Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Horoskop od 12. maja - 26. maja 2006


OVAN
Koliko god da vam je teško da iskreno razumete i prihvatite greške partnera, nije na odmet da pokušate. I sam pokušaj će da ublaži krizu kroz koju prolazite. Uostalom, da li ste i vi bezgrešni, kako vam se u ovom trenutku čini?! Pokušajte da budete realniji u odnosu na saradnike. Oko vas je dosta vrednih i pouzdanih, kojima ne pružate šansu da se dokažu. Ne zaboravite da je poverenje veoma važno na svim životnim poljima. Vaše zdravstveno stanje, ništa ne može da ugrozi.

BIK
Partner tokom narednih dana neće podržavati vašu zainteresovanost za nežnosti i erotiku. To ne znači da mu više nije stalo do vas, kako vi možete da pomislite, već da jednostavno prolazi kroz fazu u kojoj nije dovoljno opušten. Možda mu vi možete pomoći, ali neka to ne bude suviše pretenciozno. Na poslovnom planu vas ne očekuju naročite promene. Naprotiv, pomalo ste upali u kolotečinu. Obratite pažnju na disajne puteve.

BLIZANCI
Odnos sa partnerom vas ne zadovoljava. Ne postoji komunikacijs koja vam je veoma značajan, kao da u poslednje vreme ne delite slična interesovanja, a pri tom sav vaš šarm i duhovitost ostaju neprimećeni. Na čemu graditi dalje vezu? Budite još malo strpljivi, ne znači da je ovakvo stanje trajno. Vreme je da se odmorite. Učinili ste za svoju karijeru sve što ste mogli, koliko su okolnosti dozvolile. Potrudite se da što više vremena provedete u prirodi.

RAK
Pitanje je da li vaša veza uopšte može tako da se definiše. Funkcionišete linijom manjeg otpora, kao i svaki tipičan rak, dok vas na korak od vas čeka prava, velika ljubav sa osobom koja vam je odavno veoma bliska. Ne propuštajte još jednu priliku. Krizan momenat na poslovnom planu je za vama. Sada opet možete da delate punom parom. Vašem organizmu potrebno je više tečnosti. Voda bi bila najkorisnija.

LAV
Vaše emocije su u procvatu, samo još da naiđete na osobu koja bi bila vredna da joj ih poklonite. Obratite pažnju, postoji mogućnost i da je ona već tu, ali da vi u svom lavljem sjaju očekujete nešto mnogo glamuroznije. Osvrnite se i razmislite šta vam je potrebno - iskrena ljubav, ili lažna predstava. Teškoće na poslovnom planu su činjenica na koju trenutno ne možete da utičete. Budite strpljiviji, jedino tako ćete sačekati svojih pet minuta. Zdravi ste.

DEVICA
Uspeli ste da realizujete odnos pun topline i razumevanja. Uspeli ste da se opustite i uživate u sigurnom i nežnom zagrljaju izabranika. Vaša veza cveta. Na vama je da se potrudite da ovakvo stanje što duže traje. Promene na poslovnom planu su pred vama. Ukoliko ste ih i do sada priželjkivali, evo trenutka koji treba iskoristiti. U suprotnom, dajte sve od sebe da se prilagodite, jer se ove promene ne mogu da spreče. Neka vaša ishrana bude bogatija vitaminima i mineralima. Ojačajte svoj organizam, očekuju ga prilični napori.

VAGA
Vi zaista umete da uživate u strastvenim erotičnim trenucima. Ipak, imajte u vidu da bi vašem odnosu prijala promena, zapravo uloga u kojoj i vi, bar ponekad, preuzimate inicijativu. Za šansu koja vam je ponuđena u poslu, možete biti zahvalni svojoj šarmantnoj pojavi i živom duhu. A sada morate i da dokažete da ste sposobni da je iskoristite, u najboljem mogućem smislu. Dajte svoj maksimum! Čuvajte svoju, inače nežnu i delikatnu kožu, jer je podložna alergijskim reakcijama.

ŠKORPION
Vaša potreba da se u potpunosti posvetite partneru, može prilično destruktivno da utiče na vašu vezu. Ovakva tendencija može kod partnera da uguši svaku potrebu za bliskošću. Počnite da se kontrolišete, ali ne i da se sputavate. Jednostavno usmerite strasti na nešto drugo, recimo na posao. Ovde vam je, svakako, potrebno mnogo energije da biste prebrodili sve teškoće koje će uskoro biti pred vama. Stabilnog ste zdravstvenog stanja.

STRELAC
Partneru su potrebne promene na emotivnom planu, dodatni stimulansi i vrtlozi emocija, ne bi li se osećao dobro. Zatečeni ste promenom, s obzirom da ste obično vi strana koja žudi za ovakvim stanjima. Ipak, bliske su vam ove potrebe i vi oberučke prihvatate njegovu potrebu, preuzimate inicijativu i ispunjavate svaku njegovu želju. Na poslovnom planu morate doneti bitne odluke, koje će promeniti vaše dosadašnje koncepcije. Budite oprezni, povratka na staro nema. Potrebno vam je više sna.

JARAC
To što veoma često mislite da je vaš partner lepši, bolji i pametniji od vas, odraz je vaše nesigurnosti. Koliko god da vam se ova činjenica čini nevažnom, verujte da niste u pravu, jer kula se ne gradi na pesku. Negujte samopouzdanje, ono je potrebno vama, ali i vašoj vezi. Uspeh na poslovnom planu podrazumeva da ste spremni da ponesete i lovorike. Odgovornost vas ne brine, ali vaša skromnost postaje lažna. Ne zaboravite da su vam fizičke aktivnosti neophodne da biste se dobro osećali.

VODOLIJA
Sentimentalni ste i žudite za nečim što je davno prošlo, ali iz vas još nije isčezlo. Prilično atipično za vodoliju, ali čini se da se i vama to može desiti. Ili stupite u akciju, ili prestanite da maštate. Burna previranja u vašem neposrednom poslovnom okruženju, ne može mimoići ni vas. Budite spremni na iznenađenja, kako pozitivna, tako i ona koja se ne mogu baš tako okarakterisati. Napeti ste i nezadovoljni. Rešavajte svoje probleme na vreme, ili se mirite sa izvesnim činjenicama.

RIBE
Koliko god se trudili da poboljšate odnose u vezi, teško da ćete sada u tome i uspeti. Morate biti strpljivi i sačekati da ovaj period mine, ili ako su ovakvi periodi suviše česti, prekinuti nešto što i onako ne može da traje. Razmislite dobro! Uspeh na poslovnom planu je proizvod vašeg izuzetnog truda i zalaganja, kao i vanredne kreativnosti. Sami ste zaslužni. Zdravstveno stanje, pre svega zavisi od vašeg emotivnog i mentalnog stanja. Znate i sami šta vam je činiti!



Zdravstveni bilten: Jelisaveta Karađorđević
Srebrna krila krhke princeze

Mladost u sedamdesetoj: Tamara Bakić
Po receptu kraljevog lekara

Prirodna kozmetika
Zrno grožđa - sjaj za usne

Smrčak
Plava krv klobuka

Kurkuma
Biljem protiv psorijaze

Masaža
Iz blata u Kleopatrinu svilu

Avitaminoza
Preti manjak vitamina C

Pilates sa trakom
6 rekreacija u jednoj!

Tajna kefira
Dugovečnost iz belog zrna