpunosti spremni da se uhvatite u koštac sa njima. Optimizam je vaša odlika, ali ne dopustite da on preraste u euforiju. Tada gubite osećaj za realnost, a to vam se ne bi desilo prvi put. Naravno da bi vam se u tom slučaju, potkrale i greške koje biste, kasnije, veoma teško ispravili. Osoba koja je autoritet u okviru vaše delatnosti, ili koja vam je, na bilo koji način, nadređena, pomoći će vam da nadgradite svoju karijeru. Ne zaboravite ni vi na bliske saradnike kojima ste u mogućnosti da pomognete. Uostalom, vi bar umete da gradite odnose poverenja.
ZDRAVLJE - Vas organizam je sklon višku masnoća, pa i šećera, stoga jako obratite pažnju na svoju ishranu. S obzirom da ste ljubitelj sporta, ovo je, takođe jedan od načina da sanirate izvesne tegobe. Naravno, ne preterujte, osobito ukoliko niste dovoljno u kondiciji. Inače, skloni ste preterivanju, naročito tokom narednog perioda.

JARAC
LJUBAV - Zapostavili ste svoj ljubavni život zarad uspeha na poslovnom planu. Ili se to samo tako čini vašem partneru. U svakom slučaju, ukoliko vam je stalo do svog izabranika i do vaše veze, posvetite im malo više pažnje. Poznato je vašem partneru da vi niste jaki na rečima, da teško izražavate svoje emocije verbalno, ali je, isto tako, navikao na vaša dela, na svakodnevnu pažnju i brigu kojima izrazavate svoja osećanja. Morate priznati, i vama nedostaju ovakvi trenuci, a njih, sigurno, nećete moći da vratite kada jednom prođu. Imajte to u vidu i sada, i ubuduće!
POSAO - Ljubav podređena poslu, a na poslovnom planu nema boljitka. Dakle, veoma loša procena sa vaše strane. Koliko god da se sada trudite, teško da išta možete promeniti u pozitivnom pravcu. Jako malo situacija zavisi od vas, a suviše je onih, u vašoj okolini, koji koče pozitivna dešavanja iz lične, licemerne koristi. Sačekajte da ova minus faza

VODOLIJA
LJUBAV - Vi tajite svoje emocije i od sebe samih, a to što ste odbijali da se dublje vežete govori, zapravo, o vašoj povredljivosti i strahu od same veze. Tek kada ste prevazišli ove svoje nesigurnosti, uspeli ste da realizujete kvalitetnu vezu za koju vam neće biti potrebne razne kompenzacije. Za sada, vi ste još pomalo u konfliktu sami sa sobom. Sa jedne strane, za vašeg partnera vas mnogo više vezuje osećaj dužnosti nego bilo šta drugo, a sa druge, sve više i snažnije osećate potrebu za potpunim predavanjem nekom ko bi u vama probudio, kako emocije, tako i strasti koje, sada, potiskujete. Ipak, čini se da nećete čekati. Neko iz vaše bliske okoline postaće vam, isto tako, blizak u svakom smislu. A tada, imajte na umu sve svoje dosadašnje greške i..., uostalom, uživajte.
POSAO - Individualista na svim planovima, pa tako i na poslovnom, teško poštujete autoritete, osobito one koji su vam nametnuti. To, ipak, ne znači da sa njima treba da dolazite u konfliktne situacije, osobito ukoliko bi to škodilo vašoj karijeri. Ukoliko se bavite bilo kakvim humanitarnim poslom, predstoji vam veoma značajan uspeh. Isto važi i za umetničke delatnosti. Za Vodolije je tipično da uče dok god postoje, ali, svakako, ne nekim od uobičajenih, a ne formalnih, načina. Tokom naredne godine vam i na tom polju, polju edukacije, predstoje interesantna i vrlo korisna iskustva.
ZDRAVLJE - Vaša vitalnost je u padu, što ne znači da vas očekuju neki značajniji zdravstveni problemi. Ipak, ukoliko, na vreme, ne obratite pažnju na prve znake koji ukazuju na izvesne promene i njihove signale, vaše tegobe mogu postati hronične i ne bezazlene.

RIBE
LJUBAV - Konačno ste sa, za vas, pravom osobom. Imate svu nežnost i pažnju, a imate i slobodu neohodnu za svoje fantazije. Dovoljno da se vaše pritajene strasti, u ovako pozitivnoj atmosferi vaše veze, razbuktaju i izazovu jos snažniju zaljubljenost vašeg izabranika. Ovako negovana veza uciniće da, jedno duže vreme, budete jedno drugom dovoljni i da gotovo i nemate potrebu za drugim kontaktima i druženjima. Međutim, ovakva situacija može izazvati zavist i ljubomoru vaše okoline, pa čak i osoba koje smatrate bliskim. Ne dopustite im da vam se mešaju u odnos sa partnerom. Ne budite naivni po ko zna koji put.
POSAO - Na poslovnom planu je, kod vas, situacija, uglavnom, u status qvo fazi, a mora se priznati da ovakva faza već prilično dugo traje. Ipak, vama kao da to ni malo ne smeta. Ima toliko stvari koje vas zanimaju i kojim volite da se bavite da vam rutina vašeg posla uopšte ne predstavlja problem. Svakako da to ne znači da treba u potpunosti da se distancirate i isključite, a nikako ne bi trebalo da delujete nezainteresovano. Ovakav odnos naspram posla ne bi mogao da bude nagrađen, već biste, najverovatnije, bili distancirani iz većine novih poslovnih projekata koji vas čekaju u bliskoj budućnosti, a koji bi vama bili izuzetno interesantni.
ZDRAVLJE - Vaše zdravstveno stanje izuzetno mnogo zavisi od vašeg psihičkog i emotivnog stanja, a s obzirom da vam gotovo sva životna polja donose ispunjenost i zadovoljstvo, teško da ćete imati značajnijih zdravstvenih problema.


Sadržaj:

Kaćun ili salep
Afrodizijak u obliku polnih žlezda

Narodna medicina
Kleka jača od leka

/Rekreacija/ Kardio trening
Gore SNAGA dole VAGA

U jeku infekcija
Kako da ojačate imunitet

Sport i zdravlje
Astma pobeđena na strunjači

/Zdravlje/ Spondiloza
Bolest srednjeg doba

Mikotoksini vrebaju
Ponedeljak budi otrove