Da li ste zainteresovani za pretplatu na kompletno izdanje "Bilja i zdravlja" u elektronskom obliku?
Da, svakako
Zavisi od uslova pretplate
Ne
Tempo za top formu!
/Rekreacija/ Prolećno oblikovanje
Bez mnogo muke ipak lagano pojačajte intenzitet kućne gimnastike, da ne bi zakasnili u pripremi za prolećna iskušenja koja vas iščekuju

Prolećno razmrdavanje zgodnim vežbicama na kućnom tepihu dodatno će oblikovati telo i pripremitivas za prolećne izazove. Neznatno treba pojačati tempo, da ne zakasnite sa top formom.
Samo za vas i ovoga puta seriju vežbi priredila je naša redovna saradnica Aleksandra Rapajić Milošević, svetska, evropska, balkanska i državna prvakinja u fitnesu, koja je svojoj kolekciji zlatnih odličja ovih dana pridodala i titulu naše “najvoljenije sportistkinje”.
Vežbe demonstrira Beogym fitness tim u kojem je i Marisela Tomačev, naša šampionka u aerobik fitnesu, koja je briljirala na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Lenji triceps
U raskoračnom stavu lagano se povijte napred u struku, ruke savijte u laktovima, a šake sa malim tegovima primaknite do grudi. Zatim, ispravljajte i zatežite ruke unazad, ali tako da gornji deo ostane nepomičan. Ovim vežbama ciljano se jača samo triceps, inače prilično lenj mišić oko kojeg se najlakše skupljaju masnoće.
Vežba se radi u 3 serije po 10 ponavljanja.

Zadnja loža
Sada sastavite stopla, a ruke sa tegovima u širini ramena spustite niz telo. Lagano se povijte u struku i ne savijajući noge u kolenima, tegovima didirnite podlogu, pa se vratite u početni položaj. Ova lagana vežba zateže mišiće zadnje lože, čije opuštanje i te kako može da naruši dobru liniju. Izvodi se po 3 serije u najmanje 20 ponavljanja.

Istezanje i opuštanje
U raskoračnom stavu ispružite ruke što više iznad glave, istežući gornji deo tela, dok su pete na podlozi. Zatim se savijte u struku i pogledom ispratite ruke ispred vas, nastavite lagano dok dlanovima ne dodirntete prvo pod pred vašim nogama, pa onda i iza ose vašeg tela. Svaki položaj zadržite po 20-tak sekundi. Vežba isteže ramena, bicepse, tricepse, lumbalni deo kičmenog stuba, gornji deo kičme, zadnju ložu butine i listove.

Sedeća gimnastika
U sedećem položaju noge su ispružene i sastavljene, a otvorene ruke i dlanovi zategniti su iznad glave. Spuštajte lagano trup dok grudima ne dodirnete kolena, pa se vratite u početni položaj, zadržavajući se u svakom stavu po 30-tak sekundi.
Radite 2 serije po 5 ponavljanja.


EKSKLUZIVNO
Lek protiv raka dojke
Bolest ugašena u ćeliji!


TEMA BROJA
Kantarion: Sinonimn lekovitog bilja

SUPLEMENTI SA DVA LICA
Dubleri u opasnoj roli zdravlja

LEKOVITI KVASAC
Zamesite recept zdravlja

FITO APOTEKA
Lekoviti vesnici proleća

SAPUNJAČA
Crvena šlajer trava gasi kašalj

ZBOGOM PUŠENJE
Kako pobeći od nikotina?

UKUSI LEČE
Stetoskop na vrhu jezika

ŽENSKE TEGOBE
Kašikom oteran PMS

URINARNE INFEKCIJE
Rogato sunce krije upale

VREME JE ZA SREMUŠ
Divlji luk čiste krvi!

VOĆNE POSLASTICE
Slatkiši da želja mine

PRIRODNI LIFTING
Umijte telo voćem

DAROVI PRIRODE
Ni dan bez zelenog čaja!